Home GÜNCEL Aktaş: “65 yaş üstü ve engelli bireyler için yeni sistem oluşturacağız”

Aktaş: “65 yaş üstü ve engelli bireyler için yeni sistem oluşturacağız”

- Guncellenme Tarihi: 27 Ocak 2018 13:51
4 min read
Aktaş: “65 yaş üstü ve engelli bireyler için yeni sistem oluşturacağız” için yorumlar kapalı
0

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, sabah namazını kıldıktan sonra vatandaşlarla buluştu. Başkan Aktaş, Bursa’nın en büyük derdi olan trafiğe çözüm bulacaklarını, 65 yaş üstü vatandaşlar ile engellilerin yaşadığı ulaşım sıkıntılarının da en kısa zamanda giderileceğini açıkladı.

Her hafta bir başka mahallede gerçekleştirilen bereket sofrasında vatandaşlarla bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bu defa sabah namazını Anadolu Mahallesi Sarı Camii’nde kıldı. Başkan Aktaş’ın, namazın ardından vatandaşlarla bir araya geldi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bursa’yı çok iyi tanıdığını, görev tebliğinde özellikle trafik ve ulaşım, kentsel dönüşümle alakalı çalışmalar yapılması noktasında talimatlar verdiğini hatırlattı. Trafik ve ulaşımın tek başına parametre olmadığını, nüfus yoğunluğu, binalar, denetimsizlik, kural ve kaidelere uymamanın ulaşımda ciddi sıkıntılar meydana getirdiğini belirten Başkan Aktaş,”Fabrikalara, okullara servis çeken araçlar da insanların hayatlarını kolaylaştıran minibüsler de otobüsler de metro da bir plan dahilinde hareket etmiyorsa, orada bir sıkıntı vardır. Bunun düzeltilmesi lazım. Ben bu filmi daha önce seyrettik.” dedi.

65 yaş üstü ve engelli bireyler için yeni sistem

Başkan Aktaş, trafik ve ulaşımın düzene sokulmasının yanında 65 yaş üte vatandaşlar ile engellilerin toplu taşımada yaşadıkları sıkıntıların da en kısa zamanda son bulacağını ifade etti. Yaşlıların veya dezavantajlı grupların ucuz ya da ücretsiz kartları bulunduğu için zaman zaman otobüslere alınmadığını kaydeden Başkan Aktaş, “Biz inşallah seve seve alacakları bir sistem geliştireceğiz. Bizatihi belediye olarak bu alanda destekleme yapacağız. Konunun muhataplarıyla 3 kez bir araya geldik. Batı hattıyla belli bir seviyeye ulaştık. İşini bilen azimli bir ekip var karşınızda. İnşallah bu sıkıntıların da üstesinden geleceğiz” diye konuştu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Bursa’da 1 Mayıs’ta Ulaşım Ücretsiz

Bursa Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların tören ve kutlamalara kolaylıkla ulaşabilmesi am…