Home GÜNCEL 14 yaş ve altı oryantiring Türkiye Şampiyonası İnegöl’de yapılacak

14 yaş ve altı oryantiring Türkiye Şampiyonası İnegöl’de yapılacak

- Guncellenme Tarihi: 11 Mayıs 2018 11:15
7 min read
14 yaş ve altı oryantiring Türkiye Şampiyonası İnegöl’de yapılacak için yorumlar kapalı
0
İnegöl Belediyesi ve Türkiye Oryantiring Federasyonu tarafından düzenlenecek 14 yaş ve altı Oryantiring Türkiye Şampiyonası 12-13 Mayıs tarihleri arasında Yeniceköy Dostum Merkezinde gerçekleşecek.

Her türlü arazide yapılabilen, katılımcıların kontrol noktalarını harita ve pusula yardımı ile en kısa zamanda ziyaret etmeye çalıştığı bir doğa sporu olan Oryantiring’in daha geniş kitlelere yayılması noktasında önemli çalışmalara imza atan İnegöl Belediyesi, yeni bir organizasyona daha ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

ŞAMPİYONANIN HEYECANI TÜM İLÇEYİ SARDI

Türkiye’nin çeşitli illerinde faaliyet gösteren 50 kulüpten toplam 800 sporcunun katılım göstereceği 14 yaş ve Altı Oryantiring Türkiye Şampiyonası Doğa Sporları ve Turizm Merkezi(DOSTUM)’da 12-13 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecekken, şimdiden şampiyonanın heyecanı tüm ilçeyi sardı.

“ORYANTİRİNG DOĞANIN TÜM GÜZELLİKLERİNİ SUNUYOR”

İnegöl Belediyesi ve Türkiye Oryantiring Federasyonu tarafından düzenlenecek 14 yaş ve altı Oryantiring Türkiye Şampiyonası hakkında açıklamada bulunan Belediye Başkanı Alper Taban, “Doğal yaşamı bir adrenaline dönüştürme adına Dostum bünyesinde çalışmalarına devam eden Oryantiring branşının İnegöllü çocuklarımız ve gençlerimiz arasında hızla yayılıyor. Oryantiring (Koşarak Yürüyerek Hedef Bulma); her türlü arazide yapılabilen, katılımcıların kontrol noktalarını harita ve pusula yardımı ile en kısa zamanda ziyaret etmeye çalıştığı bir doğa sporu. Koşarken düşünebilmek, kaybolmadan ilerlemek, araziyi iyi okuyabilmeyi, haritayı üç boyutlu düşünmeyi gerektiriyor. Bir doğa sporu olarak yediden yetmişe kadar her kesime hitap eden Oryantiring ayrıca bütün ailenin birlikte yapabileceği bir aile sporu. Doğa ile bütünleşmeyi amaçlayan Oryantiring sporu kentsel yaşamdan sıyrılarak doğanın güzelliklerine yelken açmak için büyük bir fırsat bizler için” diye konuştu.

“ÖNEMLİ BAŞARILARA İMZA ATIYORUZ”

Her yaş kategorisinden sporcuların uğraş verdiği Oryantiring branşı, Dostum bünyesinde 2017 Ocak ayında faaliyetlerine başlasa da, bu sporu sevme ve sevdirme adına önemli bir aşama kaydetmeyi başardıklarını söyleyen Taban, “Özellikle antrenörümüz Tarık Şeker hocamızın bu konudaki azim ve gayreti bizler için çok önemli. Hem İnegöl’de düzenlemiş olduğumuz ulusal düzeydeki yarışlar, hem de ülkemizin farklı yerlerinde düzenlenen organizasyonlara katılım gösterilerek önemli başarılara imza atmamız bizlerin iyi yolda olduğunu gösteriyor” dedi.

“İLÇEMİZE AYRI BİR RENK KATACAK”

Bu hafta sonu da önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmaya hazırlandıklarını belirten Taban, “Oryantiring branşında ne kadar iddialı olduğumuz bu kısa sürede kaydettiğimiz aşama ile ortada. Hem bölgesel ve ulusal şampiyonalarda elde ettiğimiz başarılar hem de İnegöl’ümüzde gerçekleştirdiğimiz organizasyonlar bunun bir göstergesi. Bu hafta sonu da 14 yaş ve altı Oryantiring Türkiye Şampiyonasına ev sahipliği yapıyoruz. Türkiye’nin çeşitli illerinde faaliyet gösteren 50 kulüpten toplam 800 sporcunun katılım göstereceği şampiyonanın ilçemize ayrı bir renk katacağına yürekten inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Taban son olarak, “Oryantiring sporuna gönül vermiş sporcuların bir araya geleceği ve adeta bir şölen havasında geçecek olan 14 yaş ve altı Oryantiring Türkiye Şampiyonasına tüm ilçe halkımızı davet ediyor, doğa ile bütünleşme adına tüm adrenalin tutkunlarını Dostuma beklediğimizi buradan bir kez daha ifade ediyorum” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Dolar ve Euro Bugün Ne Kadar?

Dolar/TL, güne değer kazancıyla başlamasının ardından 32,3130 seviyesinden işlem görüyor. …