Home FOTO GALERİ BALKANTÜRKSİAD, BURKAY’LA BİR ARAYA GELDİ…

BALKANTÜRKSİAD, BURKAY’LA BİR ARAYA GELDİ…

- Guncellenme Tarihi: 5 Ekim 2017 13:58
16 min read
BALKANTÜRKSİAD, BURKAY’LA BİR ARAYA GELDİ… için yorumlar kapalı
0

BALKAN İŞ CAMİASI ‘YÜKSEK İSTİŞARE TOPLANTISI’NDA BULUŞTU…

 

BURSA – Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş Adamları Derneği’nin (BALKANTÜRKSİAD), 2017 yılı Yüksek İstişare Kurulu Toplantısı, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay’ın katılımıyla gerçekleşti.

 

Mercure Otel’de düzenlenen toplantıya BTSO Başkanı İbrahim Burkay, BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk ve BTSO Yönetim Kurulu Üyeleri’nin yanı sıra; Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ödünç,BALKANTÜRKSİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Dr. Aytuğ Onur, BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Berat Tunakan, BALKANTÜRK Eğitim Vakfı Başkanı Naci Şahin ve BALKANTÜRKSİAD Yüksek İstişare Kurulu Üyeleri katıldı.

 

Gecenin açılış konuşmasını BALKANTÜRKSİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Dr. Aytuğ Onur yaptı. Mart ayı sonunda göreve gelen BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu’nu başarılı çalışmalarından dolayı da tebrik eden Onur, ‘Bizler için en büyük memnuniyet verici gelişme BALKANTÜRKSİAD’ın ve BEV’in yeni evine taşınmış olmasıdır. Büyük fedakârlıklarla ve emeklerle gerçekleştirilen bu projenin tüm camiamıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Son çeyreğine girilen 2017 yılında gerçekleşen global ve yerel gelişmeleri değerlendiren Onur şunları söyledi: “ABD Başkanlık seçimi ve ardından başkan Trump’ın göreve başlamasıyla birlikte yaşananlar tüm dünyayı etkiliyor. Yine son dönemde Kuzey Kore’nin oluşturduğu küresel tehlike, global riskleri bir kez daha ortaya koydu. Diğer taraftan 2017 Avrupa için seçimler yılı oldu. Avrupa seçimlerinin sonuçları ve etkileri bizler için son derece önemli. Ama ülkemiz için en önemlisi Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin oylandığı anayasa değişikliği oldu. Güney sınırımızdaki gelişmeleri de dikkatlice takip ediyoruz. İstikrar ile birlikte 2017 yılının ilk yarısında başta üretim, istihdam ve ihracat değerleri olmak üzere neredeyse tüm ekonomik parametrelerin yukarı yönlü seyri de bizleri gelecek için daha da umutlandırıyor.”

“ARTIK KOŞMA ZAMANI”

Yaşanan küresel ve çevresel tüm problemlere rağmen, ülke olarak dimdik ayakta olduğumuzu belirten Onur, bunu birlik ve beraberliğe borçlu olduğumuzun altını çizdi. Bursa’nın da bu birlik beraberlik örneğini yansıtan en güzel şehir olduğunu ifade eden Onur, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Bizler yeni bir atılım sürecini başlattık, ayağımızdaki prangaları çözdük ve artık koşma zamanı diyoruz. Büyümede istihdamda ve ihracatta yeni rekorlar kırmalıyız. Vatandaşlarımızın refah seviyesini daha da artırmalı, demokrasi kazanımlarını güçlendirerek ileriye taşımalıyız. Bütün bunlar için ortak akılla istişare içinde yeni bir reform süreci başlatmalıyız.

“BALKANTÜRKEVİ’NE TAŞINMAKTAN ÇOK MUTLUYUZ”

BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Berat Tunakan da, Mart ayı sonunda yapılan genel kurul toplantısından bu yana yönetim kurulu olarak yoğun bir dönem geçirdiklerini söyledi. Tunakan şöyle konuştu: “Genel kurulda da belirttiğimiz gibi yönetim kurulu olarak bu dönem için 4 ana hedef belirlemiştik ve bunların ilk sırasında BALKANTÜRKEVİ’ne taşınmak vardı. Her bir tuğlasında sizin katkınızın olduğu BALKANTÜRKEVİ’ne taşındık. Derneğimizin faaliyetlerini artık kendi yerimizde sürdürüyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde hep birlikte açılışını yapacağız. Biz de hizmet bayrağını devraldıktan bu yana geride kalan 6 ayda bu hassasiyete önem verdik ve bu dönemde 13. yurtdışı ekonomi zirvemizi Sırbistan’da yaptık. 14.sünü düzenleyeceğimiz yurtdışı ekonomi zirvesini ise 18-22 Ekim tarihleri arasında Litvanya ve Letonya’da gerçekleştireceğiz.”

