Home GÜNCEL Yıldırım’da kanserle savaş sürüyor

Yıldırım’da kanserle savaş sürüyor

- Guncellenme Tarihi: 11 Mayıs 2018 11:27
4 min read
Yıldırım’da kanserle savaş sürüyor için yorumlar kapalı
0

Yıldırım Belediyesi, KETEM’de gerçekleştirilen ücretsiz taramalar ile kanserle mücadelesini sürdürerek ilçe sakinlerinin yaşamını kurtarıyor.

Yıldırım Belediyesi ile İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) çalışmaları çerçevesinde Yıldırım’da ücretsiz kanser taramaları sürüyor. Merkezde 2016 yılında tamamı ücretsiz 15 bin 36 tarama gerçekleştirilirken, 2017’de 15 bin 335 tarama işlemi yapıldı. KETEM’de 2017 yılında da 4 bin 661 serviks kanseri taraması, 4 bin 442 meme kanseri taraması gerçekleştirilerek olası hastalıkların önlenmesi sağlandı. 2018 yılının başlamasıyla da tarama hizmetlerinin sürdürüldüğü KETEM’de ilk dört ayda 5 bin 778 ücretsiz tarama yapılırken, 953 kadın da ulaşım desteği sağlanarak kanser taraması yaptırdı. Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi’nde 30-65 yaş arası kadınlar rahim ağzı kanseri, 46-69 yaş arası kadınlar meme kanseri, 50-70 yaş arası kadınlar da kolerektal kanser taramalarını ücretsiz yaptırarak kanser tehditlerinin önüne geçiyor.

ERKEN TEŞHİS VURGUSU

Kanser hastalığının çağın en büyük problemlerinden biri olduğuna dikkat çeken Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Son yıllarda insanların beslenmeden çevre şartlarına kadar birçok nedenle kanser vakalarına yakalandığını görüyoruz. Çağımızın en büyük hastalıklarından biri olan kanserle mücadelenin en etkin yolu erken teşhis ve tedavi ile mümkün. Biz de Yıldırımlı kadınlarımız başta olmak üzere tüm hemşehrilerimizde kansere karşı farkındalık uyandırmayı vazifelerimizin başında görüyoruz” dedi.

‘PERİYODİK KONTROLLER ÖNEMLİ’

Ücretsiz yapılan kanser taramalarında vatandaşları belediyenin araçlarıyla evlerinden alarak tarama sonrası yine evlerine bıraktıklarını ifade eden Başkan Edebali, “Kanserle mücadelede en önemli unsurlardan birisi de belirli aralıklarla yapılan periyodik kontrollerdir. Bu kontroller yaşanması muhtemel risklerin önüne geçerek erken teşhise olanak sağlıyor. Özellikle risk grubunu oluşturan 30-65 yaş arası vatandaşlarımızı KETEM’de ücretsiz kanser taraması yaptırmaya bekliyoruz. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğümüz, muhtarlıklar ve STK’lar üzerinden gelen talepler doğrultusunda isteyen kadınlarımızı evlerinden alarak işlemlerinin yapılmasının ardından araçlarımızla ücretsiz olarak tekrar evlerine bırakıyoruz” diye konuştu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

BAREM’de 23 Nisan Coşkusu

Osmangazi Belediyesi Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi (BAREM) bünyesinde eğitim gören engel…