Home GÜNCEL “cocugumlaoynuyorum.com markasını ulusala taşımak istiyoruz”

“cocugumlaoynuyorum.com markasını ulusala taşımak istiyoruz”

- Guncellenme Tarihi: 7 Şubat 2018 16:35
14 min read
“cocugumlaoynuyorum.com markasını ulusala taşımak istiyoruz” için yorumlar kapalı
0

Bursa’da eğitim alanında yenilikçi ve çağdaş çözümler üreten Oğuzhan Karagül ve ekibi, yeni projeleri cocugumlaoynuyorum.com ile kaliteli zaman geçirme doğrultusunda bireyler ve çocuklarına yol gösteriyor.  Bu projeye sosyal bir problemi çözme doğrultusunda formal bir tepki olarak yaklaşan Karagül, “ Bireyler çocuklarıyla nasıl kaliteli zaman geçireceklerini bilmiyor, cocugumlaoynuyorum.com, anne babaların çocuklarıyla birlikte oynayabilecekleri, çocuklarının gelişimine odaklı 60 ayrı etkinlikten oluşuyor ve 3-6 yaş arası çocukların gelişim döneminde psikomotor, zihinsel, bilişsel ve dil becerilerini geliştiriyor.” diyor.

Oğuzhan Bey sizi tanıyabilir miyiz?

Ben Oğuzhan Karagül. More Enstitü Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri firması 9 yıl önce kurulmuş, Bursa’da eğitim alanında hizmet veren bir marka. Mor Çiçek Anaokulu da yine bünyemizde bulunan bir anaokulu. Bizler Bursa’da daha çok özel eğitim alanıyla ilgileniyoruz. Bu alanda toplumumuza değer katacak faaliyetlerin eğitim ile çok sıkı bir ilişki içerisinde olduğunu düşünüyoruz ve bunu yaptığımız iş ile birleştiriyoruz. Aslında yaptığımız iş tamamen bundan ibaret. Dolayısıyla eğitim bizim hayatımızın her yerinde. Bir neslin donanımlı bireylerden oluşmasını görüyor olmak hayatın en kutsal çalışmaları bizim için. Biz bu çalışmaları yaklaşık 10 yıldır devam ettiriyoruz. Bu çalışmalar kapsamında özellikle okul öncesi dönemi çok önemsiyoruz. Çünkü çocuklarımızın zihinsel gelişimi 7 yaşına kadar yüzde 80 oranında tamamlanmış oluyor.

Semra hanım sizleri de tanıyabilir miyiz?

Ben Semra Akbaş. Mor Çiçek Anaokulu müdürüyüm. Okulumuz 2014 yılında kuruldu. Eğitime gerçekten çok önem veren 2 insanla çalışmak beni de çok mutlu ediyor. İnsanlara, çalışanlara ve en önemlisi çocuklara çok değer veriyorlar. Birlikte güzel bir ekip kurduk ve güzel çalışmalar yapıyoruz. Bu anlamda çocukların iyi bir eğitim alması, gelişimi ve aileleriyle doğru iletişim kurmak bizler için çok önemli.

Oğuzhan Bey cocugumlaoynuyorum.com projenizden kısaca bahseder misiniz?

cocugumlaoynuyorum.com yaklaşık 1 yıllık mutfak çalışmaları ile olgunlaşmış bir proje. Adını koyarken projenin ne anlama geldiğini de anlatabilmek istedik. Bu projeye sosyal bir problemi çözme doğrultusunda formal bir tepki de diyebiliriz. Bahsettiğimiz sosyal problem ise kadın istihdamının da artmasıyla beraber anne-babanın aile içindeki vakitlerinin daralması ve çocuklarına vakit ayıramamasıdır. Yaklaşık 10 saatlik bir çalışma hayatı olan bireyler eve yorgun dönüyorlar ve bireylerin çocuklarıyla birlikte kaliteli zaman geçirmesi zorlaşıyor. Cumartesi veya Pazar günleri vakti olan aile bireyleri ise çocuklarıyla nasıl kaliteli zaman geçireceklerini bilmiyor. Bu zaman dilimi çoğu zaman niteliksiz ve çocuğun gelişimine olumlu etkisi olmayacak faaliyetlerle dolduruluyor. cocugumlaoynuyorum.com, anne babaların çocuklarıyla birlikte oynayabilecekleri, çocuklarının gelişimine odaklı 60 ayrı etkinlikten oluşuyor ve 3-6 yaş arası çocukların gelişim döneminde psikomotor, zihinsel, bilişsel ve dil becerilerini geliştiriyor.

Bir başka konu ise dijital ekran konusu. Bu konu sosyal bir problem haline gelmiş durumda. Çocuklar tablet, telefon ve televizyonlara bağlanmış durumda ve bu problemin azalacağını kimse öngörmüyor. Dil gelişimlerini inanılmaz etkileyen bir durum. 5 yaşına gelmiş, anne baba diyemeyen çocuklarla karşılaşıyoruz. Aynı zamanda bu dijital ekranlar bencillik duygusunu ve paylaşımsızlığı çoğaltıyor.

 

Oyuncakların tasarımı ve üretimi size mi ait?

