Home GÜNCEL 10 katlı otele ses çıkarmayan Türkyılmaz, tek katlı AVM için eylem yaptı

10 katlı otele ses çıkarmayan Türkyılmaz, tek katlı AVM için eylem yaptı

- Guncellenme Tarihi: 28 Temmuz 2018 11:21
9 min read
10 katlı otele ses çıkarmayan Türkyılmaz, tek katlı AVM için eylem yaptı için yorumlar kapalı
0

Mudanya’da AVM önünde tarihe sahip çıkıyoruz diye eylem yapan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ile meclis üyeleri, Yıldıztepe’de bölgenin dokusunu bozan ve kamuoyunda büyük tepki çeken 10 katlı otel inşaatıyla ilgili ses çıkarmıyor. Büyük tepki çeken otelle ilgili imar değişikliğinin CHP’li meclis üyeleri tarafından hazırlanıp meclise sunulduğu da ortaya çıktı. Şimdi kamuoyu bu meclis üyelerinden açıklama bekliyor.

Mudanya’da, kamuoyunda büyük tepki toplayan Yıldıztepe’deki otelle ilgili her gün yeni bir bilgi ortaya çıkıyor. 10 kat imar verilen ve bölgenin dokusunu bozduğu ileri sürülen otelle ilgili iddiaların ardı arkası kesilmiyor. Otel inşaatının bulunduğu alanda daha önce var olan 4 villanın taşma nedeniyle yıllarca oturma izni alamadığı ve plan değişikliğinin kabul edilmediği belirtilirken, arazinin el değiştirmesinin hemen ardından hızla imar değişiklikleri yapıldı.

O OTELİN HİKAYESİ

Yıldıztepe villalar bölgesinde inşaatı devam eden otelle ilgili adımlar 2016 yılında arazinin Sertepe Group tarafından satın alınmasıyla başladı. Firma araziyi aldığında üzerinde 3 katlı 4 villa bulunuyordu ve imara aykırılıkları nedeniyle oturma izni yoktu. Sertepe Group’a arazinin geçmesinin ardından villalar yıkıldı. Mudanya Belediye Meclisi’nin 2 Eylül 2016 tarihli oturumunda CHP’li Meclis üyeleri Akın Poroy, Servet Usta, Erkan Altıntaş, Metin Uyanık, Metin Bağcı, Ali Polat, Erdal Aktuğ ve Hayati Samast’ın imzası ile imar plan değişikliği teklifi sunuldu. Komisyona giden değişiklik daha sonra Büyükşehir Meclisi’ne götürüldü.

BÜYÜKŞEHİR’DEN OLDUĞU GİBİ GEÇTİ

Plan değişikliği Büyükşehir Belediyesi’nden geçerek, arsa turizm alanına çevrilirken; Mudanya Belediyesi’nden gelen plan notları da eklendi. Böylece 3 katlı ayrık nizam imar durumu, 9 artı çatı katı eklenerek 10 kata yükseltildi. Yapılan itirazlar da sonuç vermeyince otel inşaatı başladı. İnşaatın yükselmesiyle birlikte kamuoyunda büyük tepki oluşurken, CHP’li Mudanya Belediyesi ve CHP’li meclis üyeleri tek bir açıklama bile yapmadı.

PAŞA İŞİN PEŞİNİ BIRAKMADI

Tam da bu sırada Mudanya’da ikamet eden Emekli Tümgeneral Yaşar Karagöz,  bölgenin dokusunu bozan otel inşaatıyla ilgili; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Bursa Valiliği, Mudanya Kaymakamlığı, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Mudanya Belediyesi’ne şikayet dilekçeleri ile başvurdu. Yapılan başvurularla otelle ilgili tartışmalar yeniden alevlenirken, Mudanya Belediyesi verdiği cevapla topu Büyükşehir Belediyesi’ne attı.

MUDANYA BELEDİYESİ’NİN CEVABI

Yapılan başvuruların ardından Mudanya Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdür Vekili Hacer Özkan’ın imzasıyla bir cevap verdi.  Özkan’ın imzasıyla yapılan açıklamada: “Yapılan inceleme neticesinde; yukarıda anılan taşınmazın, 1/1000 ölçekli Mudanya Revizyon Uygulama İmar Planı kapsamında, Otel Alanında kaldığı, Bursa Büyükşehir Belediye Meclisinin 23.12.2016/2661 tarih sayılı kararı ile imar planı tadilatı yapılarak yazımız ekinde sunulan plan notlarının eklendiği, plan notlarında yer alan ‘’Bodrum katlar açığa çıkabilir, otel birimleri yer alabilir, Emsale dahil edilmez, açığa çıkan tüm bodrum katlardan giriş-çıkış yapılabilir.’’ hükmü ile ‘’ Tesisat katı 3 m. yapılabilir’’ hükmüne istinaden, ruhsat eki mimari projesinin, dört bodrum kat + zemin kat + 4 normal kat + çatı katı olmak üzere çatı katı hariç toplam dokuz kattan oluştuğu tespit edilmiştir. Bilgilerinize rica ederim” denildi. Oysa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Murat Uşun imzası İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı İmar Uygulama Şube Müdürlüğü’nün Belediyesi’nde olduğu net bir şekilde ifade ediliyor.

AVM ÖNÜNDE EYLEM

10 katlı otelle ilgili kamuoyunda bu kadar tartışma yaşanırken ses çıkarmayan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz,  ilçe girişinde antik limanın üzerinde tek kat yapılan AVM’nin önünde eylem yapıp tarihi korumaktan dem vuruyor. Çevreye ve tarihe duyarlı olduğu algısını yaratmaya kalkan Türkyılmaz, Yıldıztepe’nin böğrüne saplanan bir hançer görüntüsü veren otel inşaatı ile ilgili tek bir açıklama yapmıyor. Belediye Başkanı seçilmeden önce Halitpaşa’da inşa edilen 8 katlı binaların önünde eylem yapıp Mudanya’nın yüksek katlı binalarla katledildiğini ileri süren Türkyılmaz’ın ikircikli yaklaşımı kamuoyunun dikkatinden kaçmıyor. Şimdi kamuoyu CHP’li Belediye Başkanı Türkyılmaz, imar değişikliği için önerge veren meclis üyeleri ve CHP İlçe Başkanından konuyla ilgili açıklama bekliyor.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Bursa’da 23 Nisan Coşkusu Kentin Dört Bir Yanını Sardı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Çocuk Şenliği’nde çocuklar, birbirinden …