Home FOTO GALERİ ÖRGÜN EĞİTİME DESTEK KURSLARIMIZ BAŞLIYOR

ÖRGÜN EĞİTİME DESTEK KURSLARIMIZ BAŞLIYOR

- Guncellenme Tarihi: 26 Eylül 2017 14:18
5 min read
ÖRGÜN EĞİTİME DESTEK KURSLARIMIZ BAŞLIYOR için yorumlar kapalı
0

Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (BUSMEK) olarak, 7’den 70’e toplumu oluşturan bireylerin eğitim katsayılarını arttırarak, toplum kalitesini yükselterek, her zaman toplumda sosyal fayda üretmeyi hedefliyoruz.  Bursa’da geniş bir yelpazede eğitim hizmeti vererek ve yeni atılımlar gerçekleştirerek yeniliklere imza atıyoruz.

BUSMEK olarak 2017-2018 Eğitim Dönemi’nde  8. sınıf öğrencilerine örgün eğitime destek amaçlı Kursları vereceğiz. Amacımız 8. Sınıf öğrencilerinin okul derslerine yardımcı olup, okul başarılarını arttırmaktır.

Öğrenciler, 2017-2018 Eğitim Dönemi’ne hazırlanmış olan yeni binamız ve modern sınıflarımızda eğitim görecekler. Kurslar hafta sonları Sosyal Eğitim Merkezi’nde Cumartesi 8, Pazar 8 olmak üzere haftada 16 ders saati eğitim alacaklardır.

Türkçe, Matematik, Fen Bilgisi, İngilizce, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinde kurslar olacaktır. Tüm dersler için öğrencilere konu anlatımı, soru bankası ve yaprak testler ücretsiz olarak verilecektir. Dersler Cumartesi ve Pazar 09.00 – 13.00 saatleri arasında olacaktır. Ayrıca, verilecek derslerin yanı sıra uygulanacak etüt programlarımızla da öğrenciler desteklenecektir.  Etüt Programlarımız 14.00 – 16.30 saatleri arasında olacaktır.

Etüt programları 3 farklı sistemde gerçekleştirilecektir. Bunlar ;

BİREBİR Etüt Sistemi: Birebir Etüt Sistemi, kişiye özel ders olarak tasarlanmış olup tamamen öğrenci talebi üzerine oluşturulmaktadır. Bu sistemde öğrenci; kurs merkezinden istediği öğretmenden etüt programlarına ayrılan saatler arasında ders talebinde bulunur. Öğrenci ve Öğretmen arasında randevu oluşturularak dersin yapılmasının sağlandığı sistemdir.

SINIF Etüt Sistemi (Ek Ders Sistemi): Sınıf Etüt Sistemi, tamamen öğretmen inisiyatifinde olan bir sistemdir. Öğretmen dersine girmiş olduğu sınıftaki duruma ve öğrenciden kendisine

gelen ders talebine göre, Kurs Merkezine İdaresine talebini ileterek öğrencilerde eksik gördüğü konuyu tekrar ettikleri ders sistemidir.

OFİS Etüt Sistemi: OFİS Etüt Sistemi, Kurs Merkezi İdaresi sınıfların OFİS haline getirilmesi sistemidir. (Örnek Türkçe Ofis Sınıfı, Matematik Ofis Sınıfı) Etüt saatlerinde belirlenen öğretmenler OFİS sınıflarında bulunarak gelen öğrencilerin taleplerini (soru çözümü, konu anlatımı vs.) karşılamaya çalıştıkları sistemdir.

Bunların dışında ayrıca Rehberlik Servisi ile hem öğrencilere hem de ailelerine verilecek seminerler ile,  aile-öğrenci ilişkileri konularında da bilgilendirmeler yapılacaktır.

 

 

2017-2018 Eğitim Dönemi, örgün eğitime destek kursları için ön kayıtlar 27 Eylül 2017 Çarşamba – 08 Ekim 2017 Pazar tarihleri arasında http://busmek.bursa.bel.tr/ üzerinden online olarak veya Sosyal Eğitim Merkezi’nden şahsen alınabilecektir.

Öğrenciler listesi oluşturulup öğrenci velilerine SMS yoluyla bildirilerektir, Ayrıca belirlenen tarihlerde kesin kaydını yapmayan öğrenci kesin kayıt hakkını kaybederek, belirlenen yedek listesinden öğrenci alımı yapılacaktır.

BUSMEK Sosyal Eğitim Merkezi Adres:

Fevzi Çakmak Caddesi, No: 79, Fomara İş Merkezi, Kat:1 -2     Osmangazi, Bursa

Telefon: 0 224 225 16 19

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…