“BALKAN TÜRK TİCARET MERKEZİ’Nİ HAYATA GEÇİRMEK İSTİYORUZ”

Tunakan sözlerini şöyle tamamladı: “Kuruluşunun 6. yılında BALKANTÜRKSİAD olarak 400’ü aşan üyemizle, ilk günden bu yana Bursa’nın, ülkemizin ve Balkanlar’ın ekonomik potansiyelinin güçlendirilmesi, Türkiye ve Balkanlar arasındaki ticari işbirliği olanaklarının geliştirilmesi ve sosyal – kültürel bağların güçlendirilmesi için çalışmaya devam ediyoruz. BALKANTÜRKSİAD olarak yine BTSO liderliğinde Balkan Türk Ticaret Merkezi’ni hayata geçirmek istiyoruz. Böylece, Bursa ile Balkanlar arasındaki ticaret köprüsünün gelişmesini hedefliyoruz.”

Tunakan’ın ardından BALKANTÜRKSİAD Yüksek İstişare Kurulu Üyesi mimar Seçil Bulcan Ürküt de BALKANTÜRKEVİ’nin teknik detayları hakkında bir sunum yaptı.

“BURSA’NIN EN GÜÇLÜ SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINDAN BİRİYİZ”

BALKANTÜRKSİAD’ın 6 yıl gibi kısa bir zaman önce kurulmasına rağmen Bursa’nın en güçlü sivil toplum kuruluşlarından biri olduğunu ifade eden BALKANTÜRK Eğitim Vakfı Başkanı (BEV) Naci Şahin de şunları söyledi: “Balkanlar ile ilgili olan tek eğitim vakfı biziz. Balkan ve Rumeli kökenli iş adamlarını çatısı altında toplayan vakfımız ve BALKANTÜRKSİAD derneğimiz, Balkanlar ile olan ilişkimizi diri tutuyor ve geliştiriyor. Gençliğe ve ülkemizin güzel geleceğine inanan ve bunun ancak eğitimle sağlanabileceğini düşünen iş adamları olarak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. BALKANTÜRK Eğitim Vakfı ve BALKANTÜRKSİAD birlikteliği her zaman güzel meyveler veriyor ve vermeye de devam edecek.”

“BU BİR REALİTEYDİ”

Gecenin onur konuğu olan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay’da Bursa iş dünyasının global ve çevresel sorunlara rağmen sadece Bursa’ya değil ülke ekonomisine ciddi katkılar koyduğunu vurguladı. Bursa’nın 14. Yüzyıldan bu yana ülke ekonomisine yön verdiğini ifade eden Burkay, şunları söyledi: “Göreve geldiğimizde ‘Bursa Büyürse Türkiye Büyür’ mottomuz vardı. Baştan bu iddialı bir sözmüş gibi algılandı ama bu iddia değildi, bu bir realiteydi. 14. yüzyıldan günümüze kadar geldiğimizde Bursa’nın geçmişte de günümüzde de Türkiye ekonomisine nasıl yön verdiği ortada. Çıkış noktamız Türkiye’nin önüne koyduğu hedefleri yakalamada Bursa’nın kilit rol onadığını anlatmaktı. Tüm çalışmalarımızı bu hedefler doğrultusunda gerçekleştirdik.”

“BURSA VİZYONER BİR ŞEHİR”

Bursa’nın tarih boyunca vizyoner bir şehir olduğunu söyleyen Burkay, “Ekonomik verilerin birçoğunda Bursa, Türkiye’nin hep itici gücü olmuş. Bursa’da atılan adımlar, şehrin büyüklerinin ne kadar vizyoner olduğunu net bir şekilde gösteriyor. O gün atılan adımların şimdilerde meyvesini görüyoruz. Bizler de 50 yıl sonra meyvesi yenecek projeleri hayata geçirecek adımlar atmamız lazım. O yüzden 16 makro projeyle yola çıkmıştık. Bugün geldiğimiz noktada ortaya koyduğumuz projelerin 38’e ulaştığını görüyoruz. Sadece BTSO’nun değil Türkiye’nin projesi olan TEKNOSAB, bu 38 projeden sadece bir tanesi” dedi.

“ÜLKEMİZ HEDEFLERİNE BURSA İLE ULAŞACAK”

BTSO olarak Küresel Fuar Acentesi ve Ur-Ge projeleri kapsamında 4 yıl boyunca 5 bine yakın iş dünyası temsilcisi için 120’yi aşkın yurt dışı ticari heyet gezisi düzenlediklerini söyleyen Burkay, bu gezilerle Bursalı firmalara vizyon katmayı amaçladıklarını belirtti. Bursa’yı, ‘Ortak Akıl’ vizyonuyla birlik ve beraberlik içerisinde geleceğe taşıyacak adımlar attıklarını dile getiren Burkay sözlerini şöyle noktaladı: “Oluşturduğumuz sinerjiyle ülkesi ve kenti için çalışan, ortak bir vizyonla aynı hedefler doğrultusunda ter döken ve mesai harcayan tüm iş dünyası temsilcilerimizi yürekten kutluyorum. Ülkemiz gelecek hedeflerine Bursa gibi şehirlerin yüksek performansı ile ulaşacaktır.”

Gecenin sonunda BALKANTÜRKSİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Dr. Aytuğ Onur tarafından Bursa Ticaret Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay’a hediye takdim edildi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Yıldırım’da İlkokullu Sporcular Ödüllendirildi

Yıldırım Belediyesi, Okul Sporları İlçe Şenlikleri ilkokul kademesinde ilçedeki 39 okuldan…