Özellikle okul öncesi alanda deneyimleri olan öğretmenlerimiz tarafından tasarlandı bu etkinlikler. Her bir detayı uzun süre tartışıldı ve ortaya konuldu. Kullanıcılarımız da ürünlerimizden çok memnun. Bunu da buradan ifade etmek isterim. Toplumun iyiye yönelmesini istiyorsak toplumun en küçük birimi aileyi düzeltmemiz gerekiyor. Bu noktada aileyi ve aile içi paylaşımı çok önemsiyoruz. Aile içerisindeki etkileşimi kaliteli hale getirmeliyiz.

Ürünlere nereden ulaşılabilir?

cocugumlaoynuyorum.com portalından aynı zamanda N11, Yağmur Oyuncak, Limon Oyuncak gibi noktalardan da ürünlerimize ulaşabilirler. Maliyeti de çok düşük. Bir kutuya 19 TL’ye ulaşabilirler. Aynı zamanda portalımızda tüm oyuncakların nasıl yapılacağına daire kısa videolarımız mevcut. Ürünün üzerindeki karekodla kolayca bu videolara ulaşabilirler.

Semra hanım yılların eğitimcisi olarak okul öncesi eğitim hakkında ne düşünüyorsunuz, çocuklar kaç yaş aralığında eğitime başlamalı?

Okul öncesi eğitimin, çocuklar, aile bireyleri ve toplum açısından çok büyük bir faydası var. Bütün çocukların okul öncesi eğitimden yararlanması gerektiğini ve hakları olduğunu düşünüyorum. Okulda çocuğun kendi karakterinin oluşması, bütün beyinsel fonksiyonlarının tamamlanması daha kısa bir sürede gerçekleşiyor. Çocuk anaokuluna gittiğinde kendisini daha iyi ifade edebilir, özgüveni gelişir ve disipline olur. Çocukların televizyon ve tablet başında büyümelerini istemiyoruz. İlk eğitim ailede başlar ve okullarda da bu eğitim desteklenir.

Anneler, küçük yaşta ve okula gitmek istemeyen çocuklarını nasıl ikna edebilir?

Bu örneklerle çok karşılaşıyoruz. Çocuklara bu durumu anlayabilecekleri bir üslupla anlatmaya çalışıyoruz. Hiç tanımadığı bir ortama giriyor. Çocuk öğretmen ne olduğunu bile bilmiyor. Biz istiyoruz ki anne, çocuğu okula kaydetmeden önce gelip okulu görmeli ve çocuğuyla bu durumu daha önceden konuşmalı. Aileler bu noktada kararlı ve net olmalıdır. Biz her zaman velilerimizi okulumuza bekliyoruz.

Çocuklar kaç saat okulda kalmalı?

Tam gün ve yarım gün olarak kategorilerimiz var. 4-5 ve 6 yaş grubunun tam gün eğitim alması önemli. Onların şuan öğrenmek için en verimli çağı ve çocuklara bir şeyleri oyunla öğretmeye çalışıyoruz.

Biraz anaokulunuzun fiziksel özelliklerinden bahseder misiniz?

Okulumuz tamamen çam ağaçlarıyla çevrili ve doğal bir ortamımız var. Bahçemiz de gerçekten çok güzel. Bahçemizde aynı zamanda trafik eğitim pisti de yapıyoruz, trafik kurallarını öğretebilmek amaçlı. Çocuklarımızın sarı, kırmızı ve yeşil ışığın ne anlama geldiğini bilmesi lazım. Her sene kendimizi yenilemeye çalışıyoruz. Bunun yanında anaokulumuzun yanında bir parti evimiz mevcut. Haftasonları, kendilerine özel kapalı bir alanda çocuklar ve çocukların aileleriyle beraber rahatça doğum günü kutlayabilecekleri bir yer yapmaya özen gösterdik.  Doğum günleri paketlerimiz mevcut. Palyaço, doğum günü pastası, içecek, profesyonel fotoğraf çekimi imkanlarımız mevcut. Parti evinde sadece anaokulunda okuyan öğrencelerimiz değil, isteyen her çocuk doğum gününü kutlayabilir.

cocugumlaoynuyorum.com ile ilgili hedefleriniz nelerdir?

cocugumlaoynuyorum.com portalındaki ürünler artarak devam edecek. Dezavantajlı özel çocuklarımız için de projeler üretiyoruz. Bununla beraber bu etkinliklerimizi anne baba ve çocuğun birlikte gittiği lokasyonlarda mağaza veya oyun alanı gibi değil fakat ikisinin ortasında bir yer oluşturmayı planlıyoruz. cocugumlaoynuyorum.com markasını Türkiye’nin her yerine yayma çabasında ve isteğindeyiz. Bu konuda ekibimiz çok başarılı ve çok güzel bir ekibe sahibiz. Ben onlarla beraber bu hedeflerimizi en kısa sürede gerçekleştireceğimize inanıyorum. Şunu da belirtmek istiyorum. Biz kent şenlikleri düzenlemek istiyoruz. Etkinlik oyuncaklarını yapan ailelerin katımıyla gerçekleşecek bu şenlikte yapılan oyuncaklar satılarak toplanan gelirin lösev gibi kurumlara bağımlanmasını hedefliyoruz.

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Burulaş Fahrettin Beşli’ye Emanet

Günlerdir merakla beklenen Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin en büyük iştiraki Burulaş’ın ba…