Home FOTO GALERİ BÖLGENİN ÖRNEK SAHİLİ İZNİK’TE YAPILIYOR

BÖLGENİN ÖRNEK SAHİLİ İZNİK’TE YAPILIYOR

- Guncellenme Tarihi: 4 Ağustos 2017 15:35
4 min read
BÖLGENİN ÖRNEK SAHİLİ İZNİK’TE YAPILIYOR için yorumlar kapalı
0

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın İznik sahil düzenleme projesi kapsamında devam eden çalışmaları yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

Başkan Sargın, 20 milyon liraya yakın yatırım yapılan projenin kısa zamanda tamamlanıp, İznik’in özlenen görüntüye bir an önce kavuşmasını amaçladıklarını söyledi. Sargın, proje kapsamında vatandaşların her türlü ihtiyaçlarını karşılayacak tesislerin de sahil bölgesine kazandırılacağını belirtti.

Osmanlı ve birçok medeniyetlere ev sahipliği yapan ve tüm bu medeniyetlerin izlerini günümüze kadar taşıyan İznik’teki tarihi eserlerin ayağa kaldırılmasının yanı sıra sahil düzenleme projesiyle de ilçenin görüntüsü sil baştan değiştiriyor. Karayolları şefliğinden Darka’ya kadar 3,5 kilometrelik sahil bandını yenileme çalışmaları hızla sürüyor. Proje kapsamında yaklaşık 135 bin metrekare alanda halkın ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde spor, oyun ve dinlenme alanları, piknik, su sporları ve plaj etkinliklerinin gerçekleştirilmesine yönelik rekreasyon ve çevre düzenlemesi yapılacak. Yaklaşık 20 milyon liraya mal olacak proje ile adeta bir ‘açık hava müzesi’ halini alacak olan İznik, aynı zamanda ayrıcalıklı bir sahile kavuşacak.

Bölgenin Örnek Sahili İznik’te Olacak

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın beraberindeki birim amirleri ile birlikte sahil yolunda devam eden düzenleme çalışmalarını yerinde inceledi. İznik’in kalite kenti, marka kent olması yönündeki çalışmalarının kent merkezinin yanında tüm taşra mahallelerde de hız kesmeden sürdüğünü dile getiren Başkan Sargın, İznik’te her alanda çalışmaların devam ettiğini vurguladı. Turizm açısından Bursa’nın en iddialı ilçesi olan İznik’te uzun yılardır konuşulan sahil düzenleme projesine 6 ay önce Bursa Büyükşehir Belediyesi marifetiyle başlanıldığını hatırlatan Başkan Sargın, “3,5 kilometre uzunluğunda ve 50 metre genişliğindeki alanda uygulanan proje ile araç, yaya ve bisiklet yolları, piknik alanları, halkımızın keyifle vakit geçireceği, nefes alacağı tesisleri büyükşehir marifetiyle ilçemize kazandırıyoruz. Sahil düzenleme projesi ile İznik gerçek anlamda bir turizm merkezi haline gelecek.” diye konuştu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Bayram Tatilinde Hava Yolunda Rekor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bayram tatilini kapsayan 5-14 Nisan tarih…