Home GÜNCEL İznik Çini ve Sanat Festivali bu yıl uluslar arası boyut kazandı

İznik Çini ve Sanat Festivali bu yıl uluslar arası boyut kazandı

- Guncellenme Tarihi: 26 Haziran 2018 12:22
3 min read
İznik Çini ve Sanat Festivali bu yıl uluslar arası boyut kazandı için yorumlar kapalı
0

Uluslar arası İznik Çini ve Sanat Festivali kapsamında İznik’te bulunan dünya renkleri gösterilerini Boyalıca Mahallesi Amfi Tiyatro sahnesinde sergilediler. Ekipleri sergiledikleri gösteriler ile büyük alkış aldılar.

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen İznik Çini ve Sanat Festivali bu yıl uluslar arası boyut kazandı. Dünya genelinde önemli bir yere sahip olan Folklor ekipleri festivali kapsamında bir bir İznik’e gelmeye başlarken, ilk gelen gruplar gösterilerini Boyalıca Mahallesinde sergilediler. Kolombiya, Ukrayna, KKTC ve İznik Halk Dansları Topluluğu sergiledikleri yöresel gösterileri ile büyük alkış topladılar.

Boyalıca Mahallesi Amfi Tiyatro da gerçekleşen etkinliğe İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, Belediye Meclis Üyeleri, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Betül Yıldızer, Boyalıca Muhtarı Mustafa Kanlı ile çok sayıda mahalle sakini katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Osman Sargın “Her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz İznik Çini ve Sanat Festivali bu yıl uluslar arası bir boyut kazandı. Dünyaya ün salmış sayılı folklor ekipleri bu yıl festivale renk katacaklar. Festivale katılan ilk ülkelerimiz Boyalıca da sahne aldı. Kolombiya, Ukrayna, KKTC ve İznik Halk Dansları Topluluğu bu akşam sizlerle birlikte olacak. Festivalimize önümüzdeki günlerde Makedonya, Azerbaycan ve İznik Batum Kafkas Derneği Folklor Ekibi de katılarak gösterilerini sergileyecekler. Festivalimizin İznik ayağı ise 29 Haziran saat 19.00 da başlayacak kortej yürüyüşü ile start alacak. Aynı akşam Ekin Uzunlar konseri de gerçekleşecek.30 Haziran akşamı folklor ekipleri gala gösterilerini sergileyecekler. Sonraki gün yani 1 Temmuz akşamı ise ünlü sanatçı Merve Özbey değerli hemşerilerimiz ile bir araya gelecek. Ayrıca Kılıçaslan Caddesi üzerine kurulacak stantlar ile el emeği göz nuru çinilerimiz ve eserler misafirlerimiz ile buluşacak. Tüm hemşerilerimizi gerçekleşecek olan etkinliklere davet ediyoruz” dedi.

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın etkinlikler öncesi folklor ekipleri ile bir araya gelerek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Yıldırım’da İlkokullu Sporcular Ödüllendirildi

Yıldırım Belediyesi, Okul Sporları İlçe Şenlikleri ilkokul kademesinde ilçedeki 39 okuldan…