Home FOTO GALERİ Muradiye ve Yahşibey Sokaklarına Osmangazi Eli

Muradiye ve Yahşibey Sokaklarına Osmangazi Eli

- Guncellenme Tarihi: 16 Şubat 2018 13:41
7 min read
Muradiye ve Yahşibey Sokaklarına Osmangazi Eli için yorumlar kapalı
0

Osmangazi’den Tarihi Makyaj

– Muradiye ve Yahşibey’de Tarihi Doku Ortaya Çıktı

– Dündar: “Tarihimizi Sahiplenerek Geleceğe Yürüyoruz”

 

Osmangazi Belediyesi, Bursa’nın en eski mahalleleri arasında yer alan Muradiye ve Yahşibey Mahalleleri’nde yürüttüğü kaldırım, tretuvar ve parke taşı döşeme çalışmaları ile bölgenin tarihi dokusunu ortaya çıkardı.

 

Osmangazi Belediyesi, Muradiye ve Yahşibey Mahalleleri’nde deforme olan yolları ve kaldırımları bölgenin tarihi dokusuna uygun şekilde yeniledi. Gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında Beşikçiler Caddesi ile 2. Murat Sokak’ta toplam 5 bin 685 metrekare alanda eskiyen kilitli parke taşları sökülerek, yerine kaymayı ve sürtünmeyi engelleyen nitelikte olan yüzeyi granit bazalt kaplı kemer taşı döşendi. Bölgedeki muhtelif 5 sokakta 111 metrekare parke yol kaplaması yapıldı. 170 metrekare tretuvar düzenlemesi gerçekleştirildi. 262 metrekare taraklı mozaik çalışması yapıldı.

 

Muradiye ve Yahşibey Mahalleleri’nde yapılan yol zemin yenileme ve çevre düzenleme çalışmaları düzenlenen törenle vatandaşların hizmetine sunuldu. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın ev sahipliğinde düzenlenen açılış törenine; Osmangazi Kaymakamı Zafer Orhan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdullah Karadağ, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ufuk Çömez ile çok sayıda davetli katıldı.

 

“OSMANGAZİ’NİN BAŞARISI BURSA’NIN BAŞARISIDIR”

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Osmangazi Belediyesi olarak merkezden en uzak noktaya kadar 136 mahallemizin tamamına hizmet götürüyoruz. Bursa tarihi bir şehir. Osmanlıyı kuran şehir olan Bursa’mızda, gerek Osmanlı, gerekse Cumhuriyet dönemi mimari eserlerin sayısı oldukça fazla. Başta Osmangazi Belediyesi olmak üzere, belediyelerimiz tarihi mirasa sahip çıkma noktasında başlatmış olduğu çalışmalar ile Türkiye’ye örnek oldu. Türkiye’nin dört bir yanındaki belediyeler tarihi mirasın korunması ve yaşatılması noktasındaki çalışmalarda bizleri örnek alıyor. Bu başarı Osmangazi Belediyesi’nin, bu başarı tüm Bursa’nındır” dedi.

 

“TARİHİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ”

 

Bursa’nın en eski mahallelerinden olan Muradiye ve Yahşibey Mahalleleri’nde bölgenin tarihi dokusuna uygun olarak zemin kaplama ve çevre düzenleme çalışmaları yaptıklarını belirten Başkan Dündar, “Burası, Türkiye’nin göz bebeği bir bölge. Yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası. Ulucami’den Çekirge’ye kadar bu bölgenin her yerinde Bursa tarihinin izlerine rastlıyoruz. Tarihimize sahip çıkarak, eserlerimizi yeniden ayağa kaldırıyoruz. Geçtiğimiz hafta Ali Paşa Gazzizade Kültür Merkezi’nin inşaatına başladık. Tarihi miras ile ilgili daha birçok örnek çalışmamız var. Ördekli Kültür Merkezi etrafındaki bölge için hazırladığımız Tarihi Bursa Kültür Evleri projemiz ile de bölge ayağa kalkacak. Bu çalışmalar, bizim tarihe olan sahiplenmemizi gösteriyor. Tarihimizi sahiplenirsek,  geleceğe çok daha emin adımlar atarız.  Geleceğimiz aydınlık olur. Geçmişimize,  en güzel mimariyi, kültürü ve sosyal yaşamı buluyoruz. Ama kendi geçmişimizden koparak farklı kültürlere özendiğimiz de işlerimiz rast gitmiyor.  Bu yüzden bizler de tarihi mirasa sahip çıkarak bu tür çalışmalara devam edeceğiz” diye konuştu.

 

Osmangazi Kaymakamı Zafer Orhan ve Bursa Büyükşehir Başkan Vekili Abdullah Karadağ da

yaptıkları konuşmalarda Osmangazi Belediyesi’nin tarihi ve kültürel mirasın korunup yaşatılması noktasında yaptıkları çalışmalara dikkat çekerek, Başkan Dündar’a çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Dolar ve Euro Bugün Ne Kadar?

Dolar/TL, güne değer kazancıyla başlamasının ardından 32,3130 seviyesinden işlem görüyor. …