Home EĞİTİM OKUMA YAZMA SEFERBERLİĞİ ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

OKUMA YAZMA SEFERBERLİĞİ ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

- Guncellenme Tarihi: 21 Şubat 2018 13:52
2 min read
OKUMA YAZMA SEFERBERLİĞİ ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR için yorumlar kapalı
0

İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin DÜLGER başkanlığında İl Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda okuryazarlık seferberliği hakkında toplantı düzenlendi.

Toplantıya Hayat Boyu Öğrenme Bölümünden Sorumlu İl Milli Eğitim Şube Müdürü Nevzat Gültekin, 17 İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü, KADEM Bursa Temsilcileri Hatice Akbaş Şahin ve Beyza İzgi katıldı.

Seferberlik kapsamında okuma yazma bilmeyen vatandaşların I. Kademe Yetişkin Okuma Yazma Kurslarına katılmalarının sağlanarak okuryazar hale getirilmesi ve ilkokul düzeyinde öğrenim görmelerini sağlayacak olan II. Kademe Yetişkin Okuma Yazma Kurslarına yönlendirilmesi üzerine yapılması planlanan çalışmalar görüşüldü.

Toplantıda Halk Eğitim Merkezi Müdürleri, okuma yazma bilmeyen yetişkinlerin belirlenmesi için evlere gidilerek okuryazarlık taramalarının yapılması, kurslara kaydedilmesi ve devamlılıklarının sağlanması üzerine yapılacak çalışmalara yönelik görüş ve önerilerini bildirdiler.

Özellikle kadınlarımızın okur-yazarlık üzerine farkındalığının artırılması ve bu kapsamda yapılacak faaliyetlere yönelik İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve KADEM arasında bir protokol yapılmasına karar verildi.

Toplantının sonunda Halk Eğitim Merkezleri Müdürleri, Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger’e yapılan çeşitli eserleri takdim ettiler.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EĞİTİM
Comments are closed.

Benzer Haberler

İnegöl Artık Bu Merkezden 7/24 İzlenecek

İnegöl Belediyesi’nin hayata geçirdiği İzleme ve Değerlendirme Merkezi açıldı. İlk olarak …