Home FOTO GALERİ ​BOSİAD ile BTÜ arasında yakın temas

​BOSİAD ile BTÜ arasında yakın temas

- Guncellenme Tarihi: 24 Eylül 2017 14:16
6 min read
​BOSİAD ile BTÜ arasında yakın temas için yorumlar kapalı
0

BOSİAD ile Bursa Teknik Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzalandı. Protokol ile bilimsel araştırma, eğitim-öğretim ve uygulama alanlarında ortak çalışmalar yapılarak üniversite-sanayi işbirliğinin artırılması amaçlanıyor.

 

Bursa Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BOSİAD) ile Bursa Teknik Üniversitesi arasında üniversite-sanayi işbirliğine yönelik protokol imzalandı. BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, BOSİAD Başkanı Abdullah Bayrak, Rektör yardımcıları ve BOSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Selçuk Çelik’in yaptığı görüşme sonrasında protokole imzalar atıldı.

Rektörlükte düzenlenen imza töreninde konuşan Prof. Dr. Karademir, “Genç bir üniversite olmamıza karşın, her alanda güçlü bir altyapıya sahip olan Bursa’ya yakışır üniversite oluşturma vizyonuyla çalışıyoruz. Bunu başarabilmek için de özellikle yerel dinamiklerle birlikte hareket etmenin önemine inanıyoruz. Çünkü bu bir takım oyunu. En başta da sanayi ile iyi işler yapmaya çalışıyoruz. Ve BOSİAD gibi güçlü bir grup ile bu protokolü imzalamaktan çok memnunuz. Siz dernek olarak üyelerinizin talebi doğrultusunda ne istiyorsanız, biz onu bilelim ve kendimizi ona göre şekillendirelim. Bugün sanayiciler olarak bir teknik üniversite kurmak ve bu üniversitenin nasıl bir yapılanmada olmasını isterseniz, biz Bursa Teknik Üniversitesi olarak buna hazırız. Biz sizin için, sanayi için varız. Sizleri değişen dünyaya uyum için olmazsa olmaz paydaşlarımız olarak görüyoruz. Ne gerekiyorsa yapmaya hazırız” dedi.

KARADEMİR: TEKNOKENT İÇİN EN DOĞRU ADRES BURSA OSB OLUR

Önümüzdeki süreçte bir teknokent kurma planlarının bulunduğunu da açıklayan Rektör Karademir, teknokentin sanayi ile etkileşim içerisinde olması gerektiğini, bu yüzden de Bursa OSB’nin çok doğru bir adres olabileceğini vurguladı.

BAYRAK: GÜZEL PROJELER GELİŞTİRECEĞİZ

BOSİAD Başkanı Abdullah Bayrak da şunları söyledi:

“Bu adımla Teknik Üniversite’nin paydaşı olalım, daha fazla bir araya gelerek güzel projeler, işbirlikleri geliştirelim istedik. Bildiğiniz gibi artık pek çok kurum kendi arasında protokol yapıyor. Herkes iyi niyetli ama istenilen sonuçlara doğru gitmek için biraz daha üzerinde durmamız gerekiyor. Ayrıca, üniversite ile bir araya geldiğimizi sanayicimize göstermek, onları da bu sürecin içine çekmek istiyoruz. Bizler bu ülkeden kazandıklarımızı, yine ülkemize kazanç olarak döndürmek zorundayız. Önümüzdeki dönemde AB projeleri yapmak istiyoruz ve bu alanda birlikte çalışacağımıza inanıyoruz. Bazı işlerin sanayinin içerisinde olmasının büyük faydası var, bunun kazancını hem sanayici hem de üniversite görmektedir.”

BOSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Selçuk Çelik de, bu protokolle özellikle araştırma-geliştirme alanında üniversite ile yapılacak işbirliklerinin tamamen ön planda olmasının, sanayiciye katma değer olarak önümüzdeki yıllarda döneceğine inandığını söyledi.

PROTOKOLÜN KAPSAMI…

Protokol ile birlikte BOSİAD ve bünyesinde bulunan firmalar ile BTÜ arasında bilimsel araştırma, eğitim-öğretim, uygulama alanlarında ortak çalışmalar yaparak üniversite-sanayi işbirliğine katkıda bulunulması amaçlanıyor. Ulusal ve uluslararası alanda kongre, sempozyum ve çalıştay gibi etkinliklerin düzenlenmesi, pek çok alanda ortak projeler yürütülmesi, staj ve bitirme projelerine yönelik işbirliklerinin yapılması hedefleniyor.​

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Yıldırım’da İlkokullu Sporcular Ödüllendirildi

Yıldırım Belediyesi, Okul Sporları İlçe Şenlikleri ilkokul kademesinde ilçedeki 39 okuldan…