Home GÜNCEL Sargın’dan asırlık fıçı ustasına ziyaret

Sargın’dan asırlık fıçı ustasına ziyaret

- Guncellenme Tarihi: 30 Mayıs 2018 11:45
3 min read
Sargın’dan asırlık fıçı ustasına ziyaret için yorumlar kapalı
0

İznik’te 14 yaşında babasının yanında başladığı mesleğinde 70 yılı geride bırakan Fıçı Ustası İsmail Alkış’ı Belediye Başkanı Osman Sargın atölyesinde ziyaret etti.

 Türkiye’deki son fıçı ustalarından 86 yaşındaki İsmail Alkış, İznik’te 70 yıldır tek başına yüzlerce kiloluk fıçı imal ediyor. Yüzlerce yıl garantili fıçılar üretecek başarıya ulaşan fıçı ustası İsmail Alkış, ilerleyen yaşına ve geçirdiği meslek kazalarına aldırmadan el işiyle fıçı yapmaya devam ediyor.

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın Fıçı Ustası Alkış’ı atölyesinde ziyaret etti. Başkan Sargın ile bir süre sohbet eden Alkış ziyaret dolayısıyla Başkan Sargın’a teşekkür etti.

Belediye Başkanı Osman Sargın ziyarette yaptığı açıklamada “İznik’imizin ve hatta ülkemizin bir değeri olan İsmail amcamız 70 yılı aşkın süredir İznik’te ahşaba hayat everiyor.30-40 yıl öncesine kadar çeşitli gıdaları saklamak için kullanılan ağaçtan yapılma doğal fıçılar teknolojinin gelişmesiyle birlikte yerini plastik ürünlere bıraktı. Talep olmayınca fıçı ustaları da yok olmaya başladı. Türkiye’ deki sayılı fıçı ustalarından olan İznikli İsmail Alkış, babasından öğrendiği mesleği 70 yılı aşkın süredir devam ettiriyor. İsmail Amcamız ilerleyen yaşına rağmen yüzlerce kilo ağırlığındaki fıçıları tek başına imal ediyor. 10 kiloluktan 2 tonluk fıçılara kadar her ebatta fıçı imal eden 86 yaşındaki İsmail Usta ülkemizin dört bir köşesine fıçılarını yolluyor. Rabbim kendisine sağlık, sıhhat ve afiyetler versin” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Bursa’da 23 Nisan Coşkusu Kentin Dört Bir Yanını Sardı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Çocuk Şenliği’nde çocuklar, birbirinden …