Home GÜNCEL Usta başkanlığa yeniden aday

Usta başkanlığa yeniden aday

- Guncellenme Tarihi: 2 Ocak 2018 17:25
4 min read
Usta başkanlığa yeniden aday için yorumlar kapalı
0

Mudanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Emir Ali Usta esnaf odaları seçimleri hakkında basın toplantısı düzenledi. Usta toplantıda, 21 senedir yapmış olduğu başkanlığa tekrar aday olduğunu açıkladı.

Mudanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Emir Ali Usta esnaf odaları seçimleri hakkında basın toplantısı düzenledi. Usta toplantıda, 21 senedir yapmış olduğu başkanlığa tekrar aday olduğunu açıkladı. Basın açıklamasının ana temasının 4 yılda bir yapılan Esnaf Odaları seçimleri olduğunu belirten Emir Ali Usta, “Bursa’da 106 odamız var. Bu odalarımız Mart sonuna kadar kongrelerini tamamlamak zorundadır. Biz de Mudanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası seçimlerini 12 Ocak Cuma günü saat 13:30’da gerçekleştireceğiz. Acısıyla tatlısıyla beraber 4 yıl geçirdik. Tüm bunların değerlendirileceği toplantımıza tüm esnaf ve sanatkarlarımızı davet ediyorum. Çünkü oda kongresi esnafın düğünüdür, bayramıdır. İlk kongremiz ayın 5’inde ikincisi ise ayın 12’sindedir.” dedi.

Basın açıklaması vesilesiyle 2017 yılında Mudanya’da açılan ve kapanan esnaf sayısını paylaşmak istediğini ifade eden Usta, “Açılmış 232, kapanan ise 207’dir. Biz bu işe 1993 yılında başladık. O yıldan beri aynı görevi yapmaya devam ediyorum. 97 yılından beri ise oda başkanlığı yapıyorum. Kısmet olursa 4 yıl daha bu görevi yapmak için aynı kadroyla adayım. Yola çıktıklarımızı yolda bulduklarımıza asla değişmeyiz. Biz güçlü bir odayız. 106 oda içerisinde 15. sırayı alırız diye düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

Emir Ali Usta, “Esnaf için yeni dönemde neler planlıyorsunuz?” sorusuna, “Ücretsiz hukuk danışmanlığımız devam edecek, özel hastanelerle yaptığımız anlaşmalar devam edecek, esnaf çocuklarına talep halinde eğitim alanında kurslar verilecek, turizmin canlanması için projeler üretmeye devam edeceğiz. Bu da Mudanya esnafına büyük faydalar sağlayacaktır.” şeklinde cevap verdi.

Usta, “Mevcut belediyenin birçok esnafla olan sıkıntısı artarak devam ediyor, bu konuda ne söylemek istersiniz?” sorusunu ise “Mudanya esnafının kiraları çok yüksek. Esnafımız da fiyatlarını yükseltmek zorunda kalıyor. Mudanya’daki esnafımız aslında kendinden çok ödün veriyor. Mudanya esnafımız iyidir.” şeklinde cevapladı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Gemtaş’ta Yönetim Belli Oldu

Gemlik Belediyesi’nin iştiraki olan Gemtaş A.Ş’de Belediye Başkanı Şükrü Deviren tarafında…