Home FOTO GALERİ İstanbul eserleri Nilüfer’de sergilendi

İstanbul eserleri Nilüfer’de sergilendi

- Guncellenme Tarihi: 7 Şubat 2018 12:15
2 min read
İstanbul eserleri Nilüfer’de sergilendi için yorumlar kapalı
0

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, sanatçı Serap Yiğit’in açtığı, ’17. ve 18. Yüzyılda Mimar Sinan ve Öğrencilerinin İstanbul Eserleri’ adlı kişisel sergisini ziyaret ederek çalışmaları yakından inceledi.

 

Nilüfer Belediyesi Halk Evi Sanat Galerisi tarihi geleceğe taşıyacak önemli bir sergiye daha ev sahipliği yaptı. Ressam Serap Yiğit, Bursa’daki ilk kişisel sergisini Nilüfer’de sanatseverlerle buluşturdu. İstanbul’da günümüzde var olan tarihi yapıtların restore edilmeden önceki görünümlerini kömür ve soft pastel çalışmayla eserlerine yansıtan Yiğit, amacının geçmişe saygı olduğunu vurguladı. Asıl branşının yağlı boya ve hat eserleri olduğunu ifade eden Yiğit, ünlü Rus Ressam Igor Kazarin’in öğrencisi İsmet Çabuk’dan özel eğitim aldığını belirtti.  Sergide, Kız Kulesi, Ayasofya, İstanbul Üniversitesi, Galata Köprüsü başta olmak üzere 30 eserin özel çalışmaları sanatseverlerle buluştu.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Yalçın Işıkyıldız ile birlikte Serap Yiğit’in sergisini ziyaret etti. Çalışmaları yakında inceleyen Başkan Bozbey, çok etkilendiğini söyleyerek Yiğit’i kutladı. Ülkenin kalkınmasında sanatçı ve sporcunun büyük katkısı olduğunu ifade eden Bozbey, kurum olarak sanata destek vermeye devam edeceklerini belirtti.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Çilek ve Marul Dikerek Tarımla Tanıştılar

Zekai Gümüşdiş Ortaokulu öğrencileri, Nilüfer Belediyesi tarafından getirilen çilek ve mar…