Home FOTO GALERİ Fetih Şenlikleri Fotoğraf Yarışması’nda Ödüller Verildi

Fetih Şenlikleri Fotoğraf Yarışması’nda Ödüller Verildi

- Guncellenme Tarihi: 4 Ağustos 2017 15:33
4 min read
Fetih Şenlikleri Fotoğraf Yarışması’nda Ödüller Verildi için yorumlar kapalı
0
  • Dündar: “Fotoğraf Sanatını Teşvik Edici Bir Yarışma
  • Şenliklerin En Güzel Karelerine Ödül

 

Osmangazi Belediyesi tarafından bu yıl 13’üncüsü düzenlenen Osman Gazi’yi Anma ve Bursa’nın Fethi Şenlikleri kapsamında gerçekleştirilen fotoğraf yarışmasında dereceye giren yarışmacılara ödülleri törenle verildi.

 

Fetih Şenlikleri kapsamında bu yıl 7. kez düzenlenen Fotoğraf Yarışması’nın ödül töreni, Soğanlı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, AK Parti Osmangazi İlçe Başkan Yardımcısı Ufuk Çömez, belediye başkan yardımcıları ve yarışmacıların katıldığı törende, ilk olarak yarışmaya katılan fotoğrafların yer aldığı serginin açılışı yapıldı. Açılışın ardından Başkan Dündar ve davetliler, sergiyi gezerek fotoğrafları inceledi.

 

Ödül töreninde konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar,

Fetih Şenlikleri’nin 13 yıldır yapıldığını ve 1 aylık süreci kapsadığını belirterek, “Osmangazi Belediyesi olarak, 1326 yılındaki Bursa’nın fethini günümüze taşımak ve o günün sosyal ve kültürel yaşamını geleceğe aktarmak adına böyle etkinlik düzenliyoruz. Şenliklerimiz, akademisyenlerin katıldığı sempozyumla başlıyor. Uluslararası maraton ve halk koşusunun yanı sıra köy şenliği düzenleniyor. 2 köy arasında geçmişteki düğünleri bugüne aktaran bir etkinlik düzenliyoruz. Şenliklerimiz, rahvan at yarışlarıyla sona eriyor” dedi.

Şenlikler kapsamında fotoğraf yarışması düzenlediklerini ve bu yılki yarışmaya 44 kişinin toplam 209 fotoğrafla başvurduğunu belirten Dündar, “Bu yarışma, fotoğrafa gönül verenlere de güzel bir fırsat oluyor. Fotoğraf sanatına yönelik teşvik edici bir yarışma. Fotoğrafın anlatım gücünü kullanarak sanatsal nitelikli özenli çalışmalar elde ediliyor. Şenliklerin belleğinin oluşturulması ve gelecek kuşaklara aktarılmasına yardımcı oluyor. Yarışmaya katılanlara çok teşekkür ediyoruz. Bu yarışma özel bir gayret istiyor. Etkinlikleri yakından takip etmek gerekiyor. Güzel karelerle birlikte güzel anılar ortaya çıkıyor” diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından dereceye giren yarışmacılara ödülleri protokol tarafından verildi. Yarışmada birinci olan İlyas Malçok’a 3 bin, ikinci Kayhan Güç’e 2 bin, üçüncü Halit Bozkuş’a bin, mansiyonlar Halit Bozkuş ve Özgür Kanur’a da 500’er TL ödül verildi.

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Çocuk Şenliği, Minik Öğrencilerin Gösterileriyle Son Buldu

Osmangazi Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düze…