Home FOTO GALERİ Alkışlar, Nilüfer Kadın Korosu’na

Alkışlar, Nilüfer Kadın Korosu’na

- Guncellenme Tarihi: 22 Ocak 2018 02:08
5 min read
Alkışlar, Nilüfer Kadın Korosu’na için yorumlar kapalı
0

Tüm konserlerinde sosyal sorumluluk projeleri çerçevesinde kadın-eğitim-sağlık derneklerine gelir sağlayarak Türkiye’nin gönlünde taht kuran Nilüfer Kadın Korosu, dernek çatısı altında tüzel kişilik kazandıktan sonraki ilk etkinliğiyle kamuoyunun karşısına çıktı.

Şef Dr. Aysel Gürel yönetimindeki 175 kişilik Nilüfer Kadın Korosu, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Osman Gazi Salonu’ndaki ilk konserinde müthiş bir geceye imza attı… Dev koro Türk Sanat Müziğinden-Halk Müziğine, Popüler Müzikten-Roman’a, Balkan’dan-Sıra Gecesine, Mehterden-Marşlara… Şarkıları-Türküleri-Aranjmanları-Danslarıyla, izleyenlere muhteşem bir görsel şölen yaşattı…

Konserin ilk bölümünde 5, ikinci bölümde ise 2 kostüm değiştirerek rengarenk bir gösteri sunan koroyu izleyenler arasında Vali Yardımcısı Ergün Güngör, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu,  İl Jand. Komutan Yardımcısı Yarbay Ali Akar, çok sayıda kadın ve eğitim derneği başkan ve temsilcisi de bulunuyordu.

Psikolog Canan Şahin bale gösterisiyle alkış toplarken, İrem İdeal ise Kırım Tatarlarının ünlü oyunu “Tım Tım” dansını sergiledi. Tülay-Şenol Kahraman çiftinin tango gösterisi ise tek kelimeyle müthişti. Konserin açılışı “Erik Dalı” oyunuyla yapılırken, Bursa Hüdavendigar Mehter Takımının gösterisi de geceye renk kattı. Koro, Mehter takımının gösterisinin ardından  “Annelerin Mehmetçik Marşı”nı seslendirirken, Afrin operasyonunun başarıya ulaşması için dualar da dile getirildi… Timur Torgay yönetimindeki Anadolunun Renkleri Halk Oyunları Gençlik Spor Derneği ekibi Karadeniz yöresi oyunlarıyla müthişbir gösteriye imza attı.

Vali Yardımcısı Ergün Güngör ile Bursa’nın duayen işadamlarından Ergun Kağıtçıbaşı’na Nilüfer Kadın Korosu’na katkılarından ötürü plaket takdim edilirken, Kağıtçıbaşı konuşmasında Kültür Bakanlığı’na çağrıda bulunarak Nilüfer Kadın Korosu’nun kültür elçisi olarak değerlendirilmesini istedi.

 

13 YILDA 130 KONSERE ULAŞTI

Nilüfer Kadın Korosu, 2005 yılında kuruldu. 2005’ten buyana tümü Şef Dr Aysel Gürel yönetiminde ve kayıtlara geçmiş toplam 127 konser veren ve farklı konsepti ile Bursa ve Türkiye’de haklı bir yer edinen Koro, 175 kişiye ulaşan kadrosu ve farklı müzik türlerine yer vermesi nedeniyle Türkiye’de ilk ve tek olma ayrıcalığına da sahip. Dernek çatısı altında kurumsallaşmaya doğru en önemli adımı 2017’de atan koro, kısa adı “Nilüfer Kadın Korosu Derneği” olmak üzere kütüğe işlendi. Derneğin Kurucu Yönetim Kurulu Başkanlığını ve Koro Şefliğini Dr. Aysel Gürel yürütüyor.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Obezitenin Çözümü Obezite Cerrahisinden Geçiyor

Nev Esentepe Genel Cerrahi Gastroenteroloji Cerrahisi Bölümü’nden Doç. Dr. Ufuk Arslan, ob…