Home FOTO GALERİ TESAM, 6846 DÜŞÜNCE KURULUŞU İÇİNDE 90. SIRADA

TESAM, 6846 DÜŞÜNCE KURULUŞU İÇİNDE 90. SIRADA

- Guncellenme Tarihi: 25 Ağustos 2017 13:18
8 min read
TESAM, 6846 DÜŞÜNCE KURULUŞU İÇİNDE 90. SIRADA için yorumlar kapalı
0

BURSA’NIN VE TÜRKİYE’NİN GURURU

KÖKÜ DIŞARIDA OLAN HİÇBİR HAREKET BU TOPRAKLARA HUZUR GETİREMEZ

Türkiye Ekonomik Siyasal ve Stratejik Araştırmalar Merkezi TESAM, ABD’de yapılan ve dünya genelinde düşünce kuruluşları ve STK’ları çalışma alanlarına göre sıralayan indekste üst sıralarda yer almayı başardı.

Savunma ve Ulusal Güvenlik Alanında TESAM 90. Sırada

Dış Politika ve Uluslararası İlişkiler Alanında 107. Sırada

Yaptığı çalışmalarla son dönemde yerel ve ulusal basının dikkatini üzerine sıkça çeken Türkiye Ekonomik Siyasal ve Stratejik Araştırmalar Merkezi TESAM, Think Tanks and Civil Societies Program (TTCSP) tarafından hazırlanan “2016 Global Go To Think Tank Index Report” adlı çalışmada Savunma ve Ulusal Güvenlik başlıklı listede dünya genelinde en etkili 90. düşünce kuruluşu olarak yer aldı. Çalışmada yer alan Dış Politika ve Uluslararası İlişkiler başlıklı listede ise TESAM, dünya genelinde en etkili 107. düşünce kuruluşu olarak gösterildi.

Merkezi Philadelphia’da bulunan; 1740 yılında ABD’de kurulan ve ülkenin en eski üniversitesi olan aynı zamanda dünyanın en iyi üniversiteleri sıralamasında 13. sırada yeralan Pensilvanya Üniversitesi’ne (The University of Pennsylvania) bağlı olarak çalışan bir araştırma merkezi olan Think Tanks and Civil Societies Program (TTCSP – Düşünce Kuruluşları ve Sivil Topluluklar Programı) tarafından her yıl hazırlanan indekste bu yıl TESAM da üst sıralarda kendisine yer buldu.

TTCSP tarafından 2006 yılından bu yana her yıl hazırlanan indeks, yapmış olduğu çalışmalar göz önüne alınarak dünya genelinde her yıl en etkili düşünce kuruluşlarını belirliyor ve bunları farklı kategoriler halinde sıralandırıyor.

6846 THINK TANK ARASINDA…

2016 yılının değerlendirildiği “2016 Global Go To Think Tank Index Report” adlı çalışmada dünya genelinde toplam 6846 düşünce kuruluşunun bulunduğu ifade edilerek, aralarında gazeteciler, karar vericiler ve alanlarında uzman toplam 4750 kişinin katkıları sonucunda bu çalışmanın hazırlandığı ifade edilmektedir.

ABD’DE 1835, TÜRKİYE’DE 32

Çalışmada yeralan bir başka dikkat çekici bilgi ise ülkelere göre düşünce kuruluşlarının dağılımıdır. Buna göre ABD’de 1835, Çin’de 435, İngiltere’de 238, Hindistan’da 280, Almanya’da 195, Fransa’da 180 kuruluş bulunurken, bu sayı ülkemizde 32.

TESAM’IN BAŞARISININ SIRRI

Tam Metin Sivil Anayasa Çalışması, Çin Raporu, Göç Raporu, Türkiye Ermenistan İlişkileri, Orta Doğu’da Şiddet ve Terör, İslam ve Demokrasi Çalışması, Eğitim Raporu, Petrol ve Enerji Raporu gibi ülke gündeminde yer tutmuş olan birçok çalışmanın altına imza atan TESAM’ın genel

Başkanı Muhammet İlyas BOZKURT, TESAM’ın başarısının sırrı ile ilgili olarak şunları söyledi:

İlk olarak; TESAM kurulduğu günden bu yana hep sadece ülke ve devlet meseleleri ile ilgili stratejik konularda çalışmalar yapmıştır.

İkinci olarak; bu çalışmalar, alanında söz sahibi olan, ülke genelinde saygın ve değerli birçok akademisyenin ve TESAM’da görev yapan profesyonel kadrolarımızın özverili katkılarıyla gerçekleştirilmiştir.

Üçüncü olarak; TESAM bu çalışmalarda hiçbir menfaat beklemeden tamamen devlet ve millet menfaatini gözeterek hareket etmiştir.

Dördüncü olarak; ortaya çıkarılan çalışmalar, araştırma raporları; ilgili devlet kurumlarıyla ve kamuoyuyla paylaşılarak milletimizin menfaatine sunulmuştur. Devletimizin ve milletimizin teveccühü de bu çalışmalarda itici bir güç teşkil etmiştir.

Ayrıca son olarak şunu belirtmek isterim ki ülkenin geleceği ili ilgili çalışma yapan kuruluşların kökünün kökeninin ve destekçilerinin milli olması da son derece önemlidir. Unutulmamalıdır ki kökü dışarıda olan hiçbir hareket bu topraklara huzur getirmemiştir ve getiremez. Bu bağlamda TESAM’ın başarısının arkasında TESİAD’ın ve oradaki iş adamlarımızın katkısını zikretmek yerinde olacaktır.

Şu an ülke olarak zor ve sıkıntılı günlerden geçiyor olsak da bugünlerin ardından ülkemiz sahip olduğu dinamikler sayesinde çok kısa sürede toparlanacak ve yeniden dünya sath-ı mahallinde söz sahibi olacaktır. Bu konuda TESAM gibi THINK TANK’lerin son derece stratejik öneme haiz olduğunu, sayılarının mutlaka artırılması gerektiğini özellikle ifade etmek isterim.”

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Şükrü Deviren Teşekkür Ziyaretlerine Başladı

Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, hafta içi yoğun geçen hayırlı olsun ziyaretleri son…