Home GÜNCEL İrgil: “24 Haziran öğretmenler için hesap sorma fırsatıdır”

İrgil: “24 Haziran öğretmenler için hesap sorma fırsatıdır”

- Guncellenme Tarihi: 19 Nisan 2018 12:44
4 min read
İrgil: “24 Haziran öğretmenler için hesap sorma fırsatıdır” için yorumlar kapalı
0

Genç öğretmen Merve Çavdar’ın 4 yıldır atanamadığı için yaşamına son vermesinin bir kez daha öğretmenlerin çaresizliğini gösterdiğini belirten TBMM Eğitim Komisyonu üyesi CHP’li Ceyhun İrgil, “Seçim sürecinde atama bekleyen yüzbinlerce öğretmene bir dolu sözler verecekler ama seçim öncesi atama kararı alınmazsa öğretmenler 24 Haziran’da gereken cevabı verecek” dedi.

 TBMM’de bir basın toplantısı düzenleyen CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, geçtiğimiz günlerde yaşamına son veren 28 yaşındaki Aydınlı öğretmen Merve Çavdar’ın sadece bir örnek olduğunu söyledi. Bugüne kadar 52 öğretmenin canına kıydığını belirten İrgil, atama bekleyen öğretmenlerin büyük bir çaresizliğe sürüklendiğini Merve’nin intiharının bu çaresizliğin bir göstergesi olduğunu ifade etti.

“Şimdi atama bekleyen yüzbinlerce öğretmene bu seçim sürecinde yine bir dolu sözler verilecek” diyen CHP’li İrgil, şunları söyledi: “Eğer iktidar vereceği bu sözlerde samimiyse bunu seçim öncesi alacağı atama kararıyla gösterir. Ancak 100 bin öğretmenin ataması için seçim öncesi karar alınmazsa, öğretmenler de 24 Haziran’da gereken cevabı verecektir.”

 ACİL VE ADİL KARARLARA İHTİYAÇ VAR

 TBMM Eğitim Komisyonu üyesi CHP’li Ceyhun İrgil, bu süreçte 30 bine yakın tutuklu öğrencinin de unutulmaması gerektiğini belirterek, “Boğaziçi Üniversitesi’nde okuyan öğrencilerin talimatla tutuklanmaları, eğitim hayatı için de, hukuk sistemi için de ayıptır. Öğrenciler arasındaki tartışmanın üniversite bünyesinde disiplin mekanizmasıyla çözülebilecekken gözaltı ve tutuklamalar asla unutulmayacaktır” diye konuştu. İrgil sadece bu öğrencilerin değil, haksız hukuksuz yere gözaltında bulunan, tutuklu olan, hakkında dava açılmış, hüküm kurulmamış, KHK ile açığa alınmış herkesle ilgili seçimden önce karar verilmesi gerektiğini söyledi.

“Eğer seçimden önce acil, adil, insani, vicdani bir karar verilmeyecekse işte önümüzde 24 Haziran var, herkes uygun cevabı verir” diyen CHP’li İrgil şöyle devam etti: “Madem erken seçim kararı aldılar, halkımız OHAL ve KHK’larla yaşanan acıları, ekonomik sıkıntıyı unutmayacaktır. Madem erken seçim kararı aldılar, halkımız şehitlerimizi unutmayacaktır. Kaldı ki; eğer iktidar erken seçim teklifini kabul etmeseydi ona dert olacaktı, iktidar seçim teklifini kabul etti 24 Haziran’da pert olacak.”

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…