Home FOTO GALERİ MEMUR-SEN BURSA İL TEMSİLCİLİĞİ BAYRAMLAŞTI

MEMUR-SEN BURSA İL TEMSİLCİLİĞİ BAYRAMLAŞTI

- Guncellenme Tarihi: 4 Eylül 2017 14:19
15 min read
MEMUR-SEN BURSA İL TEMSİLCİLİĞİ BAYRAMLAŞTI için yorumlar kapalı
0

BURSA- Memur-Sen Bursa İl Temsilciliği, geleneksel bayramlaşma törenini Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’nun da katılımıyla sendika binasında düzenledi. Anlamlı bir günde bir araya geldiklerini ifade eden Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi Numan Şeker, “Bu bayramları biz kutluyoruz ama mazlum ümmet coğrafyasında gerçekten içler acısı olaylar yaşanıyor” diyerek, İslam coğrafyalarında yaşanan katliamlara ve savaşlara dikkat çekti. Bayramda milletçe buruk bir sevinç yaşadıklarını belirten Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, “Dileğim bu kan ve gözyaşının bir an evvel bitmesidir” dedi.

 

Memur-Sen Bursa İl Temsilciliği, sendika binasında gerçekleştirdiği geleneksel bayramlaşma töreni ile sendikaya bağlı 11 İş kolunun başkanları, yönetim kurulları ve üyeler bayramlaştı. Yoğun katılımın sağlandığı bayramlaşma töreninde Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’nun yanı sıra AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcıları Abdülkadir Karlık, Şükrü Köse, Yıldırım Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Polat hazır bulundu. Alvarlı Efe’nin ve Prof. Dr Mustafa Kara’nın ‘Bayram o bayram ola’ şiirlerinin dörtlükleri ile açılış konuşmasını yapan Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi Numan Şeker, tüm İslam aleminin Kurban Bayramı’nı kutladı.

 

NUMAN ŞEKER: “BU BAYRAMLAR MÜSLÜMANLARIN KENETLENMESİNE VESİLE OLSUN”

Ülke olarak mutlu bir şekilde bayram idrak edilse de pek çok İslam coğrafyasında kan ve gözyaşının aktığına dikkat çeken Numan Şeker, “Biz Allah için kurbanlarımızın kanını akıtırken; birileri sadece yok etme adına müslümanları katlediyor. Myanmar’daki, Suriye’deki ve dünyanın bütün mazlum coğrafyalarındaki durum bunu açıkça ortaya koyuyor. Tüm bu yaşanan zulümlerin önüne geçmek adına Müslümanlar artık bir araya gelmeli ve birbirleriyle kenetlenmelidir. İnşallah bu bayramlar buna vesile olur” dedi.

 

ŞEKER: “ZOR DÖNEME RAĞMEN TOPLU SÖZLEŞMEDE ÖNEMLİ KAZANIMLAR ELDE ETTİK”

Memur-Sen’in Türkiye genelinde  ve Bursa’da yerelinde üye sayısı ile her zaman etkili ve yetkili sendika olduğunun altını çizen Şeker, “Bu ülkenin geleceği için mücadele ediyoruz. Bu sivil toplum örgüt gücünü sözüm ona beyinleri sivilleşmemiş ama her şeyin önünde sivil kelimesi olan sendikalar gibi çalışmıyoruz. Öyle ki son olarak çok ciddi çalışmalar sonucunda  4. Dönem Toplu Sözleşme masasına oturduk. Masada gördük ki ayda bir buçuk, iki milyar doların iç ve dış operasyonlara harcanıyor. Ülkemizde yaşanan böylesine bir durum içinde yüzde 1’lik, 2’lik, 3’lük artışları

Cumhurbaşkanımızla ya da hükümetimizle konuşmamızın bizim düşünce dünyamıza ters düşeceğine inandık. Fakat ortamın bu kadar bozuk olduğu bir dönemde masadan yüzde 17,54’lük kümülatif kazanım elde ettik. 2015 yılında 15 Temmuz gibi bir kaosun yaşanmadığı bir ortamda yüzde 18’lik bir kazanım elde etmiştik. Bu kadar olumsuz şartlara rağmen 17,54 alırken; 11 iş hizmet kolunda da 258 kazanım elde ettik” diyerek, sözlerini şu cümlelerle tamamladı: “2008 yılında 2 artı 2’ye Kamu-Sen imza atarken bir şey olmuyordu. Şimdi çıkıp, ‘yüzde 17,54’lük kazanıma nasıl imza atarsınız? Hakem heyetine niye gitmediniz? Memuru sattınız’ gibi söylemlere bizim karnımız tok. Onların ne yaptığını,  cemaziyelevvellerini biz çok iyi biliyoruz.”

