Home FOTO GALERİ NOVA, BİLİM VE TEKNOLOJİ ALANINDA ÖĞRENCİLERİNE YENİ BAKIŞ AÇILARI KAZANDIRIYOR…

NOVA, BİLİM VE TEKNOLOJİ ALANINDA ÖĞRENCİLERİNE YENİ BAKIŞ AÇILARI KAZANDIRIYOR…

- Guncellenme Tarihi: 1 Ekim 2017 13:56
7 min read
NOVA, BİLİM VE TEKNOLOJİ ALANINDA ÖĞRENCİLERİNE YENİ BAKIŞ AÇILARI KAZANDIRIYOR… için yorumlar kapalı
0

NOVA’DAN BİLİM VE TEKNOLOJİ SEMPOZYUMU…

ALANINDA UZMAN PROFESÖRLER, NOVA’LI ÖĞRENCİLERLE ‘BİLİM’İ KONUŞTU…

BURSA – Eğitimde kalite ve başarıları ile fark yaratan seçkin, örnek ve öncü bir kurum olmak vizyonuyla eğitim ve öğretime devam eden Özel NOVA Fen ve Anadolu Lisesi, öğrencilerine bilim ve teknoloji alanında yeni bakış açıları kazandırabilmek amacıyla “NOVA Bilim ve Teknoloji Sempozyumu” düzenledi.

Anadolu Üniversitesi’nden Prof. Dr. Yüksel Ergün’ün oturum başkanlığında gerçekleştirilen sempozyumda, İstanbul Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ekrem Aydıner, Uludağ Üniversitesi’nden Prof. Dr. Atilla Aydınlı ile Bilkent Üniversitesi’nden Prof. Dr. Oğuz Gülseren ve Prof. Dr. Bilal Tanatar yaptıkları sunumlarla öğrencilerin ufkunu açtı.

Okulun konferans salonunda öğrenci ve öğretmenlerin katılımıyla gerçekleşen sempozyumun açılışında konuşan Özel NOVA Fen ve Anadolu Lisesi Kurucusu Canan Topsakal, “Yaşadığımız küresel dünyada birileri oyun kurucu olurken, diğerleri seyircidirler. Biz bu okulu oyun kurucular yetiştirmek için kurduk. Tam da bu nedenle, bu sempozyumda bir aradayız” dedi.

“BİLİMİN TEMEL AMACI GELECEĞE DAİR ÖNGÖRÜDE BULUNMAKTIR”

“Bilimin temel amacı geleceğe dair öngörüde bulunmaktır” diyen Topsakal şunları söyledi: “Bilim insanları, gelecekte nasıl yaşayacağımıza karar verirler. Onlar yalnızca kendi meraklarını gidermeye çalışırken; telefonlar, robotlar, bilgisayarlar hayatımıza dâhil olur. Bir havalimanında gördüğüm manzaradan çok etkilenmiştim. Konuşma engelli bir kız çocuğu görüntülü arama yöntemiyle telefonda işaret dili ile konuşuyordu. Telefon büyük icat diye düşündüm. O ana kadar bu denli önemli olduğunu fark etmemiştim. Sonuçta üretim araçları yaşamımızı değiştirir. Bilim insanları da bundan büyük keyif alırlar, başka bir kazançları da olmaz.”

Bursa Vali Yardımcısı Nevzat Ergün de Bursa’nın ekonomik ve sosyal durumu hakkında öğrencilerle bilgi paylaşımında bulunurken, gelecekteki meslekler ve çalışma imkânları hakkında da açıklamalar yaptı.

“MERAK ETMEYEN HİÇ BİR YERE VARAMAZ”

Sempozyumun ilk oturumunda Uludağ Üniversitesi’nden Prof. Dr. Atilla Aydınlı ‘Siz Hala Dedenizin Saatini mi Kullanıyorsunuz’ başlığında önemli bilgiler verdi. Zamanın ivmelendiğine dikkat çeken Aydınlı, “Dedenizin 1 saatte ne yapıyordu, dedeniz ne yaptı, siz ne yapıyorsunuz. Zamanı durduramayacağımıza göre zamanı iyi kullanmak çok önemli. Hayatınızı senkronize edin, zaman geçerken onu doğru kullanma anlamında planlamalar yapın. Merak edin. Var olmayı çevresini evreni merak etmeyen hiçbir yere varamaz” şeklinde konuştu.

“EMEKLE BİRLİKTE MERAKIN DA PEŞİNDEN GİDİN”

İkinci oturumda Bilkent Üniversitesi’nden Prof. Dr. Oğuz Gülseren ‘Bilimsel Gelişmenin Anahtarı: Merak ve Emek’ konu başlığında bir sunum yaptı. Gülseren, “Emek, alın teri olacak ve bununla birlikte merakın da peşinden giderseniz gelişim sağlarsınız. Temel bilim gelişecek ki bu teknolojiye ve doğal olarak hayata da yansısın” dedi.

“KUANTUM BİLGİSAYARLAR”

Üçüncü oturumda, İstanbul Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ekrem Aydıner, doğadaki bazı fenomenleri anlamak için yeni bakış açılarının gerektiğini ifade etti. ‘Kuantum Bilgi Teknolojileri’ konusunda sunum yapan Aydıner, “Kuantum bilgisayarlar, karmaşık problemleri klasik makinelerden çok daha hızlı çözme yeteneğine sahip olacaklarından klasik bilgisayarların yerini alacak. Evrendeki küçük bir noktadan kocaman evreni anlamaya çalışıyoruz. Kuantum bilgisayarlar, gücüyle bu tarz şeyleri anlamamıza yardımcı olacak” diye konuştu.

“BİLİME IŞIK TUTAN DENKLEMLER”

Son oturumunda ise Bilkent Üniversitesi’nden Prof. Dr. Bilal Tanatar ise ‘Bilime Işık Tutan Denklemler’ başlığında önemli bilgileri öğrencilerle paylaştı. Bir konunun denklemle öğrenilme aşamasında aynı zamanda tarihsel arka planıyla sosyolojik boyutunun da es geçilmemesini söyleyen Tanatar, denklemleriyle bilime yön vermiş, buluş yaparak insanlığı değiştirmiş önemli bilim insanlarını, denklemleriyle birlikte anlattı.

Sempozyumda öğrenciler de kendi alanlarında ünlü akademisyenlere yönelttikleri sorularla merak ettikleri konulara cevap buldular.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Bursa’da 1 Mayıs’ta Ulaşım Ücretsiz

Bursa Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların tören ve kutlamalara kolaylıkla ulaşabilmesi am…