Home GÜNCEL Sağlıkta Gemlik’in altın yılı

Sağlıkta Gemlik’in altın yılı

- Guncellenme Tarihi: 12 Haziran 2018 14:48
4 min read
Sağlıkta Gemlik’in altın yılı için yorumlar kapalı
0

Gemlik Belediyesi her alanda olduğu gibi sağlık alanında da büyük projelere imza atarak Gemliklilerin yüksek yaşam standartlarına uygun sağlık hizmetleri almaları için çalışmalarına devam ediyor. İlçenin farklı noktalarında Aile Sağlığı Merkezlerini bir bir ilçeye kazandırıyor.

5 Mahalleye 5 Aile Sağlığı Merkezi hedefi doğrultusunda Gemlik Belediyesi tarafından Cumhuriyet Mahallesinde yaptırılan İbn-i Sina Aile Sağlığı merkezi Gemlik’e bölge halkına hizmet vermeye başladı. Balıkpazarı Mahallesi Şifa Hatun Aile Sağlığı Merkezi, Hisartepe Mahallesi Farabi Aile Sağlığı Merkezi,   Eşref Dinçer Mahallesi Ömer Halisdemir Aile Sağlığı Merkezi ve Cihatlı Mahallesi Aile Sağlığı Merkezlerinde çalışmalar devam ediyor. Öte yandan 7 bin metrekarelik kapalı alana sahip ve 90 milyon liraya mal olan yeni Gemlik Devlet Hastanesi ilçe ve bölge halkının hizmetine sunuldu.

Her yıl artan nüfusuna paralel olarak ilçe halkının istek ve ihtiyaçları doğrultusunda çalışmalar yaptıklarını dile getiren Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, “Belediye olarak özellikle sağlık konusunda önemli projelere imza attıklarını söyledi.  Standart belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra ilçede her alanda hizmet verebilmek adına yatırımlar yaptıklarını vurgulayan Başkan Yılmaz, “ Daha modern bir Gemlik yolunda tüm eksiklikleri gidererek basamakları hızlıca çıkmaya devam ediyoruz. Vatandaşlarımızın sağlığı ve şehrimizdeki yaşam kalitesinin yükselmesi adına sağlık alanında da katkılarımız devam ediyor. Sağlık yatırımları Belediyemizin asli görevi olmasa da, konu vatandaşımızın ihtiyacını karşılamaksa, biz bunu kendimize görev edindik. Bu yıl 5 mahallemize 5 aile sağlığı merkezi kazandırıyoruz. Halkımız kısa zaman içinde yeni ve modern Aile Sağlığı Merkezlerinde en güzel hizmeti almaya başlayacak” dedi. Kısa süre önce açılışı gerçekleştirilen Yeni Gemlik Devlet Hastanesinin de tüm donanımları ve birimleriyle Gemlik vizyonuna yakışır bir kaliteye sahip olduğunu dile getiren Başkan Yılmaz, Gemlik’in her köşesinde bir belediye çalışması olduğunu ifade ederek, “ Şehir merkezinden en uzak yerleşim yerine kadar hizmetler aksamadan gerçekleşmektedir. Bölgemizde ihtiyaç duyulan hizmetleri belediye olarak imkânlarımız ölçüsünde yerine getirmeye gayret gösteriyoruz. Amacımız sağlıklı ve yaşanabilir bir kent oluşturmak” diye konuştu.

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

İnegöl Artık Bu Merkezden 7/24 İzlenecek

İnegöl Belediyesi’nin hayata geçirdiği İzleme ve Değerlendirme Merkezi açıldı. İlk olarak …