Home FOTO GALERİ Belediye’den SymbioCity deneyimi

Belediye’den SymbioCity deneyimi

- Guncellenme Tarihi: 20 Şubat 2018 14:02
3 min read
Belediye’den SymbioCity deneyimi için yorumlar kapalı
0

Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin kentsel kalkınma ve Avrupa Birliği işbirliği çalışmaları, uluslararası organizasyonlarının dikkatini çekmeye başladı.

Bu kapsamda Mustafakemalpaşa Belediyesi, İsveç Uluslararası Kalkınma Ajansı (SİDA), İsveç Belediyeler Birliği (SKL-SALAR) ve İsveç Uluslararası Yerel Demokrasi Merkezi (ICLD) ortaklığıyla yürütülen ‘SymbioCity Yaklaşımıyla, Yerel Demokrasiyi Güçlendirme ve Bütüncül Kentsel Kalkınma’ programına davet edildi.

Türkiye’den ilk kez merkez ilçe kapsamında olmayan bir şehir olarak Mustafakemalpaşa, söz konusu eğitim ve işbirliği programına önümüzdeki 18 ay boyunca iştirak edecek.

Programın başlangıç toplantısı, uluslararası 8 belediyenin temsilcilerinin katılımıyla

29 Ocak-1 Şubat 2018 tarihleri arasında Sırbistan’ın başkenti Belgrad şehrinde düzenlendi. Programa İsveç delegasyonunun yanı sıra, Makedonya’nın Ohri kenti, Sırbistan’ın Belgrad merkez ilçesi Starigrad ile Krusevaç ve Nish kentleri, Ukrayna’nın Lviv ve Khmelnytsky kentleri katıldı.

Şehirlerin kentsel kalkınma süreçlerinde yaşadığı zorlukların fırsata çevrilerek sürdürülebilir kent kalkınmasının hedeflendiği proje toplantısında; farklı kent sistemleri arasındaki potansiyel sinerjinin ortaya çıkarılması, doğal kaynakların kurtarılması ve daha az maliyet ile kentin geleceğine dair yeni bir vizyon oluşturma hedefleri masaya yatırıldı.

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’ın rehberliğinde oluşturulan belediye çalışma grubu, ‘Farklı Kültürlerin Kentsel Kalkınmaya Dâhil Edilmesi’ projesi ile 18 ay süre ile SymbioCity kentsel kalkınma eğitim ve iş birliği

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Havacılık Dünya’nın Transit Merkezi Türkiye

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’nin sadece 4 saatlik uçuş süresiy…