Home GÜNCEL Mudanya’da 3 başkana soruşturma!

Mudanya’da 3 başkana soruşturma!

- Guncellenme Tarihi: 3 Nisan 2018 15:26
3 min read
Mudanya’da 3 başkana soruşturma! için yorumlar kapalı
0

İç İşleri Bakanlığı tarafından zeytinlik alanların büyük kısmında konut yapıldığı gerekçesiyle Mudanya Belediyesi’ne yönelik soruşturma başlatıldı. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz 22 Haziran 2017 tarihinde yaptığı basın açıklamasında bir karış alanı dahi imara açmadıklarını belirtmişti. Buna rağmen başta Hayri Türkyılmaz, Hasan Aktürk, Erol Demirhisar olmak üzere 56 Meclis Üyesine de soruşturma izni verilmesine karar verildi.

İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu, Zeytinciliğin Islahı Hakkındaki Kanun, özel bir kanun olmasına rağmen dikkate alınmadığı, alt ölçekli planlar içerisindeki zeytinlik alanlar %10 alt yapı ve sosyal tesis için kullanılabilir maddesine uyulmayıp zeytinlik alanların büyük kısmında konut yapıldığı, Mudanya Belediyesinin zeytinlik alanlarının arsaya dönüştürülmesi için encümen kararı aldığı, Mudanya Tapu Müdürlüğünün de 612 kadar zeytinlik vasıflı alanda Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün görüşü alınmadan vasıf değişikliği yaparak arsaya çevirdiği ve Mudanya Belediyesince 51 parsele konut izni ruhsatı verildiği, mahkeme kararlarının hiçe sayıldığı gerekçeleriyle Mudanya Belediyesine soruşturma başlattı.

  

Bakanlık tarafından Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Eski Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk, Eski Mudanya Belediye Başkanı Erol Demirhisar başta olmak üzere 56 Meclis Üyesine de soruşturma izni verilmesine karar verildi.

“Bir karış alanı dahi imara açmadık”

Soruşturulacak kişilerin başında yer alan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılaz, 22 Haziran 2017 tarihinde yaptığı açıklamasında zeytine, zeytinciye sahip çıktıklarını ve göreve geldiklerinden itibaren bir karış alanı dahi imara açmadıklarını belirtmişti.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Burulaş Fahrettin Beşli’ye Emanet

Günlerdir merakla beklenen Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin en büyük iştiraki Burulaş’ın ba…