2017 yılı itibariyle Bursa’da temel eğitimden ortaöğretime geçiş sürecinde öğrencilere özel okullar hariç toplam 36.314 kontenjan belirlendi. TEOG yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından 4.265 kontenjanın ise boş kaldığı görüldü. Bursa’daki okullar 1. nakil yerleştirmeleri öncesinde % 88,25 doluluk oranına ulaştı.
Meslek liselerine ve imam hatip liselerine ilgi oldukça fazla
TEOG yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından okul taban puanları ve boş kontenjanlar belli oldu. Bursa’da anadolu ve fen liselerine olan talep her zamanki gibi fazla olurken meslek lisesi ve imam hatip liselerine olan ilgi artış gösterdi.
- nakil yerleştirmeleri öncesinde anadolu ve fen liselerimiz için belirlenen 12002 kontenjanda %100’e varan doluluk oranı gözlemlenirken, mesleki ve teknik eğitim okullarımız ise %82 doluluk oranına ulaştı. Müdürlüğümüzce mesleki ve teknik ortaöğretim okullarımızdaki alan ve dalların sektörle uyumunu sağlamak, öğrencilerimizin nitelik ve yeteneklerini artırmak üzere yapılan çalışmalar ve bu kapsamda ilçeler bazında sektörel ihtiyaçlara yönelik açılan ve kapatılan alanlar ile yapılan tanıtım faaliyetleri bu okullara olan talepleri artırdı. “Mesleki ve Teknik Eğitimde Bursa Modeli” uygulamaları ile Bursa, mesleki eğitimde Milli Eğitim Bakanlığı’nın mesleki eğitim hedefine ulaşmış oldu.
473 ve 469 gibi taban puanlarla öğrenci alan imam hatip liselerimiz ise sosyal bilimler ve fen liselerimizin puanlarını yakalamış oldular. 1. Nakil yerleştirmeleri öncesinde imam hatip liselerimiz % 83 oranında doluluk gösteriyor. Okullarımızda yürütülen hafızlık projesi çalışmaları, fen bilimleri ve sosyal bilimler programı uygulanan okullarımız, uluslararası düzeyde eğitim veren imam hatip lisemiz Bursa’da imam hatip liselerine olan talebi artıran etmenler arasında yerini aldı.