Home GÜNCEL İnegöl Belediyesi’nin kalitesi tescillendi

İnegöl Belediyesi’nin kalitesi tescillendi

- Guncellenme Tarihi: 15 Mayıs 2018 11:11
12 min read
İnegöl Belediyesi’nin kalitesi tescillendi için yorumlar kapalı
0

İnegöl Belediyesi, uzun bir çalışmanın sonucunda BBS firmasıyla yapılan belgelendirme sürecini tamamlayarak TS EN ISO 9001’e 2015 Kalite Yönetim Sistemi ve TS EN ISO 10002 Vatandaş Memnuniyeti Yönetim Sistemi belgesini almaya hak kazandı. Belge teslimi düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

İnegöl Belediyesi’nde sistemsel değişim ve dönüşüm sürerken, bir yandan vatandaşlara daha kaliteli bir hizmetin sunulması ve memnuniyetin arttırılması adına da adımlar atılmaya devam ediyor. Bu kapsamda bir süredir BBS firması işbirliğiyle devam eden TS EN ISO 9001’e 2015 Kalite Yönetim Sistemi ve TS EN ISO 10002 Vatandaş Memnuniyeti Yönetim Sistemi süreci tamamlandı. İnegöl Belediyesi, geçtiğimiz hafta yapılan denetimler sonucunda bu iki belgeyi almaya hak kazandı.

BELGELER TÖRENLE TESLİM EDİLDİ

Belgelerin teslim töreni bugün 11.30’da Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirildi. BBS firma yetkililerinin ve İnegöl Belediyesinin ilgili personelinin katıldığı törende, Belediye Başkanı Alper Taban TS EN ISO 9001’e 2015 Kalite Yönetim Sistemi ve TS EN ISO 10002 Vatandaş Memnuniyeti Yönetim Sistemi belgelerini teslim aldı.

Belge töreninde bir açıklama yapan BBS firması Genel Müdürü Yusuf Yılmaz, “İnegöl Belediyesi’nin TS EN ISO 9001’e 2015 Kalite Yönetim Sistemi ve TS EN ISO 10002 Vatandaş Memnuniyeti Yönetim Sistemi belgesini almaya hak kazanması dolayısıyla tertiplenen belge teslim törenine hoş geldiniz. BBS AŞ firması, Ankara merkezli belgelendirme firmasıdır. 2000 yılında kurulmuş bir firmadır. Şuanda Türk Akreditasyon Kurumumuzdan yetkilendirilmiş olarak ISO 9001’e 2015 Kalite Yönetim Sistemi ISO 14001-2015 çevre yönetim sistemi, ISO 22000 gıda yönetim sistemi ve ISO 27001 bilgi güvenliği yönetim sistemleri konusunda yetkilendirilmiş durumdayız. Ayrıca ISO 10002 müşteri-vatandaş memnuniyeti üzerinde çalışıyoruz. ISO 50001 enerji yönetim sistemi konusunda belgelendirme ve eğitim hizmetleri yapıyoruz. Daha başka standartlarımız da var” dedi.

VATANDAŞIN İHTİYACINA UYGUN HİZMETİ SAĞLAYACAK

İnegöl Belediyesi’nin almaya hak kazandığı belgeleri Belediye Başkanı Alper Taban’a teslim edeceklerini ifade eden Yılmaz, “Ben denetimde de buradaydım. Belediye Başkanımızın gerçekten ileri görüşlü ve İnegöl halkına hizmet anlayışının her türlü takdirin üzerinde olduğu görüşündeyim. ISO 9001 kalite yönetim sistemi öncelikle yaptığımız hizmet süreçlerinin sürekli iyileştirilmesini, en kısa zamanda sonuca gidecek şekilde kaynakları da minimum oranda kullanarak süreçlerin iyileştirilmesini ve aynı zamanda hizmet verdiğimiz İnegöl halkının memnuniyet seviyesinin sağlanması ve bu memnuniyetin sürekli arttırılmasını ön gören bir standarttır. Özellikle verilen hizmetlerde bir hata yapılmasını önlemek için önceden vereceğimiz hizmetlerde hangi tür hatalar ve şikayetler gelmesi muhtemel ise bunların meydana gelmemesi için risk analizi yapmak suretiyle verdiğimiz hizmetleri tam vatandaşımızın ihtiyacına uygun, talebine ve mevzuata uygun şekilde gerçekleştirmeyi esas almaktadır” açıklamalarında bulundu.

