Home GÜNCEL Kafkas Şölenine büyük ilgi

Kafkas Şölenine büyük ilgi

- Guncellenme Tarihi: 26 Temmuz 2018 13:50
2 min read
Kafkas Şölenine büyük ilgi için yorumlar kapalı
0

Orta Asya Kafkas Derneği ve Osmangazi Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği Kafkas Gençlik Kampı kapsamında Mustafakemalpaşa’yı ziyaret eden Çerkes gençleri, halk oyunları gösterileri ve ezgileriyle büyük alkış aldı.

Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin ev sahipliğinde Adnan Menderes Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinliğe; Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Orta Asya-Kafkasya Kültür Derneği Başkanı Şerif Birinç, Adige Dil Derneği Başkanı Rasiyed Çerkezova, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Kanar ve vatandaşlar katıldı.

Kafkas kültürünün Mustafakemalpaşa’ya taşıdığı gecede sahne alan Çerkes grupları, geleneksel giysileri eşliğinde renkli bir şölene imza atarken, dans ve şarkı performansları ilgiyle izlendi.

Programın ardından Kafkas misafirlere şölenin anısına hediye takdim eden Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, bu organizasyonların geleceğin dünyasında barışı, huzuru ve kardeşliği pekiştirmek adına büyük özverilerle hayata geçirildiğini söyledi.

Başkan Kurtulan; “ Bu etkinlikler meyvelerini yıllar sonra verecektir. Gençlerin birbirini anlaması, yerel kültürün korunarak evrensele ulaşması böylesi organizasyonlarla mümkündür.

Kafkas gençlerini Anadolu’daki insanlarımızla buluşturan bu kampın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

 

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…