Home FOTO GALERİ Bozbey: Gençlerin fikirlerine ihtiyacımız var

Bozbey: Gençlerin fikirlerine ihtiyacımız var

- Guncellenme Tarihi: 18 Ağustos 2017 14:01
4 min read
Bozbey: Gençlerin fikirlerine ihtiyacımız var için yorumlar kapalı
0

Bursa Yerel Çalıştayı’nı gerçekleştiren Nilüfer Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyeleri ile bir araya gelen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, kent yöneticisi olarak gençlerin fikirlerine ihtiyaç duyduklarını belirtti.  Bozbey, “Gençlerin maddi anlamda bağımsızlıkları olmadığı sürece aktif çalışma yürütme olanakları çok zor” dedi.

 

Nilüfer Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyeleri, Habitat Derneği ve Ortak Gelecek Derneği iş birliği ile Türkiye genelinde gerçekleştirilen Genç Dostu Kentler Projesi kapsamında Nilüfer’de gençlere yönelik uygulamaları rapor haline getirdi. Gençler, hazırladıkları raporu Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e sundu. Ziyarette, Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Fehmi Enginalp ve Genel Sekreter Elvan Atay ile Habitat Derneği’nden Sevdanur Poslu da yer aldı.

Gençlerin yaptığı çalışmanın önemine dikkat çeken Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, 2014 seçim döneminde imzaladıkları  Genç Dostu Kentler Endeksi’ne bağlı uygulamalar yürüttüklerini söyledi. Başkan Bozbey, gençlerin araştırmacı ve sorgulayıcı olması gerektiğinin altını çizerek bir kent yöneticisi olarak gençlerin fikirlerine her zaman ihtiyaç duyduklarını dile getirdi. Bozbey, “Gençlere bu çalışmaları ve sorumlulukları veremezsek geleceğimizle ilgili kaygıya düşmemiz gerekiyor. Sorumlu, sorgulayan ve bunların en başında da araştıran gençlik olması gerekiyor” dedi.

Nilüfer Belediyesi’nde çalışan personelin de genç olduğunu belirten Başkan Bozbey, kurumda 20-30 yaş aralığındaki personel sayısının yüzde 22 olduğunu vurguladı.

Gençlerden proje üretmelerini isteyen Bozbey, proje üretme konusunda gençlerin maddi kaygılar olmaması gerektiğini söyledi. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Bizler Nilüfer Belediyesi olarak her zaman gençlerin projelerine destek olmaya çalışıyoruz ancak gençlerin maddi yönde bağımsızlıkları olmadığı sürece aktif çalışma yürütme olanakları çok zor” diye konuştu.

Nilüfer Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyeleri tarafından hazırlanan raporda, gençlerin maddi durumlarına ilişkin memnuniyet oranı, gençlerin gelecekten beklentileri, yaşadıkları kentteki ulaşım olanaklarına ilişkin memnuniyeti oranı, sağlık sorunları ile yaşadıkları kentteki ilişkileri,  kentin fiziksel altyapısından memnuniyetleri gibi bir çok konuya ver veriliyor.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Vatandaşlardan Başkan Aydın’a Büyük İlgi

31 Mart Yerel Seçimlerinde Osmangazi Belediye Başkanı seçilmesinin ardından makamının kapı…