Home FOTO GALERİ Sanat Güneşi Osmangazi’de Doğdu

Sanat Güneşi Osmangazi’de Doğdu

- Guncellenme Tarihi: 24 Eylül 2017 14:22
9 min read
Sanat Güneşi Osmangazi’de Doğdu için yorumlar kapalı
0

Osmangazi’den Sanat Güneşi İçin Anma Gecesi

– Zeki Müren Vefatının 21. Yılında Unutulmadı

– Dündar: “Bursa’nın Değerlerini Unutmuyoruz”

– Gönül Yazar 22 Yıl Sonra Zeki Müren İçin Sahnede

 

Osmangazi Belediyesi, Türkiye’nin sanat güneşi Zeki Müren’i bu yıl 14’üncüsünü düzenlediği ‘Zeki Müren’i Anma Etkinleri’ ile yad etti. Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen anma gecesinde, Zeki Müren’in şarkıları hep bir ağızdan söylendi.

 

Osmangazi Belediyesi, Zeki Müren’i vefatının 21’inci yılında muhteşem bir konser ile andı. Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen konserde TRT Türk Sanat Müziği Sanatçısı Gökhan Sezen, sanat güneşinin unutulmaz şarkılarını seslendirdi. Yaklaşık 2 buçuk saat süren konserde Gökhan Sezen söylediği şarkılarla Bursalılara unutulmaz bir gece yaşattı. Ankara Devlet Opera ve Bale Sanatçısı Kerem Ünal İnaltekin de hazırlamış olduğu dans gösterisiyle geceye renk kattı.

 

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın ev sahipliğinde düzenlenen Zeki Müren’i Anma Etkinlikleri’ne Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 22. Dönem AK Parti Bursa Milletvekili Şerif Birinç, Osmangazi Jandarma İlçe Komutanı Aşkın Bozkurt, Türk Sanat Müziği’nin usta sesi Gönül Yazar, Bursalı bestekar Erdinç Çelikkol, ünlü modacı Yıldırım Mayruk, Türk Eğitim Vakfı ve Mehmetçik Vakfı’nın Bursa temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

“ÇOK ÖNEMLİ SOSYAL VE KÜLTÜREL FAALİYETLERE İMZA ATIYORUZ”

Gecede sahneye çıkarak bir konuşma yapan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Sanat güneşimiz Zeki Müren’i vefatının 21’inci yılında Osmangazi Belediyesi olarak bu yıl 14’üncüsünü düzenlediğimiz Zeki Müren’i Anma Etkinleri’ ile yad ediyoruz. Belediyecilik faaliyetleri sadece yatırım ve temizlik hizmetleri ile sınırlı değil. Belediyecilik faaliyetlerinde en büyük bölümü sosyal belediyecilik faaliyetleri oluşturur. Osmangazi Belediyesi olarak sosyal ve kültürel faaliyetlerde önemli işlere imza atıyoruz. Sadece Osmangazi’ye değil tüm Bursa’ya hatta kent sınırları dışına hitap eden faaliyetler yapıyoruz” dedi.

 

“BURSA’NIN DEĞERLERİNE SAHİP ÇIKIYORUZ”

 

Müzik ve edebiyat alanında düzenledikleri yarışmalar ve çalışmalar ile özellikle gençleri sanatsal faaliyetlere yönlendirdiklerini anlatan Başkan Dündar, “Müzikle ilgili önemli faaliyetlerimizden bir tanesi her yıl düzenlemiş olduğumuz Liseler Arası Müzik Yarışması. Bu yarışma ile liseli gençlerimizin müzik konusundaki yeteneklerini açığa çıkartmalarını sağlıyoruz. Belediyemiz bünyesinde 7 kültür merkezimiz var. Bu kültür merkezlerimizden bir tanesi tamamen müzik alanındaki faaliyetlere ev sahipliği yapıyor. Her yaştan insan müzik faaliyetlerine katılabildiği gibi bu alanda eğitim alma imkanı da buluyor” diye konuştu. Bursa’nın değerlerine sahip çıktıklarını ifade eden Başkan Dündar, “Tıpkı Zeki Müren gibi kentimizin yetiştirdiği birbirinden değerli sanatçıları Müzeyyen Senar ve Yıldırım Gürses için de anma geceleri düzenliyoruz. Biz bu çalışmalarımızı vatandaşlarımızla birlikte yapıyoruz. Bizleri yalnız bırakmayarak Bursa’nın en büyük etkinlik salonunu tamamen dolduran vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

 

ALTEPE: “SANAT GÜNEŞİMİZİ RAHMETLE ANIYORUZ”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de, “Türk Sanat Müziği’nin başkenti Bursa’da bu güzel geceyi düzenleyerek sanat güneşimiz Zeki Müren’i anmamıza vesile olan Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar’a teşekkür ediyorum. Türk Sanat Müziği denince ilk akla gelen ve Türk Sanat Müziği ile bütünleşen herkesin duymak istediği ses. Söylendiği gibi 100 yılda ya gelir ya gelmez. Bu işi güftesini de yapan, bestesini de yapan en güzel şekilde yorumlayan Sanat Güneşimiz Zeki Müren’i rahmet ve saygı ile anıyoruz” diye konuştu.

 

22 YIL SONRA ZEKİ MÜREN İÇİN SAHNEYE ÇIKTI

 

Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Zeki Müren’i Anma Etkinleri’nde onur konuğu olarak yer alan Türk Sanat Müziği’nin usta sesi Gönül Yazar, 22 yıl sonra tekrardan sahneye çıktı. Zeki Müren ile anılarını anlatan Yazar, sanat güneşinin de sahnedeyken sık sık seslendirdiği Bir Demet Yasemen ve İnleyen Nağmeler adlı eserleri söyledi. Salonu dolduran Bursalılar, Gönül Yazar’ı uzun süre ayakta alkışladı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…