 

HAKAN ÇAVUŞOĞLU: “YAPMAK İSTEDİĞİMİZ HERKESİN KARDEŞÇE VE İNSANCA YAŞADIĞI BİR DÜNYA VE TÜRKİYE”

Kurban bayramının hayırlara vesile getirmesini dileyerek, İslam aleminin bayramını kutlayan Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, “Bayramlar coşku ve sevinç günleri, birlik beraberliğin zirve yaptığı günler. Dolayısıyla bu coşku ve sevinçleri yaşarken maalesef gerek etrafımızda yakın komşularımızda gerekse de uzakta yaşanan vahşet görüntüleri ile bu bayramda karşı karşıya kaldık. Bu görüntüler mutlaka bizim sevincimize gölge düşürdü. Buruk bir sevinç yaşadık. Ümit ediyorum ki akan bu kan, gözyaşı ve vahşet bir an evvel bitsin. Biz Türkiye olarak yapmak istediğimiz, öngördüğümüz; barışın, insani değerlerin yüceltildiği ve herkesin kardeşçe yaşadığı bir dünya ve Türkiye meydana getirmek. Bunun için de üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz” dedi.

 

ÇAVUŞOĞLU: “HER DÖNEM BU ÜLKE KARIŞTIRILMAK İSTENSE DE NECİP MİLLETİMİZ BUNA HİÇBİR ZAMAN İZİN VERMEDİ”

Türkiye’nin önemli bir konjektürden geçtiğini vurgulayan Hakan Çavuşoğlu, “Bundan 100 yıl önce neler yaşandı ve yaşatılmak istendiyse bunların değişik versiyonlarıyla bu dönemde karşı karşıya olduğumuzun da bilincindeyiz. Hangi müşterek odaklar o gün Türkiye’yi parçalayıp, bölüp, yutmak istediyse; bugün aynı odaklar taşeron kullanarak içimizi karıştırmak istediğinin de farkındayız. 15 Temmuz’da buna niyetlendiklerinin de farkındayız ama başaramadılar. Bir kez daha bu milletin onurlu direncinin neye tekabül ettiğini gördüler. Şükürler olsun ki biz, böylesine bir milletin evlatlarıyız” şeklinde konuştu.

 

ÇAVUŞOĞLU: “TOPLU SÖZLEŞMEDE HEM MEMURUN MEMNUNİYETİ HEM DE KAMU MALİ DENGESİ GÖZETİLDİ”

Buruk bir bayram yaşansa da 4. Dönem Toplu Sözleşme’yi işaret ederek, memurların yüzünü güldürücek bir anlaşmaya imza atıldığını hatırlatan Çavuşoğlu, “Nihayetinde 4. Dönem Toplu Sözleşme ile 2018-2019 yılına ait bir mutabakat temin edilmiş oldu. Sonuçları kamu çalışanlarımıza, memur emeklimize ve ülkemizde de bu noktada bereketli kılmasını yüce haktan niyaz ediyorum.

Kamu çalışmalarımızın maaşlarına yapmış olduğumuz bu zam, bir taraftan onları memnun etmeye yönelikken; diğer taraftan kamu mali dengesini koruma amaçlı olmuştur. Enflasyonun orta vadede düşüş trendine girdiği bir ortamda hükümetimiz, mali imkanlarını sonuna kadar kamu çalışanlarımızın refah payındaki artışı sağlamıştır. Bu artış oranı piyasalarda da son derece olumlu karşılanmıştır. Açık ve net bir şekilde vurgulamak isterim ki 4. Dönem Toplu Sözleşmede 80 milyon vatandaşımızın hakları gözetilmiştir. Hiçbir vatandaşımız da dışarıda bırakılmamıştır” diyerek, sözlerini ku cümlelerle noktaladı: Bizler ‘Türkiye kazanacaksa ben kaybetmeye hazırım’ diyen bir liderin, cumhurbaşkanımızın öncülüğünde her zaman vatandaşımıza daha fazla nasıl imkan sağlarız diye uğraşan bir iktidarın mensuplarıyız. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımızla birlikte AK Parti hükümeti, hiçbir zaman bu aziz millete sunulan imkanları yeterli bulmamış, her zaman daha fazla nasıl veririz, nasıl imkan sağlarız diye çalışıp çabalamıştır. Bu noktada ifade etmeliyim ki, gönlümüz sizlere sunduğumuz bu imkanların çok ötesinde imkanlar hayal ediyor. Bildiğiniz gibi 2023, 2053 ve 2071 gibi büyük hedefleri olan bir millet ve devletiz. Bu hedeflere kararlılıkla ilerleyip, bölgesel ve küresel ölçekte ekonomik olarak daha da güçlendikçe çalışanlarımıza daha fazla imkan sağlayacağımıza inancım tamdır. Kamu çalışanlarının imkanı arttıkça insanımızın yüzünün güldüğünü en iyi bilen kadrolar AK Parti hükümetinin kadrolarıdır.”

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Burulaş Fahrettin Beşli’ye Emanet

Günlerdir merakla beklenen Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin en büyük iştiraki Burulaş’ın ba…