Home GÜNCEL “Mudanya’yı huzur ilçesine dönüştüreceğiz”

“Mudanya’yı huzur ilçesine dönüştüreceğiz”

- Guncellenme Tarihi: 21 Ağustos 2017 17:21
7 min read
“Mudanya’yı huzur ilçesine dönüştüreceğiz” için yorumlar kapalı
0

Mudanya’nın AKP ve CHP yönetiminde gelişip ilerleyemediğini belirten Demokrat Parti Mudanya İlçe Başkanı Ali Tetik, zeytinliklerin, çamların yok edilerek Mudanya’nın beton şehrine dönüştüğünü ifade etti. Yapılacak olan ilk seçimde Belediye Başkanlığına aday olduklarının altını çizen Tetik, Mudanya’yı refah ve huzur ilçesine dönüştüreceklerini vurguladı.

Mudanya’nın dünyanın en gözde ve sağlık tedavi merkezi olması gerektiğini belirten Demokrat Parti Mudanya İlçe Başkanı Ali Tetik, “Bilinçsiz yöntemlerle rant uğruna peşkeş çekilen imar planlarıyla zeytinlikler, yeşillikler talan edildi ve o şifa veren poyraz kesildi. Mudanya’nın zeytinlikleri ,çamları, yok edilirken beton ve cam ormanına dönüştürüldü” dedi. Mudanya’nın bakımsızlıktan kara sinek ve sivri sineklerin istilasına uğradığını belirten Tetik, “Mudanya sayfiye ve sahil yeri olmasına rağmen motosiklet  gürültüsünün, trafiğe çıkışı uygun mu belli olmayan eksoz sesi ile sanki silah atanların,  trafikte tehlike yaratanların, alkollü sürücülerin cenneti  olmuş durumda.

Sahilde ise Suriyeliler, hap almış gençler ellerinde silah bıçak ve palalarla korku salmakta ve her gün bu olaylar artmaktadır. Zaten Mudanya’nın yerli halkı ürünleri para etmediği için topraklarını tek tek elden çıkarmaktalar bir müddet sonra kapıcılık ve ırgatlık gibi tarlalarını sattıklarının yanında iş aramaktalar, uyanık olanları da kendisinden sonra komşusunun tarlalarını satma işini meslek edinmeye çalışmaktadırlar. Bugün Mudanya’da en çok kayıtlı-kayıtsız emlakçılar ve tekel bayileri mevcut. Üretim sıfırlandı. Herkes kredi ve kredi kartı batağına düştü. En çok iş gören yerler ise aile mahkemeleri ve icra daireleridir. Köylünün elinde bağ bahçe kalmadı.” dedi.

Mudanya’da zeytinliklerin yok olduğunun altını çizen Tetik sözlerine şöyle devam etti, “Mudanya’yı yönetmesini bilmeyen kifayetsiz müdrikler  en çok para getirecek rüzgar ve havası sayesinde tedavi merkezlerini açmaktan aciz kaldılar. İmar planlarını yapanlar Mudanya’nın deprem kuşağında olduğunu bilmiyorlar sanırım. 1999  depreminde ölenleri hiç mi anımsamazlar. Ayrıca Mudanya’da  bitirilmeyen sahil projesi yüzünden  esnaf iflas etti.”

Mudanya’da  araç kullanmanın bir işkence haline geldiğini belirten Tetik,  giriş ve çıkışın tıkalı olduğunu,  park yeri olmadığını ifade etti. Genel iktidar ve  geçmiş belediyelerin de Mudanya’yı yönetemediklerinin altını çizen Tetik, “Girit mahallesindeki imara uyulsaydı  Mudanya, Mudanya olurdu. Biz Demokrat parti olarak sorunları da çareleri de biliyoruz. Mudanya’yı derleyip toparlamak Demokrat parti ile mümkün olacaktır. Mudanya hem zeytini ile hem de dünyaya tanıtacağımız sağlık turizmi ile kalkındıracağız İktidarımızda yeniden hazine yerlerini ekip sürecek ve Mudanyalı hemşerilerimize tahsis edeceğiz.

Daha doğrusu Türkiye ve Mudanya AKP ve CHP ile kalkınamıyor. Bunun  için çare biziz. Genç, bilgili,  kendini iyi yetiştirmiş Genel Başkanımız Gültekin Uysal ve Bursa için canını hiçe sayan İl başkanımız Ali Biliz ve Mudanya Demokrat parti kadrolarımızın içinden çıkacak olan Belediye başkan adayımız ile ilk yapılacak olan seçimde Mudanya’da Demokrat parti bayrağını dikeceğiz.  Mudanya’mızı refah ve huzur ilçesine dönüştüreceğiz. Demokrat partinin yönettiği Fethiye ilçemiz en sağlıklı düzenli kıyı ilçemiz olmuştur. Biz Mudanya  Demokrat Parti olarak daha iyisini yapacağımıza inanıyoruz.” şeklinde konuştu.

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

İnegöl Artık Bu Merkezden 7/24 İzlenecek

İnegöl Belediyesi’nin hayata geçirdiği İzleme ve Değerlendirme Merkezi açıldı. İlk olarak …