Home GÜNCEL Bursa Misi’ye yılın köyü ödülü verildi

Bursa Misi’ye yılın köyü ödülü verildi

- Guncellenme Tarihi: 12 Temmuz 2018 11:31
2 min read
Bursa Misi’ye yılın köyü ödülü verildi için yorumlar kapalı
0

Nilüfer’in eşsiz tarihi ve doğal güzelliklere sahip Misi (Gümüştepe) Mahallesi, Yılın Köyü Ödülü ile taçlandı. Yaşayan Şehirler Platformu tarafından düzenlenen yarışmada jüri üyeleri Misi’yi “Umut Işığı Temalı Paydaş Ödülleri” kategorisinde ödüllendirdi.

Yüzyıllara direnerek ayakta kalan özgün mimari özelliklere sahip evleri ve doğal güzellikleriyle Nilüfer’in incisi Misi’ye (Gümüştepe) bir ödül de Yaşayan Şehirler Platformu’ndan geldi. Şehir Ödülleri Türkiye 2018 kapsamında Misi, Yılın Köyü Ödülü’nü almaya hak kazandı.

Şehirlerin geleceğine ışık tutmak, Türkiye’deki başarılı, toplumsal fayda odaklı, tamamlanmış projeler, uygulamalar ile uygulayıcıları desteklemek ve bütün ülkeye örnek göstermek amacıyla düzenlenen “Şehir Ödülleri Türkiye 2018” kapsamında 3 ana kategoride ödül verildi.

Bu üç kategoriden biri olan Umut Işığı Temalı Paydaş Ödülleri kategorisinde jüri, Misi’yi yılın köyü seçti.

Aralarında akademisyenler, yöneticiler ve iş dünyasından değerli isimlerin bulunduğu 33 jüri üyesinin oyları ile tarihi Misi Mahallesi’nde, Nilüfer Belediyesi’nin hayata geçirdiği projelere kültürel ve sanatsal çalışmalar dikkat çekiyor. Sanat köyü olma yolunda ilerleyen Misi’de yıkılmaya yüz tutmuş tescilli sivil mimarlık eserlerini restore eden Nilüfer Belediyesi, bölgeye, Çocuk Kütüphanesi, İpekevi, Kozaevi, Sanatevi, Mysia Fotoğraf Müzesi ve Edebiyat Müzesi’ni kazandırdı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

İnegöl Artık Bu Merkezden 7/24 İzlenecek

İnegöl Belediyesi’nin hayata geçirdiği İzleme ve Değerlendirme Merkezi açıldı. İlk olarak …