Home GÜNCEL Marmarabirlik üreticisine sahip çıkıyor

Marmarabirlik üreticisine sahip çıkıyor

- Guncellenme Tarihi: 16 Şubat 2018 11:45
7 min read
Marmarabirlik üreticisine sahip çıkıyor için yorumlar kapalı
0

Mudanya Marmarabirlik Kooperatifi Ali Yıldız ve Yönetim Kurulu 15 Şubat Perşembe günü Yıldıztepe Yamaç Kafede kahvaltı eşliğinde bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşma yapan Yıldız, Marmarabirlik’in son dönemlerdeki faaliyetlerinden söz etti. Daha iyi bir sezona hazırlandıklarını belirten Yıldız, her şeyin insan elinde olmadığını, hava şartlarının üretimde ciddi bir rol oynadığının da altını çizdi.

2016-2017 iş yılı olan alım kampanyalarını Ocak ayında sonlandırdığını ifade eden Yıldız, “Yaklaşık 3 aylık bir zaman dilimi içerisinde Mudanya Kooperatifi olarak 8 bin 200 ton zeytin aldık ve bunun mali tutarı da 51 buçuk milyon TL’dir. Bu da üreticilerimizin hesabına geçmiş oldu. Beklentimiz 7-8 bin ton civarındaydı ancak üreticimiz kooperatifine sahip çıktı. Buradan bir kez daha hem üreticimize hem de Marmarabirlik’e sahip çıkan ortaklarımıza teşekkür ediyorum. Üreticinin teminatı olan Marmarabirlik olmazsa zeytin piyasasının vay haline. İşte böyle bir yılda Marmarabirlik bir kez daha hem üyesine hem de bölgesine sahip çıktığını göstermiş oldu. Gerek fiyat açıklamalarıyla gerek fiyat hamleleriyle gerekse alım ve ödeme konularında rekor bir alımla rekor bir ödemeyi gerçekleştirmiş olduk.” dedi.

“Kooperatifin karını minimumda tutuyoruz”              

Marmarabirlik Kooperatifi’nde 9 yıldan bu yana yöneticilik yaptıklarını belirten Ali Yıldız, “Geldiğimiz dönemden bugüne kadar alım, üreticiye hizmet, depolama gibi birçok konuda gözden geçirdik. Şu an bizim 11 trilyon kredimiz var. Üreticimize, ortağımıza ilaç ve gübre olarak kredi kullandırıyoruz. Ocak ayından bugüne kadar 2500 ortağımız 5 trilyona yakın alışverişte bulunmuş, daha kredileri devam ediyor. Zamanı geldikçe tarımsal ilaç ve gübreyi bizden alıp alışverişte bulunabiliyor. Ayrıca ürün, deprem, kasko ve araç sigortalarını da sezona faizsiz olarak bizden yaptırabiliyor. Üreticilerimizin her çeşit ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Kooperatifin karını çok minimumda tutarak üreticimize hizmet vermeye çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

“Hava şartları üretimde çok önemli bir etken”

Daha iyi bir sezona hazırlandıklarını ama hava şartları itibariyle kurak bir yıl geçirdiklerini ifade eden Yıldız, bazı şeylerin sadece Marmarabirlik’in çabalarıyla olmadığını vurgulayarak, “Hava şartları da çok önemli bir etken. Biz zeytin piyasasında artık yalnız değiliz. Türkiye genelinde de birçok bölgede zeytin üretiliyor. Marmarabirlik bütün bunların içerisinden sıyrılıp ambalajlı pazarın %80’ini elinde tutuyor. Meclis Savunma Bakanlığı ile yapılan anlaşma sonucunda ordumuz Türkiye’nin en güvenilir zeytin ve zeytin yağını tüketecek. Ülkemizin geçtiği bu zor günlerde bu anlaşma çok anlamlı ve çok manidar oldu. Artık Marmarabirlik’te taşlar yerine oturdu. Sanırım bu başarımızdan rahatsız olan bir kesim de mevcut. Bu kadar zeytin nereden aldınız?, bu kadar parayı nasıl ödediniz? gibi söylemler dolaşıyor. Ben buradan Marmarabirlik’in gerçekleriyle ve verileriyle bir cevap vermek istiyorum. Eğer Marmarabirlik kendi üreticisinin haricinde bu sezon farklı bir yerden zeytin aldıysa ve bunu kanıtlayacak biri varsa ben istifamı yazmaya hazırım. Biz gerçekten daha iyi şeyler yapmanın peşindeyiz. Şu an merkezi alım noktalarını planlıyoruz. Yörük Ali tesisine gelirsek ben bu tesisi dev bir tesis olarak adlandırıyorum ve dev tesisin açılışını 25 Şubat Pazar günü 14:30’da açacağız. Bütün Mudanya ve Bursa halkını açılışımıza davet ediyoruz. Gelsinler kooperatiflerine sahip çıksınlar. Tesislerini görsünler. Bir ürünün nasıl üretildiğini, hangi standartların uygulandığını bilsinler. Ayrıca bir üretim merkezi yapmak için de arazi araştırmalarımız devam ediyor. Bunu da buradan belirtmek istiyor, her şeyi şeffaf bir şekilde ifade etmek istiyorum.” şeklinde konuştu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Geleceklerine Dair Hayallerini Resimle Anlattılar

Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen ‘Kendi …