Home FOTO GALERİ AK Parti Bursa Milletvekili Av. Emine Yavuz Gözgeç

AK Parti Bursa Milletvekili Av. Emine Yavuz Gözgeç

- Guncellenme Tarihi: 5 Şubat 2018 13:12
5 min read
AK Parti Bursa Milletvekili Av. Emine Yavuz Gözgeç için yorumlar kapalı
0

AK Parti Bursa Milletvekili, AK Parti Genel Merkez İnsan Hakları Başkan Yardımcısı, Kırsal Alanda Kadının Güçlendirilmesi ve Kırsalda Kadın Girişimciliğinin Desteklenmesi Alt Komisyon Başkanı Av. Emine Yavuz Gözgeç; TİGEM Genel Müdür Yardımcısı Üzeyir Tekin, Tarım Kredi Kooperatifi temsilcilerini, Anadolu Kadın Derneği Başkanı Zübeyda Ozunözü’nü ve Yozgat’ın Kadışehri ilçesine bağlı Kabalı Köyü muhtarı Hüseyin Ünal ve köy kadınlarını alt komisyon toplantısında ağırladı.

Toplantıda Kabalı köyü sakinlerinin arazileni birleştirerek gerçekleştirdikleri başarıları anlatan Köy muhtarı Hüseyin Ünal ; “Köy halkı olarak bir araya gelerek uygulamaya koyduğumuz proje ile küçük tarlaları birleştirdik. Tarlalar arasındaki sınırların kaldırılmasıyla birlikte, 10 bin 920 dekar alan ortaya çıktı. Bu arazinin 5 bin 640 dekarlık bölümüne çeşitli meyve fidanları diktik. Köylülerimiz ile iş birliği yaparak tek bir tarla üzerinde hepimiz çalıştık. Projenin uygulanmaya başlamasıyla birlikte işin yoğunluğuna göre 400 ile 600 kişi iş imkânı buldu, bir evden en az 2-3 kişinin çalışarak aile bütçesine katkı sağladık. O dönemki kaymakamımız ve Şuan da TİGEM Genel Müdürü olan İsmail Şanlı gerçekleştirdiği bu proje ile sadece köyümüzün değil Anadolu’nun kaderini değiştirebilecek bir adım attı. Kaymakamımız sayesinde gelirimiz arttı, tarlalarımız değerlendi. Ben önceki dönem kaymakamımız ve TİGEM Genel Müdürümüz İsmail Şanlı’ya tekrardan teşekkür ediyorum.” Dedi.

Toplantıda konuşan köy kadınları da; “ Bu projenin köyümüzde uygulanması ile birlikte sigortalı olarak çalışmaya başladık. Özgüvenimizi kazandık. Proje ile köy sakinlerimizin hepsi aileleriyle birlikte çalışmaya başladı. Maddi olarak gelirimiz arttı. Tarlalarımızın değeri arttı.” Dedi.
Köy sakinlerinin bu proje ile gerçekleştirdikleri başarı öykülerini dinleyen Vekil Gözgeç; “Kabalı Köyü sakinleri burada önemli bir karar alarak ilçenin kaderini değiştirebilecek bir projeye adım atmışlar. 5 bin 640 dekar çok büyük bir alan ve buraya binlerce fidan dikilmiş. Elma, armut, kiraz, şeftali, nektari ve kayısı ağaçları meyvelerini vermeye başlamış. Bu proje bölgenin ekonomisine çok büyük katkıda bulunacak, ekonomik ve sosyal hayatını canlandıracak ve göçü tersine döndürecek bir projedir. Bu projenin geliştirilmesi, diğer köylerimize örnek olarak gösterilmesi ve yaygınlaştırılması için komisyon olarak çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz.” Dedi.

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

YÖK Başkanı Özvar: BTÜ Arama Konferansı Büyük Bir Yenilik

“Bursa Teknik Üniversitesini 2030 yılında nasıl görmek isteriz” sorusuna cevap arandığı Ar…