Home FOTO GALERİ YİYECEK YARDIMI YÖNETMELİĞİ DEĞİŞİKLİĞİNE MEMUR-SEN BURSA İL TEMSİLCİSİ NUMAN ŞEKER’DEN TEPKİ

YİYECEK YARDIMI YÖNETMELİĞİ DEĞİŞİKLİĞİNE MEMUR-SEN BURSA İL TEMSİLCİSİ NUMAN ŞEKER’DEN TEPKİ

- Guncellenme Tarihi: 20 Şubat 2018 14:11
7 min read
YİYECEK YARDIMI YÖNETMELİĞİ DEĞİŞİKLİĞİNE MEMUR-SEN BURSA İL TEMSİLCİSİ NUMAN ŞEKER’DEN TEPKİ için yorumlar kapalı
0

BURSA- Memurların Bakanlar Kurulu Kararı ile ‘Yiyecek Yardımı Yönetmeliği’nde yapılan değişikliğe tepki gösteren Memur-Sen Bursa İl Temsilciliği, esnafı da mağdur edecek konuyu istişare etmek için Bursa Esnaf ve Sanatkârlar Odası ile toplantıda bir araya geldi. Yeni düzenlemenin kamu ve belediyelerde sıkıntılar doğuracağına dikkat çeken Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi Numan Şeker, kamu çalışanlarının mağdur edecek kararın geri çekilmesi için konunun takipçisi olacaklarının altını çizdi.

 

Bakanlar Kurulu kararı ile devlet memurlarının yemek yardımı yönetmeliğinde değişikliğe gidilerek yemek kartlarının kaldırılmasına sahada çalışan kamu ve belediye çalışanlarından tepki Bursa’dan da gecikmedi. Sorunun ülke gündemine getirilmesi adına Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi Numan Şeker, Bem-Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Ali Alan ve sendika üyeleri ile birlikte BESOB’da Bursa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Arif Tak ile bir araya geldi.

 

“SAHADA GÖREVLİ PERSONEL NASIL YEMEK YİYECEK”

Yeni yönetmelikle birlikte yemek kartlarının kaldırılmasıyla kurumların kendi bünyelerinde yemekhane açılmasının istenildiğine işaret eden Numan Şeker, “Ancak büyükşehir belediyelerinin ‘Bütünşehir’ olmasıyla birlikte tüm birimler ve 17 ilçe belediyesinde eşit yemek hizmet verilmesi imkânsızdır. Büyükşehire bağlı olup ilçeler ve en ücra mahallelerde göreve çıkan personeller ile itfaiye, zabıta ve BUSKİ gibi personellerin ilçe belediyelerinde 24 saat üzerinde çalıştıkları göz önünde alındığında yemek dağıtımının zor ve hatta imkânsız olduğu aşikârdır” diye konuştu.

 

“ANAYASAMIZIN EŞİTLİK İLKESİNE AYKIRI”

Yeni değişiklik ile personel sayısının 50’nin altında olan ilçe belediyelerinin ve kurumların yemekhane açma zorunluluğunun olmadığını da hatırlatan Şeker, “Bu belediyeler bundan önce yemek kartları ile personele yemek verebiliyorlardı. Ama çıkan bu yönetmelik kararı artık imkânsız olacak. Bu örneklere bakıldığında Anayasamızın eşitlik ilkesine aykırılık bulunmaktadır. Kurumlardaki bazı personellerin kronik hastalıkları var olacağı ve yemekhanede çıkan standart yemekleri yemeleri sağlık açısından da sıkıntılı olacak” diyerek, sözlerini şu cümlelerle tamamladı: “Kısacası neresinden bakarsak uygulanabilirliği mümkün olmayan bu Bakanlar Kurulu Kararı bir an önce tekrar gözden geçirilmeli ve geriye çekilmelidir. Bu işin sadece kamu personeli ayağı yoktur. Sosyal tarafları olarak kentlerin lokanta ve restoranları da sıkıntılı sürece dahil olacak.”

 

“YEMEK KARTLARININ İPTAL EDİLMESİ ESNAFIMIZ İÇİN ÖNEMLİ KAYIP OLACAK”

Yönetmelikte yapılan değişikliğin odaya bağlı lokantalar ve restoranlarda iş akışında durgunluğa neden olabileceğinin altını çizen Bursa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Arif Tak, “Yemek kartlarında esnafımızın komisyonlardan dolayı ufak pürüzleri olsa da önemli bir iş artışı sağlamaktadır. Yeni kararla bunun iyice kesilmesi esnafımız için önemli kayıp olacak. Memurların ve esnafımızı ilgilendiren bu soruna Memur-Sen Bursa İl Temsilciliği’nin hassasiyetle yaklaşmasından ötürü Numan Şeker’e teşekkür ediyorum. Yakın zamanda Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi Numan Şeker ve Lokantacılar Federasyonu başkanımız ile toplantıda bir araya gelerek konuyu derinlemesine masaya yatıracağız. Esnafımız ve memurlar için sorun olacak uygulama da geri adım atılması noktasında Bursa Esnaf ve Sanatkârlar Odası olarak elimizden gelen gayreti göstereceğiz” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Osmangazi’de Dolu Dolu Geçecek

Osmangazi Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenleyeceği etkinli…