Home FOTO GALERİ Siyasilerden Mehmetçiğe destek

Siyasilerden Mehmetçiğe destek

- Guncellenme Tarihi: 8 Şubat 2018 12:47
7 min read
Siyasilerden Mehmetçiğe destek için yorumlar kapalı
0

Mustafakemalpaşa’daki siyasi partiler, terör örgütlerine yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı’na tam destek verdi.

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, siyasi parti temsilcileriyle birlikte Zeytin Dalı Harekatı’na ilişkin ortak bir basın açıklaması yaptı.

Öğretmenevi’ndeki toplantıya Başkan Kurtulan’ın yanı sıra AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Kanar, CHP İlçe Başkanı Serda Tandoğan Kuru, MHP İlçe Başkanı Nebih Algan, DP İlçe Başkanı Ahmet Kaymaz, BBP İlçe Başkanı Hüseyin Has, SP İlçe Başkanı Sönmez Duman ve İYİ Parti İlçe Başkanı İhsan Keçeci katıldı.

AK Parti, CHP, MHP, DP, BBP, SP ve İYİ Parti temsilcilerinin imzasıyla yayınlanan ortak deklarasyonu okuyan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Afrin’e yönelik Zeytin Dalı Harekatı’na tam destek verdiklerini söyledi.

 

‘Dualarımız ve kalbimiz askerlerimizle’

 

Zeytin Dalı Harekatı ile Türkiye’nin Suriye sınırının yanı başında kurulmak istenen terör koridoruna asla izin vermeyeceğini tüm dünyaya ilan ettiği belirtilen açıklamada şu sözlere yer verildi : “ Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un “ Millet için etti mi ordum sefer, Kükremiş arslan kesilir her nefer ” diyerek tarif ettiği Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, 20 Ocak 2018 tarihinde Suriye’nin Kuzeybatısında Afrin bölgesinde güvenlik ve istikrarı sağlamak amacıyla PKK, KCK, PYD, YPG ve DEAŞ terör örgütlerine yönelik Zeytin Dalı Harekatı’nı başlatmıştır. Ülkemizin sınır güvenliğini sağlamak, kendisi ve bölgesi için tehdit oluşturan terör koridorunu ortadan kaldırmak amacıyla ortaya konulan bu haklı mücadele 18. gününü geride bırakmıştır. Bölgeyi terör örgütlerinden temizleyerek huzur, güven ve barış ortamını yeniden tesis etmek amacıyla Afrin’de başlatılan sınır ötesi harekât; kahraman Mehmetçiklerimizin gösterdiği olağanüstü gayretle başarıyla devam etmektedir.

Uluslararası hukuka uygun olarak başlatılan harekâtta bugüne kadar birçok bölge terör unsurlarından arındırılmış, dost ve kardeş bölge halkı baskı ve zulümden kurtarılmıştır.

Zeytin Dalı Harekatı ile Türkiye, Suriye sınırının yanı başında kurulmak istenen terör koridoruna asla izin vermeyeceğini tüm dünyaya ilan etmiş, terörle mücadele kararlılığını göstererek bunun önünü kesmeye çalışan aktörlere yönelik de net bir mesaj vermiştir.

Harekâtta görev alan tüm askerimiz, sivillerin zarar görmemesi için faaliyetlerini olağanüstü bir hassasiyetle sürdürmektedir. Buna ek olarak terör örgütlerinin zulmünden kaçarak yerlerinden edilen siviller için Türkiye Cumhuriyeti tüm kurumlarıyla din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin sahada insani yardım faaliyetlerini sürdürmektedir.

Bölgede yaşayanlar bizim komşumuzdur, kardeşimizdir. Aynı medeniyetin, kültürün, inancın mensupları olan bizler arasındaki kardeşlik ve komşuluk hukukunu yok etmeye kimsenin gücü yetmeyecektir. Tıpkı Çanakkale’de, İstiklal Harbi’nde Kore’de ve Kıbrıs’ta olduğu gibi bugünde milletimizin sarsılmaz bir inançla ülkesine ve ordusuna desteği tamdır.

Mustafakemalpaşa olarak bizlerde dualarımızla ve bütün gönlümüzle devletimizin ve ordumuzun yanındayız. Bu vesileyle Zeytin Dalı Harekatı’nda şehit olan kahraman askerlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize de acil şifalar temenni ediyoruz.

Rabbim, Türk Silahlı Kuvvetlerimize muzafferiyetler nasip etsin.

Allah’ın izni ile ordumuz, muzafferiyetle dönecek ve terör örgütleri, terör yapılanmaları ile terör örgütlerine destek verenler hak ettiği cevabı alacaklar.

Türkiye Cumhuriyeti payidar olacak ve daha huzurlu bir şekilde bayrağımızın gölgesi altında, ezan sesiyle yaşamaya devam edeceğiz.

Dualarımız, kalbimiz askerlerimizle. ”

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Coşkusu Nil Karaibrahimgil ile Taçlandı

 Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamı…