Home GÜNCEL Mudanya Belediyesi’nden özel mülkiyete park projesi

Mudanya Belediyesi’nden özel mülkiyete park projesi

- Guncellenme Tarihi: 19 Nisan 2018 14:20
3 min read
Mudanya Belediyesi’nden özel mülkiyete park projesi için yorumlar kapalı
0

Mudanya Belediyesi; Ömerbey Mahallesi’nde, özel mülke ait bir alanda Atapark proje çalışmalarına başladı. Hayri Türkyılmaz’ın belediye mülkiyetinde bulunduğunu iddia ettiği arsanın sahibi Mesut Sungur, “O arsa bizim tapulu malımız. Tapulu arsamızın belediyeye geçtiğini belittiler. Bize konuyla alakalı bir bilgi dahi verilmedi.” dedi.

Mudanya Belediyesi; Ömerbey Mahallesi’nde Kanal Boyu mevkiinde, özel mülke ait bir alanda Atapark proje çalışmalarına başladı. İçinde 217 metrekare yeşil alan, oturma, dinlenme alanları ve 70 metrekarelik Atatürk heykelinin bulunacağı “Atapark Projesi” alanının belediye mülkiyeti değil, özel mülkiyet olduğu ortaya çıktı.

“Encümen kararı almadan benim arsama kimse dokunamaz”

Hayri Türkyılmaz’ın belediye mülkiyetinde bulunduğunu iddia ettiği arsanın sahibi Mesut Sungur, “O arsa bize dedemizden kaldı ve bizim tapulu malımız. Ortalama 200 metrekare.  O arsanın üzerine Ata Park adı verilen projeyi yapmayı planlıyorlar. Bize konuyla alakalı hiçbir bilgi verilmedi. Sorduğumuzda da tapulu arsamızın belediyeye geçtiğini belirttiler. Bize bilgi veya bedel verilmeden arsa nasıl belediyeye geçebilir? Ben bunun detaylı araştırmasını yapacağım. Encümen kararı almadan benim arsama kimse dokunamaz. 1958 yılında encümen,  bizim arsamızın hiçbir zaman belediye bütçesine geçmeyeceğine dair karar almış. O zamandan bu zamana arsamız bizimdir. Şu an arsamızda otobüs durağı bulunuyor. Halkın yararlanması amacıyla buna izin verdik ve bunun karşılığında bir belediyeden bir bedel almıyoruz. Durağa izin verdiğimizi görünce herhalde park yapmaya da izin vereceğimizi sandılar. Bu durumdan bile benim internetten haberim oldu.” şeklinde konuştu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başkan Aktaş, “Ana Kucakları Sayısını 100’e Çıkartacağız”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, hizmete aldıkları 32 ana kucağında 4 bine …