Home FOTO GALERİ MMO 63. Yılında, Demokratik Özgür Türkiye Mücadelesine Devam Ediyor!

MMO 63. Yılında, Demokratik Özgür Türkiye Mücadelesine Devam Ediyor!

- Guncellenme Tarihi: 25 Aralık 2017 13:41
15 min read
MMO 63. Yılında, Demokratik Özgür Türkiye Mücadelesine Devam Ediyor! için yorumlar kapalı
0

MMO Bursa Şubesi, Oda’nın 63. Kuruluş Yıldönümü Etkinliğini Düzenledi

 

Geleneksel Gecede Meslekte 50, 40 ve 25 Yılı Geride Bırakanlar Onur Plaketi İle Ödüllendirildi

 

Mart: Bugün MMO, Ülkemizin Sanayileşmesinde 63 Yaşında Dev Bir Çınar, Demokrasi Mücadelesinde 63 Yaşında Bir Gençtir

BURSA- TMMOB Makina Mühendisleri Odası Bursa Şubesi, Oda’nın 63. Kuruluş Yıldönümü etkinliğini Ata Park Balo ve Davet Salonu’nda düzenledi. Yoğun bir katılımla gerçekleşen geleneksel gecede meslekte 50, 40 ve 25 yılını dolduran makina mühendisleri onur plaketi ile ödüllendirildi.

Davetliler, “MMO Kuruluş Yıldönümü Etkinliğimize hoş geldiniz” diyerek konuşmasına başlayan MMO Bursa Şube Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Mart, Bugün TMMOB’nin en büyük Odası haline gelen MMO, ülke, toplum, meslek ve meslektaş çıkarlarından yana bir meslek kuruluşu olarak, yurtsever bir çerçevede, çözümler öneren bir yaklaşımla, bütün birikimlerini, ülkemizin sanayileşmesi ve demokratikleşmesinden yana bir çalışma anlayışı içerisinde seferber etmektedir” ifadelerini kullandı.

“Bugün MMO, ülkemizin sanayileşmesinde 63 yaşında dev bir çınar, demokrasi mücadelesinde 63 yaşında bir gençtir” diyen Mart, dönem boyunca şube olarak gerçekleştirdikleri çalışmalardan bazılarını şöyle sıraladı:

·         Toplam 1583 etkinlik gerçekleştirdik. Yani; mesai gün başına 3.6 etkinlik

·         100’den fazla Makina ve Endüstri Mühendisliği öğrencisine MMO UEM bünyesinde ve işletmelerde Staj yapmalarına destek ve imkan sağladık.

·         UÜ MF Makina ve Endüstri Mühendisliği Bölümleri son sınıf öğrencilerine yönelik “Bitirme Projesi Yarışması” düzenledik.

·         Üyelerimizin mesleki gelişimine ve ara teknik eleman yetiştirmeye yönelik toplam 644 eğitim etkinliğinde 7.000’i üyemiz olmak üzere yaklaşık 11.000 kişiye eğitim verdik.

·         Dönem içerisinde 9.521’i Proje denetimi olmak üzere,  değişik konularda toplam 167.285 adet kamusal denetim gerçekleştirdik.

·         Mesleğimizin, meslektaşlarımızın ve Bursa kentinin sorunlarına ilişkin birçok konuda yerel ve ulusal kanallarda onlarca TV programı ve 170 basın açıklaması yaptık. Şube/Temsilcilik haberlerimizin yazılı ve görsel basında yüzlerce kez yer alması ile yapılan kamuoyu bilgilendirme çalışmalarını gerçekleştirdik.

“15 Temmuz hain darbe girişimi başarısız olsa da, 20 Temmuz 2016 tarihinde ilan edilen OHAL ile siyasi iktidarın fiili darbesine dönüşerek rejim değişikliğine giden yol açılmıştır. KHK rejimine geçilmiştir. O günden bugüne, Anayasa fiilen ilga edilmiş, yasama-yürütme ve yargı tamamen tek bir kişinin emrine verilmiştir” ifadelerini kullanan Mart, “biçimsel demokrasi dahi rafa kaldırılmış, sosyal devletin son kırıntıları da yok edilmiştir” dedi.

“Sosyal bir devletin en temel özelliği, emeğiyle geçinenlerin iş güvencesidir. Nüfusun dörtte üçünün ücret gelirleriyle geçindiği bir ülkede iş güvencesi OHAL döneminde tümüyle ortadan kaldırılmıştır” diyen Mart konuşmasına şöyle devam etti:

“Darbe girişimi ile ilgisi açık-seçik kurulmaksızın, hiçbir somut delile dayanmadan, adil yargılama süreçleri işletilmeden 130 binin üzerinde kamu emekçisi işinden, geleceğinden edilmiştir. 50’nin üzerinde emekçi bu süreçte intihar etmiştir. Anayasal güvence altında olan çalışma ve yaşam hakkı gasp edilmiş, devlet iş güvencesinin teminatı olmak bir yana, iş güvencesine karşı en büyük “tehdit” halini almıştır.