KALİTELİ HİZMET

Belge teslimi öncesi Belediye Başkanı Alper Taban da bir açıklama yaptı. Bugün gururlanacağımız, kıvanç duyacağımız bir gün yaşandığını dile getiren Taban, “Şurada gördüğünüz belgeleri almak için salt bir çalışma başlatmadık. Tabi ki göreve geldiğimiz günden bu güne sizlere gücümüzün yettiği nispette ifade etmeye çalıştığımız, geçmişte Belediye Başkan Yardımcılığı süresinde, onun öncesinde yapmış olduğumuz yöneticilik sürecinde elde etmiş olduğumuz konuları Başkanlığımızla beraber sürecin içerisine katarak bu süreçleri daha iyi hale nasıl dönüştürürüz, vatandaşlarımıza en kaliteli hizmeti nasıl üretiriz, vatandaşımızın memnuniyetini nasıl arttırırız, beraberinde onlara hizmet eden bu güçlü kadroyu da düşünerek onları da en verimli, mutlu şekilde nasıl çalıştırabiliriz bunların hesabını kitabını yaptık. Nihayetinde beşi bir yerde olarak adlandırılan bu belgelerin biz şuanda girişini yapmış olduk. Neydi bunlar? ISO 9001 ve ISO 10002 müşteri memnuniyeti ile kalite yönetim sistem belgesi olarak isimlendiriliyor. Bizler biliyoruz ki belge tek başına bir iş yapmayacak. Burada aslında var olan sistemimizi daha iyiye taşımak hedeflerimizin arasındaydı. Gördüğümüz eksik ve aksaklar neticesinde hareket ederek bu belgeyi de almalıyız dedik. Öncesinde Başkan Yardımcılarımız ve ardından ilgili birimlerimizle görüşerek bu aşamaya getirdik” dedi.

GÜLÜMSER BİR BELEDİYE OLALIM

“Burada bir emek var” sözleriyle konuşmasını sürdüren Başkan Taban, “Kıymetli arkadaşlarımızın ortaya koyduğu bir efor var. Ama bu bir başlangıç. Bunun üzerine ne koyabilirsek fayda olacak. Evet, bizler ortaya bir hizmet, bir ürün koyuyoruz. Ama o en iyisi mi? Bazen insan iş yaparken en doğrusunu yaptığını düşünebiliyor ama bunu bir de dışarıdan gözlemlemek gerekiyor. Aslında biz de kendi kendimizi kontrol eder hale dönüştürmüş oluyoruz. Beraberinde daha dikkatli çalışmayı, daha etkili çalışmayı, kaynakları daha doğru kullanmayı, vatandaş memnuniyetini arttırmayı hedefliyoruz. Gülümser bir belediye olalım” şeklinde konuştu.

ALMAMIZ GEREKEN BAŞKA BELGELER DE VAR

Belgeyi almaya hak kazanmadan önce bu konuda bir denetim yapıldığını da hatırlatan Taban, “Denetim geçirildik. Denetim başlamadan önce yapılan toplantıda şunu ifade ettim; gerçekten biz bu belgeyi hak etmiyorsak almayalım dedim. İşin aslı bunu öğrenmektir. Bu belgeyi eksiklerimizi gidermeden alıyorsak bunu hak etmiş olmuyoruz. Kendilerine teşekkür ediyorum. Akreditasyonu olan bir firmadan bu belgeyi almak bizim için gurur meselesi. İnşallah bu standartları sağlam sacayakları üzerine oturtup aşama aşama revizyonlarını yapacağız. Beraberinde almamız gereken başka belgeler olduğunu da düşünüyorum. Bilgi güvenliği, çevre yönetimi, enerji yönetimi gibi belgelerle belediyemizi örnek bir belediye konumuna getirmeyi hedefliyoruz” ifadelerinde bulundu.

Açıklamaların ardından BBS firması Genel Müdürü Yusuf Yılmaz, Başkan Taban’a TS EN ISO 9001’e 2015 Kalite Yönetim Sistemi ve TS EN ISO 10002 Vatandaş Memnuniyeti Yönetim Sistemi belgelerini takdim etti.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Dolar ve Euro Bugün Ne Kadar?

Dolar/TL, güne değer kazancıyla başlamasının ardından 32,3130 seviyesinden işlem görüyor. …