Home FOTO GALERİ İSSİAD’DAN AÇIKLAMA: İSTANBUL CADDESİ’NDEKİ T2 HATTI İNŞAATI DERHAL DURDURULMALI…

İSSİAD’DAN AÇIKLAMA: İSTANBUL CADDESİ’NDEKİ T2 HATTI İNŞAATI DERHAL DURDURULMALI…

- Guncellenme Tarihi: 11 Kasım 2017 13:21
5 min read
İSSİAD’DAN AÇIKLAMA: İSTANBUL CADDESİ’NDEKİ T2 HATTI İNŞAATI DERHAL DURDURULMALI… için yorumlar kapalı
0

İSSİAD BAŞKANI YAKUP ALTINÖZ: DÜNYADA BİR EŞİ DAHA OLMAYAN GÜZEL BURSA’MIZ İÇİN ZARARIN NERESİNDEN DÖNÜLÜRSE KARDIR.

 

BURSA – Son günlerde sık sık gündeme taşınan ve tartışılmaya başlanan Kent Meydanı ile Terminal arasında yapımı devam eden T2 Tramvay Hattı ile ilgili bir açıklama da kısa adı İSSİAD olan İstanbul Caddesi Sanayici ve İş Adamları Derneği’nden geldi.

İSSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Altınöz, “Biz aylarca ‘T2 hattı metro olarak yerin altına alınmalı’ dedik ve çok da ısrar ettik ama, cami ne kadar büyük olursa olsun imam bildiğini okudu. İstenirse Bursa genelinde araştırma yapılsın, bir Allah’ın kulu T2 hattını beğenmemektedir” dedi.

Açıklamasında Bursalılara seslenen Altınöz, “Kerbela gibi olan civar kentler kültür şehri olurken, vizyonu ve misyonu olmayan yöneticilerin elinde güzelim Bursa’mız çok kötü noktaya getirildi” derken, “60 değil 160 milyon TL zarar olsa da, İstanbul Caddesi inşaatı derhal durdurulmalı, şu anda 3+3 şerit olan yolun  ise 4+4 şerit olması da mümkündür ve maliyeti ne olursa olsun tünel modeli ile üstte trafik aksatılmadan ve işyerlerine mümkün mertebe sıkıntı getirmeden üstteki trafik yer altına alınmalıdır. Bu tarz yatırımlar 5-10 senelik değil, 50-100 sene düşünülerek yapılmalıdır. ABD şu sıralar yer altından saatte 500 km hızla giden araç yolları için İsviçre’deki çalışmaları baz aldı. Biz İstanbul’un basit metrosunu bile örnek alamadık” şeklinde konuştu.

Uzman kişilerin görüşü ve projesi ile trafik yer altına alınırsa ortada hem ağaç ve çiçek hem de 4+4 şeritlik yolun rahatlıkla yapılabileceğini ifade eden İSSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Altınöz, “Mesele bağcı dövmek değil, gerçeği ortaya çıkartmaktır. Böyle durumların tekrarlanmaması için, hukuk ve demokrasi içinde konuyu sorgulamak ve gerçeği ortaya çıkarmak icap eder. Yapılan yapanın yanına kar kalırsa, bir sonra gelen de ‘nasıl olsa bir şey olmuyor’ der, aynı yanlışı tekrarlamaya ve kul hakkı yemeye devam eder. Dünyada bir eşi daha olmayan güzel Bursa’mız için zararın neresinden dönülürse kardır” dedi.

T2 Hattı ile ilgili istedikleri düzenlemede Terminale kadar olan güzergahın birinci derecede öncelikli olması gerektiğini, ancak gelecek yıllar için ise DOSAB, Demirtaş, Ovaakça, Gemlik, Orhangazi ve İznik yerleşim alanlarının da dikkate alınması gerektiğini sözlerine ekleyen İSSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Altınöz açıklamasını şöyle tamamladı: “Sayın Valimiz başta olmak üzere, belediyelerimiz, Bursa sevdalıları, basın mensuplarımız, İSSİAD el ele olalım ve hedefimizden vazgeçmeyelim. Kaybedenler sadece vazgeçenlerdir, bizler vazgeçmeyelim.”

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Nilüferli Karateciler Madalyalarla Döndü

Nilüfer Belediyespor Kulübü sporcuları, Kosova’da düzenlenen karate müsabakalarında elde e…