Home GÜNCEL Yeni Meclis Başkanının ne zaman seçileceği belli oldu

Yeni Meclis Başkanının ne zaman seçileceği belli oldu

- Guncellenme Tarihi: 29 Haziran 2018 15:39
2 min read
Yeni Meclis Başkanının ne zaman seçileceği belli oldu için yorumlar kapalı
0

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Meclis Başkanlığı seçiminin 13 Temmuz’da yapılacağını duyurdu. Açıklamaya göre AK Parti’nin adayı ise 10 Temmuz’da belirlenecek.

 AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Meclis Başkanlığı seçiminin 13 Temmuz’da yapılacağını duyurdu. Açıklamaya göre AK Parti’nin adayı ise 10 Temmuz’da belirlenecek.

“12 EYLÜL’DEKİ KONGRE ERKENE ALINABİLİR”

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş Meclis önünde açıklamalarda bulundu. Elitaş, milletvekillerinin bakan olmak için istifa etmesi durumunda yerine bir milletvekili atanabilir mi sorusuna yanıt vererek “Şuan bir milletvekili istifa ederse onun görev yeri boş kalır. Bu YSK’nın kararının farklı yorumlanması ile ilişkili bir durum. Yanlış yorumlamadan kaynaklanıyor.” dedi. AK Parti Kongresi’ne değinen Elitaş, “12 Eylül’deki kongre erkene alınabilir. Ağustos ayı içinde olabilir.” diye konuştu.

MECLİS TAKVİMİ

“8 Temmuz’da milletvekili yemin edecek. 9 Temmuz’da Cumhurbaşkanı yemin edecek gibi görünüyor. Cumhurbaşkanının yemini ile hükümetin görevi başlıyor. Meclis Başkanlığı seçimi için adayımız 8 9 Temmuz gibi olabilir. İlk grup toplantısı 10 Temmuz’da yaparız. Şeklen orada belli olur.”

 “İSTİFA EDEN VEKİL YERİNE ATAMA OLABİLİR Mİ?”

“Şuan bir milletvekili istifa ederse onun görev yeri boş kalır. Bu YSK’nın kararının farklı yorumlanması ile ilişkili bir durum. Yanlış yorumlamadan kaynaklanıyor.”

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Bursa’da 23 Nisan Coşkusu Kentin Dört Bir Yanını Sardı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Çocuk Şenliği’nde çocuklar, birbirinden …