Home FOTO GALERİ İznik’te 30 Ağustos Zaferinin 95. Yılı Kutlandı

İznik’te 30 Ağustos Zaferinin 95. Yılı Kutlandı

- Guncellenme Tarihi: 30 Ağustos 2017 14:31
4 min read
İznik’te 30 Ağustos Zaferinin 95. Yılı Kutlandı için yorumlar kapalı
0

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 95.yılı münasebetiyle tüm yurtta olduğu gibi İznik’te de Atatürk anıtı önünde tören yapıldı.

Törene Orhangazi  Kaymakamı İznik Kaymakam Vekili Dr. Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Osman Sargın, Cumhuriyet  Savcısı Sebahattin Taha Hasbutcu,  İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Tuncay Doğan, İlçe Emniyet Müdürü Bedri Yaman, Ak Parti İlçe Başkanı Tamer Mahmut Hersek, CHP İlçe Başkanı Ayan Özer, Gaziler Derneği Başkanı İbrahim Eroğlu ve yönetimi, Şehit Aileleri ve yakınları, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcilerinin yanı sıra İznikli vatandaşlar da katıldı.

İlçe Kaymakam Vekili  Dr. Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Osman Sargın’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasının ardından Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Ardından protokol  üyeleri programa katılan halkın ve programda bulunanların 30 Ağustos Zafer Bayramını kutladılar.

Törende konuşan Jandarma Kıdemli Başçavuş İsmail Aydın “Bugün Asil Türk Milleti ve Kahraman Türk Ordusunun Başkomutanı Atatürk’ün emrinde 95 yıl önce gerçekleştirdiği büyük zaferi kutlamak için toplanmış bulunmaktayız. Tarih süresince siyasi ve askeri düzen içerisinde değişip gelişen Türk milleti ordu-millet birlikte olduğunu zulme ve esarete boyun eğmeyeceğini mazisinde bulunan zaferlerle tüm dünyaya kanıtlamıştır. Aziz şehitlerimiz bizlerde sizler gibi vatan için ölmeye yeminli azimli ve inançlıyız. Bizlere bıraktığınız eserleri sonsuza kadar yaşatacağımıza, Yüce Türk Ulusunun mutluluğu, vatanın bölünmez bütünlüğü için mücadele edeceğimize ve karşımıza çıkacak iç ve dış her türlü tehdidi yok edeceğimize söz veriyoruz. Ruhlarınız şaad olsun” dedi.

Ardından Alpaslan  Ortaokulu Öğrencileri Berfin Halise Tufan “Zafer” şiirini okurken Nehir Yetim ise “Akdeniz’e Doğru” adlı şiiri okudu. Törene katılanlar kortej eşliğinde yürüyerek Kaymakamlık arkasında bulunan Nilüfer Hatun Çini Çarşısında düzenlenen mini kokteyle katıldılar.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Dolar ve Euro Bugün Ne Kadar?

Dolar/TL, güne değer kazancıyla başlamasının ardından 32,3130 seviyesinden işlem görüyor. …