Home GÜNCEL Büyükşehir´den kırsala eğitim desteği

Büyükşehir´den kırsala eğitim desteği

- Guncellenme Tarihi: 27 Mart 2018 13:09
2 min read
Büyükşehir´den kırsala eğitim desteği için yorumlar kapalı
0

Bursa Büyükşehir Belediyesi, hayvancılık sektörünün geliştirilmesi amacıyla 7 ilçedeki çiftçilere yönelik toplam 12 eğitim programı düzenledi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, tarımsal verimliliğin artırılması ve kırsalda bilimsel altyapının güçlendirilmesi hedefiyle Büyükorhan, Harmancık, Karacabey, Keles, Mustafakemalpaşa, Orhaneli ve Yenişehir’de çiftçilere yönelik hayvancılık eğitimleri verdi.

Bursa’da tarımda sürdürülebilirliğin sağlanmasını ve alternatif gelir kaynaklarının oluşturulmasını hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, hayvancılık sektörünün geliştirilmesi amacıyla çiftçilere yönelik eğitimlerini tüm hızıyla sürdürüyor. Bu çerçevede; 20 Şubat ile 15 Mart tarihleri arasında Büyükorhan, Harmancık, Karacabey, Keles, Mustafakemalpaşa, Orhaneli ve Yenişehir ilçelerindeki hayvan yetiştiricilerine yönelik toplam 12 eğitim konferansı düzenlendi. Eğitimlerin ana temasını ‘buzağı bakımı ve beslemesi, sağım teknikleri, ahır hijyeni ve hayvan hastalıkları ile mücadele, koruyucu hekimlik, sağlıklı süt elde edebilme ve sütün muhafazası gibi konularda’ bilimsel teknikler oluşturdu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Yılmaz Akkılıç Bursa Araştırmaları Ödülleri’nin Sahipleri Belli Oldu

Bu yıl 14. kez düzenlenen  Yılmaz Akkılıç Bursa Araştırmaları Ödülleri’nin sahipleri açıkl…