Home FOTO GALERİ BTÜ’NÜN GİRİŞİMCİ KADINLARI DEVLETİN ZİRVESİNDE…

BTÜ’NÜN GİRİŞİMCİ KADINLARI DEVLETİN ZİRVESİNDE…

- Guncellenme Tarihi: 5 Ekim 2017 13:54
5 min read
BTÜ’NÜN GİRİŞİMCİ KADINLARI DEVLETİN ZİRVESİNDE… için yorumlar kapalı
0

BURSA – Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) “Innovative Women Entrepreneurs of the Future – Geleceğin Yenilikçi Kadın Girişimcileri” Proje Ekibi Ankara’da yoğun bir proje tanıtım toplantı turu gerçekleştirdi.

 

Bursa Milletvekili ve TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyon (KEFEK) Üyesi Emine Yavuz Gözgeç önderliğinde Ankara programına start veren ekip projelerini tanıtmak üzere Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr.Fatma Betül Sayan Kaya, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcısı Orhan Erdem ve ile görüşmelerde bulundu.

 

Dünya genelinde teknolojik alanlardaki kadın girişimci oranının yüzde 30 olduğunu ve bu oranın mühendislik fakültelerinde öğrenim gören kız öğrenci oranının birebir yansıması olduğunu vurgulayan Proje Koordinatörü Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ece Ünür Yılmaz, “Gelecekte özellikle Endüstri 4.0 ile yaşanan gelişmelerle birlikte istihdam alanında büyük sorunlar bizi beklemekte. Endüstri 4.0 ile karşımıza çıkan insansız fabrikalarda istihdamın büyük kısmı mühendislik sektörüne dayalı olacak. Biz bu projeyle bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarında öğrenim gören kız öğrencilere eğitim, konferans ve atölye çalışmaları ile yenilikçi girişimciliği teşvik edecek kritik düşünme, risk alma, dijital okuma-yazma, yabancı dil ve problem çözme gibi çapraz becerilerini kazandırmayı hedefliyoruz. Proje kapsamında seçtiğimiz 12 kız öğrencimizi yurtdışında teknoloji alanında faaliyet gösteren girişim firmalarına staj yapmak üzere gönderdik. Bir sonraki hedefimiz bu öğrencilerimizle birlikte lisede öğrenim gören kız öğrencilere mesleği tanıtmak üzere mentorluk yapmak” dedi.

 

Projenin sürdürülebilir olmasının kamu kurumlarının desteğiyle mümkün olacağına değinen Yılmaz, “Kadın mühendislere staj veya iş imkanı tanıyan firmalara devlet teşviki, kamu alanında kadın girişimcilere öncelik tanınması, kız öğrencilerin yurtdışında teknoloji alanında faaliyet gösteren firmalarda staj yapmasına devlet teşviki, mühendislik alanını seçen kız öğrencilere karşılıksız burs imkanı gibi uygulamalarla projemiz daha da aktif hale gelecektir. Bu anlamda tüm kamu kurumlarının desteğini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

 

Yoğun tanıtım turunun ardından yaşanan ilk güzel gelişmeyse Milli Eğitim Bakanlığı ile BTÜ arasında lise son sınıf öğrencilerine mentorluk hususunda protokol imzalanması kararı oldu. Ayrıca Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nda yapılan görüşme sonunda Bakan Dr. Fatma Betül Sayan Kaya’da BTÜ’nün Bakanlığın “Türkiye’nin Mühendis Kızları” projesi kapsamına alınacağının sözünü verdi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başköy’deki “Dede Helvası” Geleneğinde Helvalar Şifa İçin Yenildi

Nilüfer’e  bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel  “Dede …