Home EKONOMİ BALKANLARDA KURULAN EKONOMİK KÖPRÜ GÜÇLENİYOR…

BALKANLARDA KURULAN EKONOMİK KÖPRÜ GÜÇLENİYOR…

- Guncellenme Tarihi: 14 Ağustos 2017 14:55
9 min read
BALKANLARDA KURULAN EKONOMİK KÖPRÜ GÜÇLENİYOR… için yorumlar kapalı
0

BALKANTÜRKSİAD 13.EKONOMİ ZİRVESİNİ SIRBİSTAN’DA GERÇEKLEŞTİRDİ…

  • TUNAKAN: SIRBİSTAN BALKANLAR İÇİN ÇOK ÖNEMLİ…

BURSA – Balkan Rumeli Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BALKANTÜRKSİAD), 13. Ekonomi ZirvesiniSırbistan’ın başkenti Belgrad’da gerçekleştirdi.

BALKANTÜRKSİAD, Türkiye ile Balkanlar arasında kurduğu ekonomik köprüyü güçlendirmeye devam ediyor. Sadece Bursa ve ülke genelinde değil; Balkan ülkelerinde gerçekleştirdiği ticari ziyaretler ve ekonomi zirveleriyle de farkını ortaya koyan BALKANTÜRKSİAD, bu ziyaretlere bir yenisini daha ekledi.

BALKANTÜRKSİAD Başkanı Berat Tunakan ve Bursa Vali Yardımcısı Ergun Güngör’ün liderliğindeki 22 işadamından oluşan BALKANTÜRKSİAD heyeti, ilk olarak Sırbistan Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Danışmanı Miroslav Miletic ve oda yetkilileri ile bir araya geldi.

İki ülke arasındaki mevcut işbirliklerinin artırılması konusunda fikir alışverişinin yapıldığı toplantıda yeni iş birliklerinin de üzerinde duruldu. Toplantıda ayrıca Bursa’nın bir üretim merkezi olarak önemine ve kentte yer alan Balkan göçmeni nüfusun çokluğuna işaret edilirken ‘Balkantürk Ticaret Merkezi’ projesi için de değerlendirme yapıldı. Sırbistan Ticaret ve Sanayi Odası yetkilileri ise katılımcılara Sırbistan’ın ekonomik ve ticari yapısı ile ilgili bilgilendirmede bulundu.

“MİLETİC: SIRBİSTAN GİDEREK BÜYÜYEN BİR EKONOMİYE SAHİP”

Belgrad’ın, dağılan Yugoslavya’nın başkenti olmasının da verdiği avantaj ile giderek gelişen bir ticaret merkezi olduğunu belirten Miletic, Sırbistan’ın ayrıca “Green-Field Investment” alanında Avrupa’da en elverişli ülke seçildiğini söyledi. Sırbistan’ın büyüyen ekonomisi ile birlikte tüketiminin de arttığını vurgulayan Miroslav Miletic, özellikle tekstil ve gıda alanında Türk ürünlerine ilginin büyük olduğunu ifade etti. Belgrad’da kurulabilecek bir ticaret merkezinin Sırbistan ile olan iş hacminin artmasına yararlı olacağını vurgulayan Miletic, bu konuda her türlü desteği vermekten de mutluluk duyacaklarını sözlerine ekledi.

Heyet, ziyaret programı kapsamında Türkiye Büyükelçiliği Belgrad Binası’nı ziyaret ederek Müsteşar Anıl Kayalar ile de bir araya geldi. Müsteşar Kayalar, katılımcılara Sırbistan’ın ekonomik ve tarihi yapısından bahsetti.

 

 

“KARACA: TÜRKİYE BURADA MUTLAKA OLMALI”

Belgrad ziyaretinin son durağı Sırbistan’da birçok yatırımda bulunarak hızlıca büyüme kat eden Halk Bankası oldu. Belgrad Halk Bankası Temsilcisi Fatih Karaca heyete, Sırpların çalışma yapısı, çalışma alanında kişisel değer ve yargıları, şirketler yapısı, çalışma saatleri, banka faiz ve ekonomi fırsatları hakkında önemli bilgiler verdi. Karaca; Belgrad’ın Balkanlar’ın hala önemli merkezlerinden biri olduğunu vurgulayarak, Türkiye’nin burada ekonomik olarak bulunmasının önemine değindi.

“TUNAKAN: BALKANTÜRK TİCARET MERKEZİ İÇİN GİRİŞİMLER HIZLANIYOR”

Belgrad ziyareti ile ilgili değerlendirmede bulunan BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Berat Tunakan ise şunları söyledi: “Ülkemizin hedeflenen ihracat rakamlarına ulaşması konusunda bizler var gücümüzle çalışıyoruz. Balkanları da bu hedefe ortak edebilmek, iş adamlarımıza yeni ihracat kapıları açabilmek ve Balkan coğrafyasını da hareketlendirmek amacıyla hayata geçirmeye çalıştığımız ‘Balkantürk Ticaret Merkezi’ projesi için girişimlerimizi Bursa, Ankara ve Balkanlar nezdinde hızlandırıyoruz. Sık sık Balkanlara gidip geliyor ve bu coğrafyanın iş adamları için avantaj ve dezavantajlarını irdeliyoruz. Son olarak gerçekleştirdiğimiz Belgrad ziyaretiyle de Sırbistan’ın, Balkanlar için ne kadar önemli bir ülke olduğunu bir kez daha gördük.”

“TUNAKAN: SIRBİSTAN’IN TİCARETİMİZDEKİ ÖNEMİ ARTIYOR”

‘Balkantürk Ticaret Merkezi’ projesinin en doğru yerde kurulması için araştırmalarının sürdüğünü söyleyen Tunakan, Sırbistan’ın bu anlamda değerlendirilmesi gereken bir ülke olduğunu belirtti. Sırbistan’ın giderek büyüyen ekonomisi ile ticaretimizde önemi artan bir pazar olarak öne çıktığını ifade eden Tunakan sözlerini şöyle noktaladı: “Sırbistan’da yaptığımız incelemelerde Türkiye’nin tekstil ve gıda ürünlerine büyük rağbet olduğunu gördük. Ayrıca Belgrad, dağılan Yugoslavya’nın da başkenti olması dolayısıyla, Balkanlar’daki birçok ülke için hala merkezi bir konuma sahip. Sırbistan’ın ilerleyen yıllarda Avrupa Birliği’ne üye olarak kabul edilmesine de kesin gözüyle bakılıyor. Sırbistan, ayrıca alım gücü açısından giderek zenginleşmekte ve bu da iki ülke arasındaki fırsatları arttırmakta. Bu özellikleri ve gelişmeleri göz önüne aldığımızda Sırbistan ile gelecek dönemde ortak proje anlamında iyi bir partner olabiliriz.”

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Dolar ve Euro Bugün Ne Kadar?

Dolar/TL, güne değer kazancıyla başlamasının ardından 32,3130 seviyesinden işlem görüyor. …