Home GÜNCEL Mudanya enginarı patentleşme yolunda

Mudanya enginarı patentleşme yolunda

- Guncellenme Tarihi: 3 Temmuz 2018 16:55
4 min read
Mudanya enginarı patentleşme yolunda için yorumlar kapalı
0

Mudanya Meyve Üreticileri Birliği 4 yıldır ekimini yaptıkları Mudanya enginarının tadımını gerçekleştirdi. Burfaş tesislerinde düzenlenen enginar tadımına Mudanya Kaymakamı Faik Oktay Sözer, Mudanya Emniyet Müdürü, Garnizon Komutanı, Sahil Güvenlik Komutanı, Başsavcı, Üreticileri Birliği üyeleri ve basın mensupları katıldı. Hasat dönemi gelen enginarın, yemeğinden tatlısına her türlü hali ikram edildi.

Katılım sağlayan herkese teşekkürlerini ileten Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Fazlı Aydoğan, karaciğer dostu enginarın 4 yıldır ekimini yaptıklarını belirterek, ” Bugün bizler için çok özel bir gün. Enginarımızın hasadını yapmaya başladık. Bugün de burada sizlerle beraber Mudanya enginarımızın tadımını yapacağız. Mudanya Meyve Üreticileri Birliği olarak ilkleri yapmaya çalışıyoruz. Geçen dönemlerde mantar hasadı yaptık. Değişik illerdeki fuarlarda stantlar açıyoruz. Mudanya’mızın ürünlerini orada temsil ediyoruz. Kaymakamımız her zaman üreticinin yanında. Ben bir kez daha sayın Kaymakamımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Menümüzde etki enginar yemeğimiz, enginarlı salata, enginarlı pilav, zeytinyağlı enginar ve enginar tatlımız var. Hepinize afiyet olsun diliyorum” dedi.

“Enginarımızın patentleşmesi gerekiyor”

Enginarın geçmiş yıllarda ön plana çıktığını ancak son dönemlerde enginar üretiminde azalma olduğunu ifade eden Mudanya Kaymakamı Faik Oktay Sözer, Mudanya Meyve Üreticileri Birliğinin üreticilere fidan dağıtımı ve piyasalarda doğal ürün satışı gibi teşviklerle tekrardan enginar satışını artırmaya çalıştıklarının altını çizdi. Sözer konuşmasına, “Ben bu çabaları için kendilerini tebrik ediyorum. Biz başta kaymakamlık ve diğer kurumlar olarak üreticimize gelir getirebilecek her türlü organizasyonda olmaktan son derece mutluluk duyuyoruz. Araştırdığımız kadarıyla Mudanya enginarı eskiden çok popüler olan, üreticiye de ekonomik olarak oldukça gelir sağlayan bir ürün. Umut ediyorum ki yerel ve ulusal basın sayesinde enginarımızın tanıtımı istediğimiz ölçüye ulaşır. Gerçekten ürünümüz çok kaliteli. Ancak yapacak daha çok işimiz var. Enginarımızın coğrafi tescilini, TSE belgelerini alması, patentleşmesi gerekiyor. Ürünümüz kaliteliyse neden ürünümüzü markalaştırmayalım. Üreticilerimizin her zaman yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Üreticimize ve katılan basın mensuplarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde devam etti.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başkan Ercan Özel Belediyenin Borcunu Açıkladı

Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel, belediyenin geçmiş dönemden devraldığı borç bilgisi…