Home GÜNCEL Gayrimenkulde Prestige farkı

Gayrimenkulde Prestige farkı

- Guncellenme Tarihi: 2 Şubat 2018 14:07
16 min read
Gayrimenkulde Prestige farkı için yorumlar kapalı
0

Uzun yıllar bankacılık sektöründe çalışan, yaklaşık sekiz senedir ise hayallerinin peşinden koşarak kendi işini kuran Prestige Gayrimenkul firma sahibi Naciye Akyurt, gayrimenkul sektöründe bir kadının ne kadar başarılı olduğunun bir örneği olarak karşımıza çıkıyor. Özel bir evlada sahip olan Akyurt, aynı zamanda sosyal projelerde yer alarak bu konularda herkesi duyarlı olmaya davet ediyor.

Sizi kısaca tanıyabilir miyiz ?

1966 Uşak doğumluyum. 1989 yılında İş Bankası’nda çalışmaya başladım. 2009 yılında emekli oldum. İdealim her zaman kendi işimi kurmaktı. Emekli olduktan sonra ise çok sevdiğim bir arkadaşım vesilesiyle gayrimenkul sektörüne girdim. Yaklaşık 8 senedir bu işi yapıyorum. Bu sektörü çok seviyorum ancak bir kadının ülkemizde bu alanda başarılı olması ve işini devam ettirebilmesi gerçekten çok zor. Ancak ben yapı olarak da her zaman zoru seven biri oldum. Çok zevkle, çok keyifle yapıyorum bu işi. Başlangıçta herkes gibi ben de daire satarak başladım. Daha sonraları araziyi keşfettim. Kökümüz de yörük olduğu için toprağı çok seviyorum.

2 ay önce büyük bir trafik kazası geçirdiniz. Kusurlu olmadığınız bir kazada çok ciddi bir şekilde yaralandınız. Bu kaza hayatınızda ve bakış açınızda ne gibi değişiklikler yarattı?

Omurga kemiğimde iki kırık, ayak tarak kemiğimde iki kırık mevcuttu. Omurgama 8 platin yerleştirildi. Tam olarak iyileştim diyemem ama küllerimden yeniden doğdum diyebilirim. Öncelikle sağlığın hayatımızda ne kadar önemli olduğunu gördüm. İnsan sağlıklı olduğu sürece her şekilde hayatını ikame ettirebiliyor. Hastalığım süresince evde çok zor günler geçirdim ama şu an çok şükür hayattayım. Daha güçlü bir şekilde işimin başına döndüm. Bu tür olaylar insanın hayata ve olaylara bakış açısını değiştiriyor. Dostunu ve düşmanını tanımasına olanak sağlıyor. Her şeye daha olumlu ama daha realist bakıyorum. Bundan sonra daha güçlü, sağlıklı, mutlu ve doğru insanlarla hayatıma devam edeceğim.

2017’yi emlak sektörü açısından nasıl değerlendiriyorsunuz?

2017 yılı Mart ayına kadar sektör açısından pek iç açıcı değildi. Nisan ayından itibaren zaman zaman teklemeler oldu fakat kendi açımdan söylemem gerekirse çok iyi geçti. Özellikle arazi ve küçük yatırımcı açısından iyi geçen bir seneydi.

Ağırlıklı olarak hangi bölgelerde çalışıyorsunuz ?

Konaklı, Büyükbalıklı, Badırga, Görükle, Gökçeköy, Karacabey, Kemalpaşa, Bandırma, Balıkesir gibi daha çok batı kesiminde yoğunluklu olarak çalışıyoruz. Fiyatlar Bursa’da belli bir noktaya geldiği için daha çok Susurluk ve civarında çalışmalar yapmaktayız. O bölgeler küçük ve orta yatırımcılar için oldukça uygun. Orada arazi, daire satın almak isteyenler Prestige Gayrimenkul’e gelebilirler.

Emlakçılık sermayesiz bir iş olarak görülüyor. Bu konuda ne düşünüyorsunuz ?

Kesinlikle böyle düşünmüyorum. Çok ciddi bir bilgi, birikim ve sermaye gerektiriyor. Merdiven altı emlakçılıktan çok muzdaripim.  Bizim bir vergi levhamız var ve her ay devlete ciddi anlamda bir vergi ödüyoruz. Fakat hiçbir emek harcamadan, hiçbir sermaye koymadan, hiçbir risk almadan bu işi yapan arkadaşlarımız bizi ikiye katlayacak paralar kazanıyor.

Sizce bununla ilgili ne gibi önlemler alınmalı ?

Şuan ki oda başkanımız bununla ilgili ciddi çalışmalar yapıyor. Fakat tamamına yetmesi mümkün değil. Bu işi seven, bu işe gönül vermiş herkes de aslında oda başkanımıza bu konuda yardımcı olabilir. Ayrıca bu tür kişilerden ürün almayarak, bu kişileri gerekli yerlere şikayet ederek önlemler alabiliriz. Fakat maalesef bunu zaman zaman biz de yapıp göz ardı ediyoruz.

Kentsel dönüşümle ilgili bir emlakçı olarak ne düşünüyorsunuz ?

