Home FOTO GALERİ BURSA’DA PISA VE TIMMS İÇİN İMZALAR ATILDI

BURSA’DA PISA VE TIMMS İÇİN İMZALAR ATILDI

- Guncellenme Tarihi: 7 Şubat 2018 12:02
5 min read
BURSA’DA PISA VE TIMMS İÇİN İMZALAR ATILDI için yorumlar kapalı
0

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü arasında eğitimde işbirliği protokolü imzalandı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda yapılan törene İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin DÜLGER, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf ULCAY , İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ekrem KOZ ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muammer DEMİREL katıldı.

Protokolle,  “Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı” PISA ve TIMSS’de ölçülen fen, matematik okuryazarlığı ve okuma becerilerindeki başarıyı arttırma,  öğretmen yeterliklerinin uygulamalı eğitim faaliyetleriyle arttırılarak, eğitim alan öğretmenlerin PISA ve TIMSS tarzı sorular üretmesini sağlanacak. Hazırlanan bu sorulardan bilgisayar tabanlı bir değerlendirme havuzu oluşturulacak.

20’si Türkçe, 20’si Fen Bilgisi ve 20’si de Matematik Öğretmeni olmak üzere toplam 60 öğretmene verilecek olan 10 haftalık eğitimle bu öğretmenlerimiz PISA ve TIMSS tarzı sorular üretebilecek.

İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin DÜLGER, göreve başlamasına istinaden nezaket ziyareti gerçekleştiren Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf ULCAY’ın ziyaretinin ardından imzalanan bu protokolden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Dülger, “ Milli Eğitim Bakanlığımız son dönemde ortaöğretime geçişle alakalı sorular da dahil olmak üzere birçok sınav türünde bilgiden ziyade beceriye dayalı sorular sormayı tercih etmeye çalışıyor. Tek başına bilginin kendisi ezber niteliğinde olduğundan yeterli değil, bu nedenle Bakanlığımız bilginin kendisini doğru kullanma, verimli kullanma ve uygun alanda kullanmayı hedefleyen bir çalışma içerisine girdi. Bu çok ciddi ve doğru bir hamle. Bildiğiniz gibi PISA’da da buna benzer sorular sürekli karşımıza çıkıyor. Bu nedenle yeni bir bakış açısı gerekiyordu. Biz de Üniversitemizle yaptığımız bu protokol çerçevesinde 60 öğretmenimizin kendilerini geliştirebilecekleri bir çalışma başlattık. Protokolün neticelerinin de hayırlı olacağını inanıyorum, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf ULCAY: “Bizler üniversite olarak formal eğitimin en son noktasında öğrencilerle muhatap olan kurumlarız. Üniversiteye gelen öğrencilerimizde ve Türkiye’nin birçok noktasındaki öğrencilerimizde eksiklikler gözlemliyoruz. Bu eksiklikler yazı yazmadan tutun cümle kurmaya kadar devam eden bir takım eksiklikler. Teste dayalı

sistemden kaynaklanan bu aksaklıkların fiilen yazarak, çözerek tamamlanması gerekiyor. Burada kurumlardan ziyade bu aksaklıkların giderilmesine yönelik adımlar atılması gerekiyor. Nitelikli öğretmene, nitelikli öğrenciye, nitelikli fiziksel imkanlara ihtiyacımız var.  Dünya’da 10 büyük ekonomi arasına girmeyi başaran Türkiye PISA ve  TIMSS’de son sıralarda yer alıyor. Sıralamalarda bu dengeyi yakalamamız gerekiyor. Eğitim noktasında ilgili birimlerin koordineli çalışması gerekiyor. Biz Üniversite ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Bursa’da bu konuda bir adım atıyoruz ve bu çalışmamızı diğer illerimize de örnek olacak bir çalışma olarak başlatıyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından Dülger ve Ulcay hazırlanan protokolü imzaladı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…