Home EĞİTİM NOVALI GENÇLER İPEKBÖCEĞİNİN YAŞAM ÖYKÜSÜNÜ ÖĞRENDİ…

NOVALI GENÇLER İPEKBÖCEĞİNİN YAŞAM ÖYKÜSÜNÜ ÖĞRENDİ…

- Guncellenme Tarihi: 16 Ocak 2018 13:32
3 min read
NOVALI GENÇLER İPEKBÖCEĞİNİN YAŞAM ÖYKÜSÜNÜ ÖĞRENDİ… için yorumlar kapalı
0

NOVALI ÖĞRENCİLER FARKLI BİR DENEYİM YAŞADI…

BURSA – Özel Nova Fen ve Anadolu Lisesi, Bursa ile özdeşleşen ipekböcekçiliğinin serüveninin anlatıldığı bir söyleşi düzenledi.

Mesleği doktor olan ancak kentlilik bilinciyle şehre hizmet verme adına çeşitli hobilerle uğraşan İsmail Şeker, bu hobilerinden biri olan ipekböcekçiliğine dair yaptığı çalışmaları hazırladığı sunumla öğrencilerle paylaştı.

İsmail Şeker, yumurtadan kumaşa ipekböceğinin yaşam öyküsünü kendi çektiği fotoğraf ve video görselleriyle harmanlayarak anlattı. Ayrıca örnek olarak getirilen ipekböceği kozaları ve kumaşlara dokunan öğrenciler farklı bir deneyim de yaşamış oldu.

Öğrencilere ipek böceğinin yaşam öyküsünü; yumurtadan alıp ürüne kadar ve tekrar yumurtaya kadar olan hem biyolojik yaşamını hem de ördüğü kozadan ürün edilişine kadar olan aşamalarını görsel olarak hazırladığı sunumda anlatan Şeker, oldukça keyifli bir söyleşiye imza attı. Şeker, “Bursa’nın bir markası olan ve dünyaca ün elde eden ipekböcekçiliğinin gençlere daha çok anlatılması gerekiyor. Ben de bunu yapmaya çalışıyorum. Bu değerlerimize sahip çıkmalıyız” dedi.

Sunumu öğrencilerle birlikte izleyen Özel Nova Fen ve Anadolu Lisesi Kurucusu Canan Topsakal, ipekböcekçiliğini korumak ve yaşatmak gerektiğine dikkat çekti. Var olan değerleri koruyamadığımıza vurgu yapan Topsakal, özellikle atalarımızdan yadigar kalan bu gibi konuları gençlere öğretmek gerektiğinin altını çizdi.

Etkinlik sonrası Canan Topsakal tarafından, İsmail Şeker’e çiçek verildi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EĞİTİM
Comments are closed.

Benzer Haberler

Emekli Yaşam Merkezi ile Büyüklerimiz Sosyal Hayatın İçinde Olacak

Cumhur İttifakı AK Parti Mudanya Belediye Başkan Adayı Gökhan Dinçer, “60 yaş üstü 2…