Kentsel dönüşüm Bursa’da son 1-1 buçuk senedir oldukça hızlı ilerliyor. Ben bu kadarını beklemiyordum açıkçası. Bursa bu konuda gerçekten başarılı şu anda. Diğer yandan mal sahiplerinin müteahhitlerden çok absürt istekleri var. Taşınma ücretini isteyen ev sahipleri bile oluyor. Bence bunun önüne geçilmesi gerekiyor. Burada müteahhitti de düşünmek gerekiyor. Çünkü müteahhit de çok ciddi masraflar yapıyor. Bu konuda etik davranılması gerekildiğini düşünüyorum. Mal sahipleriyle ilgili birimler bana göre bu konuda önlem almalıdır. Kentsel dönüşüm Bursa’da olmalı ama alt yapı çalışmaları da hız kazanmalı. Özellikle Nilüfer bölgesinde en fazla 2 sene sonra bir yoğunlaşmanın olacağını düşünüyorum.

Yatırımcılar hangi bölgelere yatırım yapıyor ve yapmalı ?

Bursa çok güzel bir şehir. Ben Egeli olmama rağmen Bursa’yı gerçekten çok seviyorum. Bursa coğrafi açıdan çok güzel bir şehir fakat maalesef doğu ve batı olarak ikiye bölünmüş durumda. Ben de maalesef üzülerek ifade ediyorum ki batıya yöneliyorum. Doğudan gelen yatırımcılar da batıyı tercih ediyor. Öyle de ilginç bir durumumuz var. O yüzden de aslında Bandırma’ya kadar uzanmış durumdayız. Ben de tabi ki Yenişehir’in, İnegöl’ün gelişmesini isterim fakat maalesef olmuyor.

Yatırımcılar neden sizi tercih etmeli ?

Biz piyasada insanların ifade ettiği gibi Amerikanvari olmaya çalışan bir firma değiliz. Ben bu işe başladığımda bile bankacılığın vermiş olduğu birikim ile portföyüm genişti, insan ilişkilerim güçlüydü. İşin açıkçası ben bu işi yapmaya kadar verdiğimde o tür firmalardan bana çok ciddi anlamda teklifler geldi ama benim amacım her zaman kendi tırnaklarımla kendi işimi kurmaktı. Kurumsal firmalar her zaman başarılı oluyorlar ancak başarıyı elde etmek için kurumsal şartları tam anlamıyla yerine yetirebilmek gerekiyor. Fakat bizim ülkemizde bunu yapmak bana göre çok mümkün değil. Ben kurumsal olarak çalıştığını düşünen firmaların çok fazla kurumsallığına inanmıyorum. Onları da açıkçası çok fazla desteklemiyorum. Ben her zaman küçük esnaflardan alışveriş yaparım. Büyük mağazalardan değil, küçük bir mağazadan kıyafet satın alırım. Küçük esnafın ülkemizde desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum. O yüzden de ben kendi çapımızda profesyonel çalıştığımıza inanıyorum. Tecrübelerime dayanarak çevremizdeki insanlara bu konuda güven verdiğimizi düşünüyorum. Biz kişinin prestijiyiz diyebilirim.

Özel bir anne olarak sosyal sorumluluk projelerinde bulunuyor musunuz ?

Ben özel bir evlada sahibim, onu iyi ki doğurmuşum onu çok sevdiğimi belirtmek istiyorum öncelikle. Yağmur’u sadece kızım olarak değil insan olarak da çok seviyorum. İyi ki Allah onu bana vermiş, şükürler olsun. Sosyal projelere gelecek olursak evet bulunuyorum, engelli bireylere atölye kurmak amaçlı bir futbol maçında oynadım yakın zamanda fakat daha fazlasını yapmak istiyorum. Semra Teke ve Sibel Kavçin’in öncülüğüyle bu konuda bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Ben daha önce Yağmur ilkokulda okurken de orada okul aile birliği başkanıydım. Bu konuda da elimden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışıyordum ama yalnızdım işin açıkçası. Sizin vesileniz ile güzel projelere imza atmaya çalıştığımızı düşünüyorum. Umarım daha iyileri yaparız. Daha çok insana ulaşır ve daha çok insana destek oluruz. Biz profesyonel futbolcular değiliz bunu yapma sebebimiz sadece dikkat çekmek. Bir kadının futbol oynamasının dikkat çekebileceği düşüncesiyle bu projede yer aldım. Ben bu konuda herkesi duyarlı olmaya davet ediyorum.

Şirket politikanız nedir ?

Öncelikle dürüstlük, kişi odaklı, müşteri odaklı olmak ve tabi ki bereketli, helalinden para kazanmaktır.

Son olarak Bursalı yatırımcılara söylemek istediğiniz bir şey var mı ?

Eski bir bankacı olarak eskiden ‘bu fonu alın’,’şu hazine bonosuna yatırın’ gibi tavsiyelerde bulunuyordum. Fakat şu an işin açıkçası toprağa yatırım yapmalarını öneriyorum. Toprak imalatı olmayan sayılı unsurlardan bir tanesi. Ben bankada çalışırken emekli olmadan önce bu işi keşfetmiş olsaydım şayet, inanın istifa eder bu işe başlardım diyebilirim.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Geleceklerine Dair Hayallerini Resimle Anlattılar

Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen ‘Kendi …