Home GÜNCEL Mudanya İlçe Başkanları seçimi değerlendirdi

Mudanya İlçe Başkanları seçimi değerlendirdi

- Guncellenme Tarihi: 28 Haziran 2018 17:14
9 min read
Mudanya İlçe Başkanları seçimi değerlendirdi için yorumlar kapalı
0

24 Haziran seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığını ilk turda kazandı. Mudanya’da açılan sandık sonucuna göre Muharrem İnce seçimi önde tamamladı. Mudanya’da sandıktan çıkan oy sonuçları ise

Muharrem İnce %49,45

Recep Tayyip Erdoğan %39,58

Meral Akşener %8,99

şeklindeydi. Bu önemli seçimi Mudanya İlçe Başkanları ile değerlendirdik. İşte Mudanya İlçe Başkanlarının 24 Haziran seçim değerlendirmesi;

“BU SEÇİMİN KAYBEDENİ YA DA KAZANANI YOK”

Cumhuriyet Halk Partisi Mudanya İlçe Başkanı Ergül Batman 24 Haziran seçimlerinde kaybeden ya da kazanan bir taraf olmadığını ifade ederek, “Acısıyla, tatlısıyla, yorgunluklarıyla bir seçim atlattık. Mudanya’da da Türkiye genelinde de Cumhuriyet Halk Partisi’nin oy kaybı mevcut fakat aynı şekilde iktidar partinin de oy kaybı var. Cumhuriyet Halk Partisi’nin oy kaybının nedeni seçmenimizin çok bilinçli olmasından kaynaklanıyor. Genel başkanımız demokrasiye duyduğu önem sonucunda İYİ Parti ve Saadet Partisi’ne destek verdi. Bizim seçmenimiz de bu mesajı aldı ve oy desteğinde bulundu. ANAP’ı, Doğru Yol Partisi’ni temsil eden, o görüşün tabanına inen bir İYİ Parti var. Bu partinin varlığını göz ardı edemeyiz. Bu partiye çoğu partiden kayan oylar oldu” dedi.

Ak Parti’nin seçim reklamlarını başarılı bir şekilde yaptığını dile getiren Batman, “Ak Parti OHAL koşullarında ve devlet imkanlarıyla ve devlet imkanlarını sonuna kadar kullanarak bir seçim kampanyası düzenlendi. Biz bayrak asarken bile çok sorun yaşadık. Biz bu koşullar altında seçime gittik. Biz bu oy kaybını kayıp olarak değerlendirmiyoruz. Gelecek yerel seçimler için bugünden çalışmaya başladık. Artık bu seçim geride kaldı. Önümüze bakma zamanı ama Ak Parti’nin bir duvarını yıktığımızı ve bu partinin zamanla eriyeceğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“MUDANYA’DA YAPACAĞIMIZ ÇOK İŞ, KAZANACAĞIMIZ ÇOK GÖNÜL VAR”

24 Haziran seçimlerinin kazananının Türkiye olduğunu vurgulayan Ak Parti Mudanya İlçe Başkanı Murat Ünal, “Atatürk’ün sırtımıza yüklediği muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için son derece önemli bir eşik atlanmıştır. Bu önümüzdeki süreçte yeni Cumhurbaşkanlığı sistemi ve parlamentonun nasıl işlediğini hepimiz birlikte göreceğiz. Hem siyasiler olarak bizler hem de bürokratlar vatandaşların sorunlarını çözme konusunda eskisinden çok daha fazla çalışacağız. Mudanya’da Ak Parti İlçe Teşkilatı olarak bu seçimi, birlik ve beraber içinde, sorumluluk bilinciyle, gece gündüz demeden atlattık. Daha Mudanya’da yapacağımız çok iş, kazanacağımız çok gönül var. Bize oy veren vermeyen tüm vatandaşlarımıza gönlümüz de kapımız da açık” dedi.

“KAZANAN BİZ OLDUK”

Genel olarak seçimin olumlu geçtiğini belirten Milliyetçi Hareket Partisi Mudanya İlçe Başkanı Selçuk Yılmaz, sandıktan vatana, millete hayırlı bir sonuç çıktığını dile getirdi. Kazanan biz olduk diyen Yılmaz, “Gücümüz doğrultusunda elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Sonuçlar bizim için güzel oldu. İnşallah bundan sonra bütün partiler vatanımıza hayırlı olmak çalışırlar. Çıkan sonuçlar ülkemize hayırlı olsun” dedi.

“SONUÇLARI KABUL ETMEK DEMOKRASİNİN GEREĞİDİR”

İYİ Parti Mudanya İlçe Başkanı Fehim Çaptık 24 Haziran seçimini değerlendirdi. Çaptık, İYİ Parti’nin ilk kez katıldığı seçimlerde ulaştığı yüzde 15’lik oy potansiyelinin İYİ Parti ile Mudanya ve Türk siyasetinin uzun zamandır hissettiği merkez parti eksikliğini giderdiğini belirterek, “Bundan böyle Mudanya yerelinde ve TBMM’de  İYİ Parti’nin çözümcü, kapsayıcı Türkiye’yi geleceğe taşıyacak vizyona sahip güvenilir bir yapı olduğunu milletimize sunacağız. Seçim sonuçları Milletimize ve Devletimize hayırlı olsun. Sonuçları kabul etmek demokrasinin gereğidir” dedi.

Bu sonuçlar milletin iradesidir  diyen Çaptık, “Saygı duyuyoruz, İYİ Parti Mudanya İlçe Teşkilatı olarak daha çok çalışıp daha iyi olması için ilk günkü özveri ve inanç ile çalışmalarımıza kaldığımız yerden devam edeceğiz. Milletimiz bize bu anlamda denetleme yetkisi verdi. 18’den 20’ye çıkan Bursa’daki milletvekili sayılarında diğer partiler sandalye sayılarını korurken, yeni 2 vekillik sandalyesini de İYİ Parti kazandı. Orada Mudanya’nın evladı olan emekli büyükelçi Ahmet Kamil Erozan’ın bizi temsil edecek olması dolayısıyla Mudanya’nın, Bursa’nın ve Türkiye’nin hakkını en iyi şekilde koruyacağına inanıyoruz. Seçim süresince maddi manevi yanımızda duran Mudanyalı hemşerilerimize İYİ Parti teşkilat olarak teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

BAREM’de 23 Nisan Coşkusu

Osmangazi Belediyesi Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi (BAREM) bünyesinde eğitim gören engel…