Home FOTO GALERİ PAŞADER yatırımları gezdi

PAŞADER yatırımları gezdi

- Guncellenme Tarihi: 7 Kasım 2017 12:56
7 min read
PAŞADER yatırımları gezdi için yorumlar kapalı
0

Bursa Mustafakemalpaşalılar Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği üyeleri (PAŞADER), Mustafakemalpaşa’da altyapı, çevre ve sosyal yaşam alanlarında süren yatırımları yerinde inceledi.

PAŞADER Başkanı Kıvanç Atmaca ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte 40 kişilik kafileyi, doğa dostu tesislerle buluşan Suuçtu Şelalesi ve Tabiat Parkı’ndaki kahvaltıda ağırlayan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, misafir heyete yapımı devam eden su depoları, gençlik merkezi, atık su arıtma tesisleri ve katı atık aktarma istasyonunu gezdirdi.

Projeler hakkında PAŞADER’e bilgiler veren Başkan Sadi Kurtulan, 10 ve 5 binlik su depolarıyla bölgedeki içme suyu kapasitesinin 17 kat artacağını söylerken, Söğütalan ve Bostandere’den şehir merkezine getirilecek iletim hatlarıyla da su potansiyelini daha da artıracaklarını belirtti.

 

Altyapıda çözüm zamanı

 

Mustafakemalpaşa’nın başlıca sorununun altyapı olduğunu kaydeden Başkan Kurtulan: “ Bu işin başı atık su arıtma tesisleriydi. 100 dönümlük alanda kurulan bu tesisin yapımı tamamlanmak üzere. Yine bu arazi üzerine çöp aktarma istasyonunu kurduk. Günde 80 tonluk atık Bursa’ya naklediliyor. Yıllarca vahşi depolama alanı olarak kullanılan Orta Mahalle’deki çöp bölgesini yeşillendiriyoruz. Köy statüsünden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinde de paket arıtma tesisleri kuracağız. Artık ihtiyaca cevap vermeyen su iletim hatları da etaplar halinde elden geçiriliyor. Oğlak Tepe’de 10 bin, Lalaşahin’de ise 5 binlik su depolarının yapımında sona yaklaşıldı.” dedi.

 

‘Sosyal yaşam değerleniyor’

 

Mustafakemalpaşa’nın sosyal yaşamına değer katan projeleri hayata geçirdiklerini ifade eden Belediye Başkanı Sadi

Kurtulan şöyle konuştu: “ Uzun yıllar atıl kalmış bölgeleri canlandırıyoruz. Gençlik Merkezi Sosyal Yaşam ve Spor Tesisleri, 37 dönümlük bir alanda hızla yükseliyor. Bu projenin içi, kültür merkezinden sinemaya, spor ve kurs alanlarından yüzme havuzuna kadar birçok aktivite salonu her yaştan insanımızın ihtiyacını karşılayacak şekilde donatılıyor. Yine yıllarca ihmal edilmiş bir bölge olan Suuçtu Şelalesi bu dönemde hayat buluyor. 12 ay boyunca turizm bölgesi olan bu tabiat güzelliğini doğaya uygun tesislerle bütünleştirdik. Suuçtu’ya gelen herkes artık yeme-içme ihtiyaçlarını burada karşılayabilecek. Son olarak bu bölgeye elektrik hattı getirmek için çalışmalarımızı hızlandırdık. Kirmasti Deresi, Mustafakemalpaşa’mızın can damarı ve değerlendirilmesi gerekiyor. Bu amaçla hazırladığımız Kule Kafe ve Rekreasyon Projesi’ni etaplar halinde hayata geçiriyoruz. Geçmiş yıllarda derenin ıslahı için çalışmalarımızı yapmıştık. Şimdi sıra kule kafenin inşaatına geldi. Bu projemizin ihalesini de bitirdik. Gençlik Merkezi ve Suuçtu’nun ardından yakın bir zamanda Mustafakemalpaşa güzel bir sosyal yaşam alanına daha kavuşacak.”

 

‘Değişim süreci hızlandı’

 

PAŞADER Başkanı Kıvanç Atmaca ise Mustafakemalpaşa’nın son yıllarda kabuğunu kıran yatırımlara kavuştuğunu dile getirdi.

Altyapı ve çevre gibi ihtiyaçların hızla çözülmesinden mutluluk duyduklarını kaydeden Atmaca: “ Başkanımızla birlikte Mustafakemalpaşa’mızım değişim süreci hızlandı. İnsanlarımızın birçok özleminin karşılandığını görmekten dernek olarak mutluyuz.

Özellikle hemşerilerimizin yaşamına pozitif bir enerji katacak yeni tesisler son derece önemli yatırımlar. PAŞADER olarak yapılacak her hizmete destek vermeye devam edeceğiz.” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

‘‘Bursa’nın Her Yaştan İnsanı Gülümsemeye Başladı’’

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi…