Home FOTO GALERİ Dündar’dan Atık Pil Toplayan Muhtarlara Ödül

Dündar’dan Atık Pil Toplayan Muhtarlara Ödül

- Guncellenme Tarihi: 7 Şubat 2018 12:10
6 min read
Dündar’dan Atık Pil Toplayan Muhtarlara Ödül için yorumlar kapalı
0

Muhtarlar Doğa İçin Yarıştı

– En Fazla Atık Pil Toplayan Muhtarlar Ödül

– Osmangazili Muhtarlar Duyarlılıklarıyla Fark Attı

 

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği’nin (TAP) Bursa’daki ilçe belediyeleri işbirliğinde düzenlediği Muhtarlar Yarışıyor’ kampanyasına katılarak en fazla atık pil toplayan muhtarlara hediyelerini takdim etti.

 

Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği’nin (TAP) atık pillerin doğaya zarar vermesinin önüne geçmek ve muhtarlıklardan gelen atık pil miktarının arttırılması adına Bursa’da ilçe belediyeleriyle ortak düzenlediği ‘Muhtarlar Yarışıyor’ kampanyası sona erdi. Kampanya kapsamında Bursa genelinde toplam 1970 kilogram atık pil toplanırken, kampanyaya katılan Osmangazili muhtarlar toplam 1215 kilogram ile Bursa’daki diğer ilçelerdeki muhtarların iki katından daha fazla atık pil topladı.

 

“DİĞER İLÇELERİN İKİ KATI ATIK PİL TOPLADILAR”

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, kampanyada dereceye giren Kavaklı Mahallesi Muhtarı Serap Özbay, Altıparmak Mahallesi Muhtarı Mevhibe Rahşan Aslantaş, Hamitler Mahallesi Muhtarı Kemal Coşkun ve Ovaakça Çeşmebaşı Mahallesi Muhtarı Şakir Yakupoğlu’na ödüllerini takdim etti. Dereceye giren muhtarları tebrik eden Başkan Dündar, “Kampanya kapsamında Bursa genelinde toplam 1970 kilo atık pil toplandı Osmangazi sınırları içerisinde görev yapan muhtarlarımız 1215 kilo toplayarak önemli bir duyarlılık ortaya koydu. Atık pil, doğaya bırakıldığında yıllarca o kirliliğini toprağa akıtan ve

temizlenmeyen bir madde materyal dolayısıyla bunların toplanarak zarar vermesini engelledikleri için arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Atık pil doğaya bırakıldığında yıllarca çevreye zehir yayıyor.  Bu zehirli materyalin toplanarak doğaya zarar vermesini engelledikleri için muhtar arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

“TEMİZLİK VE GERİ DÖNÜŞÜMDE ÖNCÜ BELEDİYEYİZ”

Osmangazi Belediyesi olarak gerek temizlik gerekse de geri dönüşüm noktasında örnek çalışmalara imza attıklarını ifade eden Dündar, “Belediye olarak temizlik alanında Türkiye’nin en iyi çalışan personeline sahibiz. Geri dönüşüm noktasında da atık pil, atık yağ ve elektronik atık toplama gibi çalışmalar yürütüyoruz. Bu alanlarda görev yapan arkadaşlarımız da en üst düzeyde çalışıyor. Tüm personelimize teşekkür ediyorum. Daha temiz Osmangazi ve Bursa için yürüttüğümüz çalışmalara devam edeceğiz” diye konuştu.

 

Dereceye giren muhtarlar da doğa ve insanlık adına böyle önemli bir kampanyada yer almaktan dolayı mutlu olduklarını ifade ederek, “Doğa için çok zararlı olan atık pilleri mahalle sakinlerimizle birlikte toplamaya çalıştık. Tüm çabalarımız temiz bir çevre için. Bu kampanyaya katkı sağlayabildiysek ne mutlu bize. Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar ve ekibine de bu kampanyada yer almamızı sağladıkları için teşekkür ediyorum” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

İnegöl Artık Bu Merkezden 7/24 İzlenecek

İnegöl Belediyesi’nin hayata geçirdiği İzleme ve Değerlendirme Merkezi açıldı. İlk olarak …