2017 yılı boyunca beş grev engellenerek yaklaşık 25 bin işçinin hakkı gasp edilmiştir. Bugün DİSK üyesi 2000’e yakın işçi, KESK üyesi 4099 kamu emekçisi, 3315 hekim ve TMMOB üyesi 3000’in üzerinde mühendis, mimar ve şehir plancısı ihraç edilmiş durumdadır.

Bizler, ülkemizi seviyoruz ve ülkemizin bu karanlık tablodan tüm demokratik kamuoyunun birlikte mücadelesi ile aydınlığa çıkacağına inanıyoruz.

Ülkemizin sanayileşmesi, kalkınması ve refah seviyesinin yükseltilmesi için demokrasi ve barış ortamının sağlanması gerekir. Demokrasi ve barış için de OHAL kaldırılmalı, hukuksuz KHK’ler iptal edilmelidir.

MMO, 63. yılında da;

Meslek sorunlarının ülke sorunlarından ayrılmazlığı ilkesinden hareketle, emek ve demokrasi güçleriyle birlikte, bağımsızlık, eşitlik, demokrasi ve özgürlük mücadelesini sürdürmeye, siyasi iktidarın anti demokratik uygulamalarına karşı durmaya ve deşifre etmeye, her türlü saldırıya karşı dik durmaya devam etmektedir.

MMO, geçmişte olduğu gibi 63. yılında da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “yurtta barış, dünyada barış” anlayışıyla ülkemizde, bölgede ve dünyada savaşa karşı barışı, kin ve nefrete karşı halkların kardeşliğini, bir arada özgür, eşit yaşamı savunmaya, bağımsız Türkiye mücadelesini büyütmeye devam etmektedir.

MMO, 63. Yılında da;

Demokrasi, insan hakları, barıştan yana, ülke ve toplum yararı gözeten ve yurtsever bir çerçevede çözümler öneren bir yaklaşımla çalışmalarını sürdürmeye,

Ülke, toplum, meslek ve meslektaş çıkarlarından yana bir meslek kuruluşu olarak, bütün birikimlerini ülkemizin gelişmesi, bağımsızlığı, sanayileşmesi, çağdaşlaşması, kalkınması, hakça bölüşüm, barış ve demokratikleşmeden yana bir çalışma anlayışı içerisinde seferber etmeye,

Ülkemize sahip çıkmaya, eşit, özgür, demokratik bir Türkiye’de bir arada yaşamı, toplumsal refahı ve huzuru savunmaya, temel hak ve özgürlüklere sahip çıkmaya ve mücadele etmeye kararlıdır.

Bizler, “Kentin sakini değil, sahibi olma” ve “Bizim sorunlarımız ülke sorunlarından ayrılamaz parçasıdır” anlayışı ile; ülke, kent ve demokrasi mücadelesinde yerimizi aldık, almaya devam edeceğiz.

Bugüne kadar büyük özveri ve çaba ile başarılı işlere imza atan Yönetimimizin devamı için tüm arkadaşlar olarak birlik beraberlik içinde, bu süreci de başarı ile tamamlayacağız. Her zaman olduğu gibi dedikodularla uğraşmayacağız, yine işimize bakacağız ve başaracağız.

Tehditlere boyun eğmedik, eğmeyeceğiz!

Tüm saldırı ve hedef göstermelere rağmen dün olduğu gibi bugün de, kamu ve toplum yararı için çabalamaya, ülkemize, halkımıza, mesleğimize ve meslektaşlarımıza sahip çıkmaya, aklın ve bilimin ışığında gerçekleri haykırmaya devam edeceğiz.”

13-14 Ocak 2018 tarihlerinde BAOB Yerleşkesinde gerçekleştirilecek, MMO Bursa Şubesi’nin 16. Dönem Şube Genel Kurulu ve Seçimlerine tüm üyeleri davet eden Mart, gecenin düzenlenmesine destek veren tüm kişi, kurum ve kuruluşların değerli yöneticilerine, geceye katılan tüm konuklara, üyelere teşekkür etti.

Geceye katılan MMO Başkanı Ali Ekber Çakar da, “Bu meslek örgütünü anlayabilmek için geçmişine bakmak gerekir. MMO örgütlü bir mücadeleden gelmektedir ve bugün en güçlü Odalardan biridir” dedi.

Konuşmaların ardından, meslekte 50, 40 ve 25 yılını dolduran makina ve endüstri mühendislerinin onur plaketleri sunuldu. Nilüfer Halk Dansları Topluluğu’nın sergilediği dans gösterisi davetlilerden bol alkış aldı.

MMO’nun 63. Kuruluş Yıldönümü gecesine, CHP Bursa Milletvekilleri Lale Karabıyık, CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, UÜ Makina Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Recep Yamankaradeniz, UÜ Makina Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Karpat, UÜ Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Erdal Emel, Birleşik Metal İş Bursa Başkanı Ayhan Ekinci, KESK Bursa Şubeler Platformu Sözcüsü, Akademik Odaların başkan ve yöneticileri ile emek ve meslek örgütlerinin temsilcilerinden çok sayıda isim katıldı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başkan Özel: YESAŞ’ın Marka Değerini Artıracağız

Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel, YESAŞ’ın 42. OIağan Genel Kurulu’nda yaptığı konuşm…